De zeven chakra’s: wat zijn hun doelen? – deel 7

De zeven chakra’s: wat zijn hun doelen?

Deel 7/7

Geschreven door Wes Annac, / 22 november 2014
Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

De Cultuur van Bewustzijn

Vervolg op deel 6

Nu het zevende en laatste chakra: het kruinchakra. Zoals we zullen leren, is dit chakra het centrum voor onze hoogste spirituele beleving, en het binnengaan is het belangrijkste voor het duidelijk en puur ontvangen van een intuïtieve flow. Het derde oog helpt ons te verbinden met ons hogere zelf en gidsen, maar deze verbinding kon niet gebeuren zonder de kroon chakra.

We hebben veel te danken aan de kruin chakra, waar sommigen van ons niet zo heel veel over weten, en hopelijk zullen de dingen die we hier leren ons motiveren om het wat aandacht te geven. Ik weet zeker dat velen van jullie die al waarnemen en werken met dit chakra, maar sommige zoekers zijn er nog niet echt mee beginnen te werken.

Eclectische Energieen vertellen ons dat het kruinchakra volledig lichamelijk en spiritueel bewustzijn met zich meebrengt.

“De Kroon chakra gaat over wijsheid en één zijn met de wereld. Als deze chakra open is, ben je onbevooroordeeld en je sterk gewaar van de wereld en jezelf.

“Als het onder-actief is, ben je je niet erg bewust van spiritualiteit. Je bent waarschijnlijk heel rigide in je denken.

“Als deze chakra overactief is, intellectualiseer je dingen waarschijnlijk teveel. Je kunt  verslaafd worden aan spiritualiteit en negeert waarschijnlijk je lichamelijke behoeften. “(1)

We moeten net zo veel aandacht geven aan ons fysieke lichaam als wij doen met onze groeiende Spirituele perceptie, en onze focus zal ver van lichamelijkheid weggehouden worden als we de kruinchakra overbelasten. Ik weet zeker dat veel zoekers dit als een goed ding zouden zien, maar we kunnen niet spiritueel zweven als we geen aandacht besteden aan onze fysieke zelven.

Onze lichamelijke behoeftes zijn belangrijk, en onze spirituele beleving zal uit balans zijn als we niet de zorg over onze lichamen nemen en ze behandelen met liefde en respect. Onze lichamen vereisen net zo veel liefde als onze geest, omdat ze bestaan uit dezelfde Spirituele materie dat onze werkelijkheid en de verschillende hogere werkelijkheden creëert die we nog moeten waarnemen.

Mind Body Green vertelt over de problemen die worden geassocieerd met de kroon, evenals de oefeningen die helpen om het te herstellen.

“De 7e en hoogste Chakra, de Kroon Chakra, vertegenwoordigt ons vermogen om volledig spiritueel verbonden te zijn. Hier is wat u moet weten over het openen en helen van de Kroon Chakra:

“Locatie van onze Kroon Chakra: Boven op ons hoofd.

“Emotionele kwesties die onze Kroon Chakra: innerlijke en uiterlijke schoonheid, onze verbinding met spiritualiteit, pure gelukzaligheid.

“Kleur: Violet

“Healing Oefeningen:

“Meditatie, hardlopen of cardio” (2)

Lichaamsbeweging is een van de beste dingen die we kunnen doen om onze receptie van de goddelijke stroom te versterken, die we door de kruin chakra ontvangen, en het is logisch dat het gezond houden van ons lichaam zal helpen om dit chakra gebalanceerd te houden.

Helderheid van geest en hart zijn essentieel als we  de hogere vibrationele energieën en indrukken duidelijk willen ontvangen die we nu kunnen ontvangen, en als we mistig zijn in het hoofd of niet bereid zijn de duidelijkheid te vinden die we nodig hebben, zal het ontvangen van energie van de hogere rijken praktisch onmogelijk lijken.

Het is niet onmogelijk, maar we moeten het binnenste en buitenste werk dat is vereist doen om het te vinden. Net zoals met al het andere, moeten duidelijke en gerichte inspanningen worden gemaakt voordat we de stromende vruchten die de kroon biedt kunnen plukken, en ik weet zeker dat iedereen deze noodzakelijke duidelijkheid zal vinden als de hele mensheid zich bewust wordt van de geest.

Kellie Jo Conn vertelt ons dat de kruin chakra het centrum voor ‘dynamische denken en energie’ is.

“De zevende chakra wordt aangeduid als de kruin chakra. Het ligt net achter de top van de schedel. Het is het centrum van spiritualiteit, verlichting, dynamische gedachte en energie. Het zorgt voor de innerlijke stroom van wijsheid, en brengt de gave van kosmisch bewustzijn.

“Dit is ook het centrum van verbondenheid met de Godin (God), de plek waar het leven het fysieke lichaam bezielt.” (3)

We kunnen ons verbinden met de Bron via de kruin chakra, en we kunnen de intuïtieve stroom ontvangen die het derde oog versterkt op een veel grotere manier wanneer deze chakra’s open en bruisend zijn. Dit is ook de chakra waardoor we de energieën en de percepties ontvangen en daardoor verlichting, en iets zegt me dat we het gebruiken om de vierde en vijfde dimensies te bereiken.

Zelfs wanneer ons fysieke lichaam ophoudt betrokken te zijn, zullen onze chakra ons volgen in de hogere gebieden. In feite kunnen we reizen via onze chakra’s (ons kruinchakra specifiek) wanneer we ascenderen. Ik  speculeer alleen maar natuurlijk, en ik kan niet met zekerheid zeggen hoe onze ascensie zal plaatsvinden.

