Draken energieën

Draken energieën

Drakenenergie is zeer sterke energie afkomstig uit andere sferen… in de oudheid, in de overgebleven mythen en legenden zien we draken terug. Veelal worden zij neergezet als gevaarlijke duivelse wezens tegen wie het opgenomen moet worden.

Dit zou je eigenlijk kunnen opvatten als een symbolische weergave van het er- en herkennen van je eigen aardekrachten. Draken zijn liefdevolle wezens afkomstig uit zowel de aarde, als kosmische rijken die hun intrede weer doen in het bewustzijn van de mens.

Net zoals de kracht van het vrouwelijke de aarde zeer lang onderdrukt en ontkracht is, zo is dat ook met de drakenenergie het geval. Voor zeer lange tijd waren deze krachten niet beschikbaar omdat de mensheid niet zuiver met deze sterke energieën om zou gaan. Drakenenergie heeft een sterke dienstbaarheid voor de aarde, evenals de natuurrijken en de mineralenrijken dat hebben.

Drakenkrachten zijn zeer krachtig, leiden je direct naar de kern van niet doorleefde/ geblokkeerde energie. Drakenenergie dient gevoeld te worden, deze energie komt dus direct je gevoelswereld binnen en maakt contact met het hart. Het hoofd is niet in staat om energie te doorvoelen en energie heeft het vaak nodig om gezien en gevoeld te worden, wil zij kunnen transformeren.

Deze lijn helpt je om geopend te zijn en te leven in eenheid en gelijkheid, naar je ware potentieel. Ze brengt je direct naar ongeziene kanten, naar je schaduwkanten en geeft je vanuit haar wijsheid en openbaring de mogelijkheid om afgescheidenheid binnen je wezen te verenigen. Tegelijkertijd verbindt deze lijn de menselijke energieën met die van de aarde en herinnert de mensheid eraan, dat zij haar wortelgestel dient te ontwikkelen en te aarden in zijn menselijk onderkomen, wil de mens zijn werkelijke kracht kunnen belichamen.

Draken zijn in deze tijd, net als dolfijnen ,walvissen en elven etc. sterk aanwezig in het collectief. Hierdoor voelen veel mensen een niet verklaarbare band met deze prachtige wezens. Draken dienen zich op een gegeven moment in je leven aan, zij wachten op degenen die zover zijn om deze krachten weer in zichzelf te her-en erkennen. Het belangrijkste is dat je zelf goed voelt of drakenenergie nu in jou geactiveerd kan worden.

Niet iedereen is toe aan de liefdevolle, maar meedogenloze kracht van drakentransformatie. Draken verschijnen vaak aan hen die hun hart al dermate geopend hebben en zuiver zijn van intentie.

Daarnaast is het zo dat mensen die er klaar voor zijn om weer drager te zijn van deze energie, in zichzelf de poorten in het collectief openen, zodat de drakenorde weer zijn plek in ons bewustzijn inneemt. Er zijn verschillende soorten draken, waarvan hun specifieke energie overeenkomt met de trilling van een bepaalde kleur. Elke draak vertegenwoordigt bepaalde eigenschappen en krachten en heeft een duidelijke taak en doel. Wat alle draken met elkaar gemeen hebben is dat zij allen meewerken in het ascentieproces van de aarde ( verhoogd trillingsniveau). Draken komen nu in het collectief naar boven omdat zij het transcendentie en ascentieproces van de mensheid en de aarde ondersteunen. Zij zijn een belangrijke brug in de overgang naar de 5e dimensie en de hogere dimensies.

Zij zijn medescheppers van de kosmos en hebben zich beschikbaar gesteld om in de onvoorwaardelijke liefde van eenheid en gelijkheid met alle rijken samen te werken.Hun energie werkt sterk transformerend, heeft heling, zuivering en reiniging tot doel en maakt snelle manifestatie mogelijk.

Werken met de oliën

Je kunt met de drakenenergie werken door de olie via de lucht en huid (verstuiver en verdamper) zijn werking te laten doen, maar je kunt de flesjes ook bij je dragen, ermee mediteren, of de druppels aan massageolie toevoegen en je ermee insmeren. Daarnaast versterken en complimenteren de verschillende oliën elkaar.

De Gele Draak

Ingrediënten: Zilverspar, Tea Tree, Steranijs, Tuberoos, Parasol den, Wortelzaad, Kummel, Lavendel, Bloedsinaasappel, Kamfer, Roos.

