De zeven chakra’s: Waar dienen ze voor? – deel 2

De zeven chakra’s:
Waar dienen ze voor?

– Deel 2 van 7 –

4 september 2014 door WesAnnac
Vertaald door: Alfred Vorsselman.

Geschreven door WesAnnac, The CultureofAwareness

We gaan nu verder met chakra  nummer2: de Sacraalchakra. Ik ben geïnteresseerd in deze chakra vanwege zijn verbinding met onze emotionele en seksuele manier van uitdrukken, en we moeten er net zo goed voor zorgen als voor elke andere chakra als we zijn stroom van creatieve voordelen willen benutten.

 

De sacraalchakra heeft veel te maken met onze creativiteit, en iets zegt me dat deze chakra zorgt voor de nodige impuls voor onze creatieve daden, wat een van de vele redenen is dat we hem gezond en in balans moeten houden.

EclecticEnergies vertelt ons over de voordelen van een gezonde en gebalanceerde sacraalchakra.

“De Sacraalchakra gaat over gevoel en seksualiteit. Als deze open staat, stromen je gevoelens vrijelijk, en worden geuit zonder dat je over-emotioneel bent. Je staat open voor intimiteit en je kunt gepassioneerd en vol levenslust zijn. Je hebt geen problemen om met je seksualiteit om te gaan.” (1)

Er wordt ons ook verteld over de emotionele stijfheid als gevolg van een minder actieve sacraalchakra, als ook over de over-emotionele en oversekste gemoedstoestand als gevolg van een overactieve chakra.

“Als je de neiging hebt om stijf of nuchter te zijn of om een ‘poker face’ te hebben, is de Sacraalchakra minder actief. Je staat niet erg open voor mensen.”

“Als deze chakra overactief is, zul je altijd geneigd zijn emotioneel te zijn. Je voelt je emotioneel verbonden met mensen en je kunt heel seksueel zijn.” (2)

Kellie Jo Conn beschrijft de sacraalchakra, en vertelt ons precies waar deze is gesitueerd.

“Naar de tweede chakra wordt vaak gerefereerd als de navel- of sacraalchakra. Hij is gesitueerd 5 centimeter onder de navel en is geworteld in de ruggengraat. Dit centrum bestuurt de basisbehoeften voor seksualiteit, creativiteit, intuïtie en eigenwaarde. Deze chakra dient ook voor vriendelijkheid en emoties.”

“Deze chakra bestiert het menselijk gevoel van eigenwaarde, het vertrouwen in hun eigen creativiteit en hun vermogen om op een open en aardige manier met anderen om te gaan.” (3)

Er is een reden dat creativiteit en ons gevoel van eigenwaarde hand in hand lijken te gaan: dezelfde chakra bestuurt beide. Als onze creativiteit verminderd lijkt, neigen we ernaar ons negatief te voelen over onszelf; alsof we ‘het’ niet hebben om creatief te zijn zoals we dat graag willen. In dezelfde lijn is ons zelfvertrouwen sterk wanneer ons creativiteit sterk is.

Natuurlijk, we hoeven ons gevoel van eigenwaarde niet te laten afhangen van de kracht van onze creatieve flow, maar sommige mensen doen dat van nature. De menselijke geest is erop gericht ‘goed’ te zijn en soms wordt de wens om simpelweg te zijn en te genieten van de wonderen die overal aanwezig zijn, afgetroefd door deze gewaargeworden behoefte.

We verbinden onze emoties aan onze creatieve successen en ‘mislukkingen’.Onze positieve kijk op ons zelf neigt ernaar gebaseerd te zijn op de dingen die we bereiken. Dit is omdat deze functies verbonden zijn met dezelfde chakra, en als ons zelfvertrouwen van nature sterk is, kan het ons grote dingen laten creëren.

Onze sacraalchakra wordt beïnvloed door de dingen die we hebben ervaren als kinderen, vertelt Kellie ons. Ze bevestigt ook wat we leerden van Mind Body Green over de natuur van de sacraalchakra.

“Deze chakra is beïnvloed door de manier waarop in het gezin emoties werden geuit of onderdrukt in de kindertijd. Een juiste balans in deze chakra betekent het vermogen om emoties vrijelijk te uiten en anderen seksueel aan te voelen en al of niet te bereiken. Als deze chakra is geblokkeerd kan een persoon emotioneel explosief of manipulatief worden, geobsedeerd zijn door seksuele gedachten of juist energie tekort komen. (4)

Ik kan uit ervaring melden dat het vermogen om onze emoties en expressies vrij te laten stromen een goddelijke gave is. Het voelt geweldig om open en ontvankelijk te zijn voor de invloed van de geest, enthousiast de ‘stem’ van de geest gebruiken dom te ondersteunen bij allerlei zinvolle creatieve projecten. Als de sacraalchakra echter geblokkeerd is, kan je schaduwzijde je in sterke mate overnemen.

Zoals veel van gechannelde bronnen en spirituele leraren hebben gezegd, is de ‘schaduwzijde’ feitelijk een product van onze ontvangst van lagere energieën en gedachten patronen, en bestaat hij niet echt. We maken deze illusoire schaduwzijde zelf (en worden het in feite), door ontvankelijk te zijn voor negativiteit, maar we zullen niet in deze problemen komen als onze chakra’s open en in balans zijn.

We zullen ons niet druk hoeven te maken over de schijnbaar overheersende invloed van negatieve gedachtenpatronen, want die zullen niet meer om ons heen hangen. In hun plaats zullen er zelfgecreëerde engelen, gidsen en helpers zijn die ons zullen liefhebben en ondersteunen terwijl ze energie gieten door onze steeds openende en zich uitbreidende chakra’s.

Kellie beschrijft dan de fysieke problemen, geassocieerd met de sacraalchakra, en ze vertelt ons ook over de edelstenen die hem energie kunnen geven en kunnen uitbalanceren.

“Fysieke problemen kunnen zijn: nierproblemen, een stijve onderrug, verstoppingen spierspasmen. Lichaamsdelen in de buik omvatten seksuele organen (vrouwen), nieren, blaas, en darmen. De voornaamste kleur die voor deze chakra wordt gebruikt is oranje.

De edelstenen zijn Carneool-Agaat, Oranje Calciet en Tijgeroog.” (5)

In sommige artikelen over chakra’s worden we aangemoedigd om de kleur van een specifieke chakra te visualiseren in een poging deze te versterken. In dit geval zouden we een heldere, knal oranje merkaba visualiseren,zo’n vijf centimeter onder onze navel, die zorgt voor onze creativiteit, onze seksualiteit en een overvloed aan andere belangrijke functies.

We kunnen deze en elke andere chakra versterken door visualisatie.Het beoefenen van visualisatie zal veel andere positieve effecten brengen die nog niet zijn ontdekt. In dit geval helpt visualisatie ons onze waarneming te versterken van elke willekeurige chakra waar we ons op richten, en het in balans visualiseren helpt werkelijk de chakra(s) waarop het is gericht.

Voetnoten:

  1. EclecticEnergies: “Introductiontothe Chakras” – http://www.eclecticenergies.com/chakras/introduction.php
  2. Loc. cit.
  3. Kellie Jo Conn: “The Seven Major Chakras” ibid.
  4. Loc. cit.
  5. Loc. cit.

Wordt vervolgd in deel 3.