De zeven chakra’s: wat zijn hun doelen? Deel 3

De zeven chakra’s: wat zijn hun doelen?

Deel 3/7

Geschreven door Wes Annac,  geplaatst 22 oktober 2014
Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

De cultuur van Bewustzijn

Vervolg van deel 2

Vervolgens komt chakra # 3: de solar plexus chakra (ook wel de navel chakra genoemd). Mind Body Green vertelt ons dat de solar plexus, net als onze wortel chakra, is gebonden aan onze eigenwaarde.

“Solar Plexus Chakra – Ons vermogen om te vertrouwen en in controle te zijn over ons leven.

“Locatie: Boven de buik in de maagstreek.

“Emotionele problemen:. Eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfrespect” (1)

Zoals Electrische Energieen ons vertellen, voelen we een gezond vertrouwen in onszelf als onze solar plexus is uitgebalanceerd.

“De Navel chakra gaat over jezelf doen gelden in een groep. Wanneer deze open is, voel je je in controle en heb je voldoende zelfvertrouwen.

“wanneer de Navelchakra onderactief is, ben je geneigd naar passiviteit en besluiteloosheid. Je bent waarschijnlijk timide en krijgt niet wat je wilt.

“Als deze chakra overactief is, ben je dominant en waarschijnlijk zelfs agressief.” (2)

Onze ascensie is een gestaag proces van groei en verfijning, en hoewel we zoveel energie door zouden willen geven als we kunnen, zo snel als we kunnen, is het beste wat we kunnen doen beseffen dat deze energie die al bestaan binnenin, nergens heen gaan, en zullen blijven doorkomen.

Dan kunnen we het op een uitgebalanceerde manier door laten stromen zodat het onze chakra’s niet voorbij gaat.

De solar plexus heeft veel te maken met de psychische ontwikkeling en ons vermogen om de energie en informatie te ontvangen van onze gidsen, vertelt Kellie Jo Conn ons.

“De derde chakra wordt aangeduid als de solar plexus chakra. Het ligt twee centimeter onder het borstbeen in het midden achter de maag. Het derde chakra is het centrum van persoonlijke macht, de plaats van het ego, van de hartstochten, impulsen, woede en kracht.

“Het is ook het centrum voor astraal reizen en astrale invloeden, ontvankelijkheid van spirituele gidsen en voor de psychische ontwikkeling.” (3)

We horen veel over het openen van ons hart chakra en ons derde oog, maar als we Spirit willen vinden, is het openen van de solar plexus even belangrijk.

Met elk chakra kunnen we problemen ervaren die al dan niet worden veroorzaakt doordat er te veel of te weinig energie doorstroomt. Het kan zinvol zijn op het eerste gezicht om onze chakra’s te vullen met zoveel mogelijk energie, maar in werkelijkheid, moeten ze zich uitbreiden naar een grotere hoeveelheid en zuiverheid van energie alvorens ze zoveel kunnen opnemen.

Zoals wij vinden, is het openen van elke chakra is belangrijk voor onze algemene groei en ontwikkeling, en zodra ze zijn allemaal open zijn en een goede doorstroming van energie ontvangen, zal onze helderheid van geest (en ons algemene genot van het leven) worden omhoog gedraaid.

We zullen een groter gevoel van welzijn vinden wanneer onze chakra’s open zijn, en ons ervan bewust worden dat ze bestaan ​​is de eerste stap om ze te openen en ons hogere zelf, onze gidsen, en elk ander facet van het Gezelschap van de Hemel te ontvangen, die waken en ons helpen langs deze reis weg uit de lagere vibraties.

Chakra gezondheid is belangrijk voor het ontvangen van hun energieen en indrukken, en als we bereid zijn om elk van onze chakra’s te ontwikkelen, zal de communicatie met Spirit open en stromend zijn.

Depressie kan het gevolg zijn van een onevenwichtige Solar Plexus, adviseert Kellie.

“Als de derde chakra uit balans is heb je wellicht een gebrek aan vertrouwen, ben je verwart, en maak je je zorgen over wat anderen denken, je hebt het gevoel dat anderen je leven controleren, of misschien terneergeslagen bent. Lichamelijke problemen kunnen onder meer spijsvertering problemen inhouden, problemen met de lever, diabetes, nerveuze uitputting, en voedselallergieën.

“Als je in balans bent kun je je vrolijk voelen, extravert, zelfrespect, expressief, genieten van nieuwe uitdagingen, en heb je een sterk gevoel van persoonlijke macht.” (4)

Wanneer de solar plexus gezond is, voelen we ons mondiger; meer in staat om spannende avonturen en uitdagingen aan te gaan. We nemen deze uitdagingen aan met een verhoogde mate van enthousiasme, omdat we weten in ons hart dat we sterk spirituele wezens zijn, die bedoeld zijn om onze spiritualiteit te gebruiken om de hele mensheid te helpen bewust te worden en te gedijen.

We erkennen dat we al begiftigd zijn met een schat van goddelijk geïnspireerde talenten, en we maken enthousiast gebruik van deze talenten om iedereen om ons heen naar het licht te brengen. Onze invloed zal groeien als ons werk toeneemt, en ons vertrouwen en geloof in waar we heen gaan zullen zo ook groeien.

Kellie schetst dan de lichaamsdelen en edelstenen die worden geassocieerd met de solar plexus.

“De lichaamsdelen voor deze chakra zijn de maag, lever, galblaas, pancreas en dunne darm. De belangrijkste kleur voor deze chakra is geel. De edelstenen zijn Citrien, Topaas, en geel calciet. “(5)

Ik wil aandacht besteden aan de edelsteen aanbevelingen als jullie geïnteresseerd zijn in het balanceren van een bepaalde chakra , omdat ze kunnen helpen de balans te herstellen en ons opnieuw laten voelen hoe een gezonde chakra voelt.

Nogmaals, we moeten ons inzetten als we iets significants willen doen, zoals het opruimen van een van onze chakra’s , maar de edelstenen zullen reageren op onze bereidheid om balans te vinden met de exacte hulp die je nodig hebt.

Voetnoten:

Mind Body Green: “The Seven Chakras For Beginners” Ibid.

Eclectic Energies: “Introduction to the Chakras” Ibid.

Kellie Jo Conn: “The Seven Major Chakras” ibid.

Loc. cit.

Loc. cit.

Vervolg in deel 4

http://cultureofawareness.com/2014/09/05/the-seven-chakras-what-are-their-purposes-part-37/