Gele draak heeft een speelse energie en brengt je in contact met je lichtvoetige kant, met je humor en je relativeringsvermogen. Doordat deze energie je in contact brengt met je innerlijke spontane kind, zal je je snel verlicht voelen en ontdaan van zware lasten en zorgen.

Deze draak brengt je in contact met het gevoel van overvloed, er is genoeg, je bent genoeg, je mag helemaal zijn wie je bent. Gele draak heeft een zeer vriendelijk voorkomen en is gericht op gemeenschappelijkheid, bevordert het aangaan van contacten, het delen in je rijkdom op alle vlakken en het aangaan van samenwerkingsverbanden. In de periode die we zijn ingeslagen gaat het om het bundelen van krachten. De periode van op eigen houtje het wiel uitvinden en vanuit macht en angst alleen blijven varen verdwijnt. Gele draak brengt je in contact met de energie van vrijmoedigheid en vrijgevigheid, laat je ervaren dat zodra je geeft, je meteen ontvangt. En dat het er dus niet om gaat of de ander jou hierin beantwoordt, maar dat je geeft omdat jij overvloed bent, jij bent alles, jij bent liefde. Zodoende kun je vanuit overvloed alleen maar delen.

Hetgeen je vanuit zuiverheid deelt zal binnenkomen en zich vermenigvuldigen, ook al is het effect van jouw overvloed op de buitenwereld lang niet altijd zichtbaar. Gele draak zet aan tot verzoening en broederschap. Ze brengt mensen bijeen en brengt de oude wijsheden betreffende bundeling van krachten vanuit gemeenschappelijke tradities en volkeren in het bewustzijn omhoog. Gele draak is energie van plezier en vreugde. En vreugde en plezier werken aanstekelijk en verbindend. Gele draak heeft zich verbonden met de energie van Citrien.

Citrien is de steen van overvloed. En leert je hoe je rijkdom, succes en goede dingen kunt aantrekken.

Citrien heeft een opgewekte energie en stimuleert delen in wat je hebt en heeft de kracht vreugde te schenken.

De Groene Draak

Ingrediënten: Spike Lavendel, Patchoeli, Angelica, Kummel, Melisse, Wierook.

De energie van de groene draak helpt om het hart te openen en verbindt de energie van het hart met het hart van moeder aarde. Groene draak helpt je om vrede te hebben met de kracht van de aarde, met de levenskracht die groei mogelijk maakt, maar ook de kracht van vernietiging in zich draagt.

De meeste mensen dragen op hartniveau sterke verwondingen met zich mee,die te maken hebben met de vernietigende kant van de aarde energie. Veel seksuele ontkrachting en verkrachting van de vrouwelijke energie heeft diepe verwondingen in de onderbuik en het hart achtergelaten. De tijd van macht en onderdrukking is plaats aan het maken voor die van kracht en samenwerking. Voorwaarde is dat een ieder zijn bewustzijn verruimt en zich op hartniveau weer opent en verbindt met het hart van de aarde. Moeder aarde is daar om ons te voeden en te leiden. Groene draak helpt je om weer op haar te vertrouwen en om je weer veilig te voelen, met de kracht van de aarde en je innerlijke groei mogelijk te maken.

Groene draak helpt je om ondanks je pijn, je hart open te houden en helpt je in het transformeren van je hartenpijn. Ze helpt je om je vrouwelijke seksuele energie weer te verbinden met je hart. Groene draak heeft zich verbonden met de energie van Malachiet. Malachiet ondersteunt het openen van het hart door vervuilde, zware energieën op te nemen, heeft de kracht om aarde energie te genezen. Malachiet geneest verwondingen die te maken hebben met schending van de vrouwelijke energie. Het opent het hart voor onvoorwaardelijke liefde.

De Indigo Draak

Ingrediënten: Palmarosa, Venkel, Wierook, Basilicum, Jasmijn.

De energie van indigo draak helpt om innerlijke onvrede afkomstig uit het
afgescheiden zijn van je eigen licht aan de oppervlakte te brengen en te transformeren.

Deze energie heft tegenstellingen op en helpt je om i.p.v. deel te nemen in dualiteit, en dus het ego te blijven voeden, te komen tot eenheid en heelheid in je wezen. Indigo draak helpt je om alle aspecten van het mens-zijn onder ogen te komen en te aanvaarden. Zij maakt je duidelijk dat je niet heel kunt zijn zolang je deel blijft nemen in het uitleven van je projecties en verlangens en daarmee je afgescheidenheid blijft koesteren.

