De zeven chakra’s: wat zijn hun doelen? – deel 5

De zeven chakra’s: wat zijn hun doelen?

Deel 5/7

Geschreven door Wes Annac, / geplaatst 25 oktober 2014  
Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

Vervolg van deel 4

Nu chakra # 5: de keel chakra. Zoals we weten, is dit chakra rechtstreeks gekoppeld aan onze expressie, en het is een belangrijke stap voor iedereen die wil hun creativiteit wil aanscherpen. De keel chakra is gerelateerd aan ons vermogen om onszelf rechtstreeks en vocaal uit te drukken, en ik weet zeker dat we ook leunen op de invloed van de wortel chakra om onszelf duidelijk uit te drukken.

Electrische Energieen maken de verbinding tussen de keel chakra en onze expressie en creativiteit.

“De Keel chakra gaat over zelfexpressie en praten. Wanneer deze open is, heb je geen problemen met jezelf uit te drukken, en je zou dat kunnen doen als en artiest.

“Als deze chakra onderactief is, ben je geneigd niet veel te spreken, en ben je waarschijnlijk introvert en verlegen. Niet de waarheid spreken kan dit chakra blokkeren.

“Als deze chakra overactief is, heb je de neiging om teveel te spreken, gewoonlijk om te domineren en mensen op een afstand te houden. Indien dit het geval is ben je een slechte luisteraar. “(1)

Mind Body Green vertelt ons veel over de keel chakra, met inbegrip van het voedsel dat we kunnen eten om het uit te balanceren.

“De 5de Chakra, de Keel Chakra, vertegenwoordigt ons vermogen om te communiceren en onszelf te uiten. Hier is wat je moet weten over Keel Chakra healing:

Locatie van onze Keel Chakra: Keel.

Emotionele kwesties die effect hebben op onze Keel Chakra: Communicatie, zelfexpressie van gevoelens, de waarheid te spreken, geheimen vasthouden.

Kleur: Blauw

Helende Oefeningen: Schouder stand …, Zingen, chanten

Helend Voedsel: Sappen en thee, fruit (alle soorten)” (2)

Het is logisch dat vruchtensappen, thee en fruit zijn de beste dingen zijn die we kunnen consumeren om het verzachten van de keel chakra te versterken, omdat ze allemaal verwant zijn aan het verzachten van de keel. Fruit kan ons helpen een hogere trilling te vinden, en ons zelfvertrouwen kan als gevolg daarvan toenemen, waardoor we onze keelchakra gebruiken om onszelf te uiten op een betere manier dan we mogelijk zou hebben gedacht.

Enige dynamiek zou in eerste instantie nodig zijn om onze stem duidelijk en direct te gebruiken, maar nadat we een beetje geoefend hebben, zullen onze uitingen zo duidelijk en zuiver worden zoals we altijd al wilden dat ze zouden zijn. We willen allemaal comfortabel genoeg met elkaar zijn om onze stem te gebruiken als we bij elkaar zouden komen, overwegende dat wij op dit moment, te verdeeld zijn om de moed te hebben om voor elkaar op te komen.

We kunnen elkaar ondersteunen, waardoor iedereen gaat staan voor wat juist en rechtvaardig is, maar we moeten bereid zijn om onze stem te gebruiken en sterk staan in het gezicht van de poging tot stilte van de belangen die ons huidige paradigma wil behouden. Ze kunnen ons alleen stoppen als we ze het laten doen, en we hebben geen reden meer om ze het te laten doen in deze transformerende tijd.

Niemand zal zwijgen als iedereen wakker, bewust en bereid is om elkaar te steunen. We zullen niet zwijgen wanneer we zien dat iedereen actief is, en het werk wat een paar mensen nu doen zou miljarden anderen kunnen motiveren.

Kellie Jo Conn vertelt ons dat de keel chakra het centrum is voor communicatie en het doorvoeren van veranderingen.

“Het vijfde chakra wordt aangeduid als het keel chakra. Het is gelegen in de V van het sleutelbeen op de lagere nek en is het centrum van communicatie, geluid, en de expressie van creativiteit via gedachten, spreken en schrijven. De mogelijkheid voor verandering, transformatie en genezing zijn hier gevestigd. De keel is waar boosheid wordt opgeslagen en uiteindelijk wordt losgelaten. “(3)

We zullen ons ‘timide’ voelen en we zullen ons verre houden van het uiten van onze grotere capaciteiten wanneer deze chakra uit balans is, vertelt ze ons.

“Wanneer dit chakra uit balans is zul je je misschien op de achtergrond houden, verlegen voelen , stil zijn, zwak voelen, of je gedachten niet kunnen uiten. Lichamelijke ziekten of aandoeningen omvatten, hyperthyroïdie, huidirritaties, oorontsteking, keelpijn, ontstekingen en pijn in de rug. “(4)

Ik weet zeker dat de meesten van ons dit onvermogen of de onwil om onszelf te uiten of creatief te stijgen hebben ervaren, en een onevenwichtige keelchakra kan daar blijkbaar een rol spelen in spelen. Net als elke andere chakra, kunnen lichamelijke klachten ook het gevolg zijn als deze chakra uit balans is, en het is net zo belangrijk als de rest van onze chakra’s.

Willen we van onze creativiteit genieten, dan moeten we bereid zijn om onszelf te uiten zonder beperkingen of belemmeringen. Dit kan lastig zijn als onze keel chakra uit balans is, maar op geen enkele wijze is het onmogelijk. Het is veel meer mogelijk dan we ons laten geloven, maar we moeten kennis hebben over een onderwerp (zoals het keel chakra wat uit balans is ) voordat we het kunnen herstellen.

Zoals gebruikelijk, vertelt Kelly ons ook hoe we kunnen voelen wanneer dit chakra in balans is en noemt de bijbehorende edelstenen.

“Wanneer dit chakra gebalanceerd is kan je je gebalanceerd voelen, gecentreerd, muzikaal of artistiek geïnspireerd, en misschien een goede spreker. Lichaamsdelen voor de vijfde chakra zijn keel, nek, tanden, oren, en schildklier. De belangrijkste gebruikte kleur is lichtblauw. De edelstenen zijn Aquamarijn en Azuriet. “(5)

Ik denk dat het belangrijk is voor iedereen die zijn  creativiteit wil aanscherpen om dit chakra te omarmen, omdat we onszelf niet makkelijk zullen uiten zonder het. We zouden veel meer moeite hebben met het uiten van onze innerlijke creativiteit als onze keel chakra’s uit balans zijn, en het kan heel ontmoedigend zijn.

Daarom, door onze creativiteit van onze evenwichtige keel chakra te laten stromen is een van de beste dingen die we voor onszelf kunnen doen, en als we terugkijken op alle verbazingwekkende en inspirerende dingen die we konden doen, zijn we erg blij dat we een inspanning hebben gedaan om het in balans te brengen.

Voetnoten:

Eclectic Energies: “Introduction to the Chakras” –http://www.eclecticenergies.com/chakras/introduction.php

Mind Body Green: “The Seven Chakras For Beginners” –http://www.mindbodygreen.com/0-91/The-7-Chakras-for-Beginners.html

Kellie Jo Conn: “The Seven Major Chakras” About.com –http://healing.about.com/od/chakratheseven/a/study7chakras.htm

Loc. cit.

Loc. cit.

Vervolg in Deel 6