Ik weet dat het een geleidelijk proces zal zijn, maar voor zover direct verschuiven naar de vijfde dimensie gaat, weet ik niet of we het zullen bereiken met behulp van onze chakra’s, of dat onze chakra’s gewoon deelnemers zullen zijn.

Het zilveren koord is aangesloten via de kruin chakra, Kellie ons vertelt. Ons is ook gezegd dat een Kroon chakra in onbalans kan leiden tot migraine, depressie en soortgelijke symptomen.

“Het zilveren koord dat de aura lichamen verbindt strekt zich uit vanaf de kroon. De ziel komt in het lichaam door de kroon bij de geboorte en verlaat het lichaam door de kroon bij overlijden. Wanneer dit chakra niet in evenwicht is kan er een constante gevoel van frustratie, geen vonk van vreugde, en destructieve gevoelens zijn. Ziekten kunnen onder meer migraine en depressie zijn. “(4)

Ik weet zeker dat we allemaal worstelden met deze gevoelens op een of ander moment, en ze kunnen blijkbaar worden veroorzaakt door een onevenwichtige kroon chakra. Frustratie en de kwaliteiten die het steeds weer voeden zullen ons altijd terug houden, en het kan moeilijk zijn om voorbij deze gevoelens te gaan als onze kroon uit balans is en ze eindeloos onze waarneming lijken te vullen.

Als we een beroep doen op ons Hogere Zelf en Gidsen, kunnen we echter de hulp ontvangen die we nodig hebben met het openen en balanceren van onze kroon, zodat we kunnen zweven in een grotere perceptie op een wolk van vreugde en de bereidheid te ontvangen.

Ons vermogen om onze onderbewuste werkelijkheid waar te nemen zal worden ingeschakeld wanneer de kroon is uitgebalanceerd, Kellie vertelt ons.

“Gebalanceerde energie in dit chakra kan de mogelijkheid omvatten om je open te stellen voor de Goddelijke en volledige toegang tot het onbewuste en het onderbewuste. De belangrijkste kleuren voor de kroon zijn wit en paars. De edelstenen zijn Helder kwarts Kristal, Oregon Opaal, en Amethyst. “(5)

Ik zou adviseer deze edelstenen op te zoeken als je geïnteresseerd bent in het reinigen van je kruinchakra, want een gezonde kroon staat gelijk aan een gezonde en bruisende spirituele beleving.

Ons vermogen om de energieën, die Liefdevol naar ons worden verzonden vanuit de Hogere rijken, te voelen en uit te stralen zullen groeien met elk dat we proberen uit te  balanceren, en het duurt niet lang, voordat we ons  afvragen waarom we niet in staat waren om deze energieën eerder te voelen.

Ze zullen zo sterk stromen, dat ze een gemiddeld aspect van ons dagelijks bestaan zullen worden, en we kunnen ons afvragen hoe we ooit gefunctioneerd hebben zonder hen.

Voor nu, zullen we moeten werken om ze zo veel als we kunnen waar te nemen door het balanceren van onze chakra’s en te leven in liefde in tegenstelling tot toen we anders leefden voor hebzucht en haat, en hoe moeilijk dat misschien klinkt, kan het eigenlijk heel eenvoudig zijn.

Ik wist niet zo heel veel over de chakra’s toen ik begon met dit rapport, en hopelijk, heeft het degenen onder jullie geholpen die ook veel te leren hadden over de herstellende inspanning die is vereist om hen te kunnen gebruiken. Nu we weten een beetje over hen, en kunnen we eraan werken om ze in balans te houden in plaats van hen in onbalans te laten vanwege onze onbekendheid met alle gevolgen van dien.

Onwetendheid zou gelukzaligheid kunnen zijn, maar kennis is macht. Weten over verschillende spirituele concepten zullen ons bekrachtigen en in staat stellen om op te treden naar ons weten en hen omarmen, en we kunnen met passie nastreven ongeacht over welk spiritueel onderwerp we meer willen weten.

Daarbij zullen we in staat zijn om onze kennis te gebruiken om goed te doen – in onszelf en in de wereld – en de rest van de planeet zal blij zijn dat we de dingen die we geleidelijk aan geleerd hebben, gebruikt worden. De hele mensheid zal uiteindelijk het licht vinden en ascenderen, en als we onze kennis nu goed gebruiken, zal het collectieve ontwaken dat gaat gebeuren nog sneller gebeuren.

Onze toekomst ligt in onze handen, en als al onze chakra’s in balans zijn, zullen we in staat zijn om deze toekomst met open armen te omarmen en de bereidheid hebben om te doen wat er nodig is om te bouwen aan een nieuwe wereld. Ik ben opgewonden voor die dag als iedereen wakker is en bereid is om hard te werken om deze planeet in het licht te brengen, en op termijn zullen al onze chakra’s voldoende gebalanceerd zijn voor ons om dit te kunnen doen.

Voetnoten:

Eclectic Energies: “Introduction to the Chakras” –http://www.eclecticenergies.com/chakras/introduction.php

Mind Body Green: “The Seven Chakras For Beginners” –http://www.mindbodygreen.com/0-91/The-7-Chakras-for-Beginners.html

Kellie Jo Conn: “The Seven Major Chakras” About.com –http://healing.about.com/od/chakratheseven/a/study7chakras.htm

Loc, cit.

Loc. cit.