Indigo draak laat je ‘’helder zien’’ wat van jou is, wat je onder ogen dient te komen, ze helpt je om hier vrede mee te hebben en van hieruit afgescheidenheid van anderen bij de ander te laten. Indigo draak heeft zich verbonden met de energie van Lapis Lazuli. Lapis Lazuli versterkt de energie van innerlijke vrede en het ‘’helder zien’’.

De Paars/Violette draak

Ingrediënten: Ylang Ylang, Sandelhout Oost, Petitgrain, Mandarijn, Ravensera, Citroen, Hysop.

De energie van de paars/violette draak helpt je om jezelf te vergeven. Vergeven voor alle energie van destructie en ontkrachting, waarmee je je bewust en onbewust hebt verbonden.

Deze draak helpt je om liefdevol met jezelf om te gaan, om gevoelens van schuld en zelfvernietiging los te laten. Haar liefdevolle energie van mededogen en compassie versterken deze energie in je wezen, zodat je niet alleen jezelf, maar ook anderen kunt vergeven.

Het verlangen van eenheid en gelijkheid dat onder de pijn van destructie en ontkrachting aanwezig is, wordt naar de oppervlakte gebracht. Haar taak en kracht is dat ze je wijst op de eenheid die in alles aanwezig is, zij helpt je om je aandacht gericht te houden op hetgeen jij en de ander werkelijk bent, namelijk onvoorwaardelijk  liefdevol bewustzijn. Paars/violette draak helpt je om je hart geopend te houden wanneer je je gekwetst en teleurgesteld voelt, ze tracht je te laten zien dat hetgeen in de ander aanwezig is, ook in jou aanwezig is. Oftewel de ander en jij zijn één, er bestaat geen ander. Deze draak heeft zich verbonden met de energie van Amethist.

Amethist zet energie om in liefde, het verdrijft energie van angst, woede en bezorgdheid. Het helpt om droefheid en leed te verlichten en zo om verlies en teleurstellingen te verwerken. De energie van amethist bevordert de liefde voor het goddelijke, het geeft inzicht in de ware aard van het goddelijke.

De Rode (Oranje) draak

Ingrediënten: Pepermunt, Coriander, Petitgrain, Tonkaboon, Bergamot Reggio, Tuberoos.

De energie van de rood/oranje draak wordt ook wel de vuurdraak genoemd. Deze draak draagt de kracht en de eigenschappen van vuur in zich. Ze helpt je je passie te herstellen, je creatief en verbeeldend vermogen.

Haar energie helpt je om alles waar jij je voor schaamt en onderdrukt, onder ogen te komen, ze brengt je schaduw in het licht. Deze energie helpt je om je seksuele levenskracht en je erotische wezen te erkennen en toe te laten. Rood/oranje draak maakt je bewust van je vrouwelijke sensualiteit, van je schoonheid en aantrekkingskracht en helpt je om die niet te onderdrukken en/of te misbruiken. Ze helpt je om aanwezig te zijn in je onderbuik, om contact te maken met je verlangens, ze leert je te genieten. Ze helpt je om innerlijke beperkingen die je tegenhouden om je passie en vuur te voelen te transformeren.

Ze helpt je om te mogen ontvangen en ontspannen, evenals ze bijdraagt aan het delen in je eigen vuur met anderen. Deze draak heeft zich verbonden met de energie van Rode Jaspis. Jaspis bevrijdt vastzittende energie in het bekken,  helpt bij de wedergeboorte van je vrouwelijke seksualiteit/sensualiteit, en het genieten van je seksuele wezen en genot in het algemeen. Daarnaast helpt Rode Jaspis je om je niet te laten misbruiken in je seksuele energie, doordat ze je helpt bij het aangeven van je grenzen.

De Turquoise Draak

Ingrediënten: Wierook, Vetiver, Roos, Niaouli, Litsea, Dragon, Bijvoet, Kamille, Ylang Ylang.

Turquoise draak is een zeer wijze draak. Deze energie maakt dat je minder de behoefte voelt om erkenning van buitenaf te verkrijgen en om jezelf te zien i.p.v. voortdurend door anderen bevestigd te willen worden.

Deze draak laat je ervaren dat jij alles bent wat je nodig hebt en dat anderen alles mogen zijn wat zij op dat moment leven. Je zult je minder snel aangevallen of afgewezen voelen, enkel doordat je hetgeen anderen naar jou richten niet meer naar je toetrekt. Deze energie helpt je om gecenterd te zijn en te spreken vanuit je wezen. Trauma’s die te maken hebben met jezelf niet durven te laten zien, te spreken in het openbaar, je kwetsbaar opstellen, angst voor afwijzing en verlies/verlating worden door turquoise draak getransformeerd.

Deze draak helpt je om op geheel rustige wijze de ruimte in te nemen die jij nodig hebt. Energie van geduld en liefde voor jezelf wordt door deze draak ondersteund. Turquoise draak helpt je om je vanuit je eigen wezen en de verbindingen met de kosmos en aarde te vullen en voeden. Deze draak maakt je bewust van je eigen meesterschap, en richt jouw aandacht op je eigen wijsheid i.p.v. dat je je aandacht en vertrouwen elders richt/zoekt. De energie van deze draak helpt je om fysiek meer in je lichaam te komen, door je lichaam liefdevol te aanvaarden en te ervaren dat in jou alles huist wat je nodig hebt.

Hierdoor kunnen fysieke blokkades gemakkelijker oplossen. Turquoise draak scherpt de zintuigen aan en herstelt de oorspronkelijke blauwdruk van lichaamscellen, door ze te voeden vanuit de erkenning van compleetheid. Turquoise draak heeft zich verbonden met de energie van Aquamarijn. Aquamarijn moedigt aan om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf, om dus zelf te voorzien in hetgeen je nodig hebt.

Het helpt gecentreerd te zijn, door van buiten komende gedachten te verwijderen. Heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie. Aquamarijn verlicht angsten en geeft inzicht in onderliggende emoties.

Witte (Kristallijne) Draak

Ingrediënten: Wierook, Sinaasappel, Tangarine, Wintergreen, Mimosa, Gemer, Koriander, Bay St Thomas.

De energie van de wit/kristallijne draak is zeer sereen en brengt ons in contact met de eindeloosheid van het bestaan.

Witte draak laat je je onbegrensdheid ervaren, ze brengt je in contact met je grootsheid, groots denken, besef hebben van je multi-dimensionaliteit.

De taak van de witte draak is om de mens in contact te brengen met zijn goddelijke essentie.

Om de goddelijke moeder en vader van onze schepping in jezelf te her- en erkennen.

Om je te verbinden en af te stemmen op de kosmische rijken waarin je vertegenwoordigd bent, om van hieruit zuivere samenwerking aan te gaan die het hoogste goed van eenheid en gelijkheid dient. Witte draak verbindt je met je eigen waarheid, met het wezen dat je bent, en helpt je om op deze waarheid te vertrouwen en je waarheid te leven. Deze energie helpt je om op alle niveaus te zuiveren en zuiver te worden van intentie. Ze transformeert hartzeer afkomstig uit gevoel van eenzaamheid, leegte en heimwee, door je te verbinden met de kosmische rijken en de rijken van de aarde. Ze helpt je om het oertrauma complex van afgescheidenheid van je goddelijk wezen te helen op het diepste niveau, om kosmische trauma’s te helen en te aarden.

De witte/kristallijne draak verbindt de aarde energieën met de kosmos en zorgt dat er een voortdurende uitwisseling ontstaat via jouw lichaam. De energie van deze draak zorgt dat er transparantie ontstaat, dat je je in het nu vanuit je lichaam in meerdere sferen tegelijk kunt bevinden. Van hieruit je verbindt met oeroude wijsheden/krachten.

Witte draak opent het Akasha veld (veld van algehele kosmisch bewustzijn) in jouw wezen, en laat je drager van deze energie zijn, waardoor het voor je ziel mogelijk wordt om als transmitter te dienen en energieën op aarde te laten aarden. Witte draak harmoniseert de verschillende diverse energieën en zorgt ervoor dat het aura kristallijn wordt en zich verweeft en uitvloeit met haar omgeving.

Deze draak heeft zich verbonden met de energie van wit Seleniet. Seleniet geeft toegang tot je eigen hogere leiding, het helpt om je lichtlichaam in je aardewezen te verankeren. Seleniet draagt het Akasha veld in zich. Seleniet geneest met name op energetisch niveau.