De zeven chakra’s: Waar dienen ze voor? – Deel 1

De zeven chakra’s: Waar dienen ze voor? 

– Deel 1 van 7 

3 september 2014 / door WesAnnac
Vertaald door: Alfred Vorsselman.

Elke chakra dient een uniek doel.
Geschreven door WesAnnac, The Culture van Awareness

 

We horen veel gepraat over ‘chakra’s’ in de spirituele gemeenschap, maar wat precies zijn dat? Welk doel dienen ze?

Zoals we hier zullen leren, zijn chakra’s letterlijk innerlijke energiecentra, en voorzien zij ons van een belangrijke link naar de andere kant van de sluier. Het kan heel makkelijk zijn om te voelen alsof we hier op aarde afgesloten zijn van de Geest, maar in werkelijkheid zijn wij constant verbonden met de hogere rijken.

We ontvangen constant creatieve, spirituele energieën onze chakra’s spelen een belangrijke rol hierin. We zullen onze chakra’s veel makkelijker ontwikkelen als we ze beter leren kennen, en voor we het doorhebben, zullen we bewust golven van pure energie doorsturen, wat een massaal effect zal hebben op het collectieve bewustzijn.

Als elk van het bewuste publiek wist over hun chakra’s en het feit dat deze energiecentra kunnen worden gebruikt om onze waarneming te vergroten van de energie die ons helpt te ontwikkelen, zou de planetaire frequentie stijgen omdat meer en meer van ons zouden gaan werken met onze kracht als lichtwerkers.

Zoals we hier ook zullen leren, dienen de chakra’s niet slechts onze spirituele behoeftes. Ze helpen feitelijk verschillende delen van het fysieke lichaam te reguleren die essentieel zijn voor ons dagelijks overleven.Wanneer we ons verder ontwikkelen, zullen we ontdekken dat ze daarnaast een scala van andere rollen spelen.

Het wordt aangenomen dat we heel veel chakra’s hebben, waarvan de meeste nog niet actief zijn geworden, maar voor dit verslag zullen we ons richten op de zeven hoofdchakra’s die we in onze subtielere lichamen meedragen.

Om te beginnen richten we ons op chakra nummer 1: de basischakra. Zoals Kellie Jo Connons vertelt, is de basischakra gesitueerd onder aan de ruggengraat en is primair verantwoordelijk voor onze drang tot fysiek overleven.

“Het bestuderen van de individuele chakra’s begint met de basischakra, genaamd Muladhara in het Sanskriet. De basischakra is gesitueerd onder aan de ruggengraat bij het staartbeen aan de achterzijde, en het schaambeen aan de voorzijde. Dit centrum bevat de primaire behoeften voor overleving, geborgenheid en veiligheid.

De basischakra is sterk verbonden met ons contact met Moeder Aarde en geeft ons het vermogen om met beide voeten in het aardse te staan. Dit is ook het centrum van manifestatie. Als je dingen probeert te laten gebeuren in de stoffelijke wereld, het zakelijke van materiële bezittingen, zal de energie om dit te realiseren komen vanuit de eerste chakra.” (1)

We kunnen ons verbinden met Moeder Aarde via de basischakra, en we mogen haar dankbaar zijn voor alle uitdagingen waarvoor ze ons heeft gesteld, die voor het grootste deel vernietigend lijken te zijn. Als we onze energie richten op de basischakra, groeit ons gevoel van balans en verbondenheid met de Aarde, en dit kan weer resulteren in een toename van onze helderheid van geest.

Het zal ook onze waarneming doen toenemen van the stromende energieën van het hart, en het helpt ons dingen in onze fysieke realiteit te manifesteren, zolang wij genoeg zijn gefocust om het werk van onze kant te doen dat nodig is ze te manifesteren. Wij zijn in staat om alles te manifesteren, maar we moeten ervoor de lange termijn aan werken.

Niets zal voor ons onmiddellijk worden geregeld, maar met bereidwilligheid en toewijding is alles uiteindelijk bereikbaar.

Als de basischakra is geblokkeerd, kan dat gevoelens van angst, nervositeit en bezorgdheid veroorzaken, adviseert Kelly. Er is ons ook verteld over edelstenen die ons helpen deze chakra in balans te brengen.

“Als deze chakra is geblokkeerd, kan een individu zich angstig, bezorgd, onzeker en gefrustreerd voelen. Problemen als obesitas, anorexia nervosa, en knieproblemen kunnen voorkomen. Lichaamsdelen die tot de basis behoren zijn de heupen, benen, onderrug en voortplantingsorganen. De kleuren die voor deze chakra worden gebruikt, zijn rood, bruin en zwart.

The edelstenen zijn Granaat, Rookkwarts, Obsidiaan, en Zwarte Toermalijn.” (2)

Mind Body Green bevestigt Kellie’s beschrijving van de basischakra.

Basischakra – Vertegenwoordigt onze basis en gevoel van geaard zijn.

“Locatie: Onder aan de ruggengraat bij het staartbeen.

“Emotioneel: Overleving zoals financiële onafhankelijkheid, geld, en voeding.” (3)

EclecticEnergiesschetstde kwaliteiten van een uitgelijnde basischakra.

“De basischakra staat voorde fysieke ervaring van zijn en het zich thuis voelen in situaties.Als hij openstaat, voel je je geaard, stabiel en veilig. Je wantrouwt mensen niet onnodig. Je voelt je aanwezig in het hier en nu en verbonden met je fysieke lichaam. Je voelt dat je voldoende ruimte hebt.” (4)

In wezen helpt de basischakra ons voelen dat wij een deel zijn van deze fysieke realiteit, in plaats van te voelen elk moment weg te kunnen zweven. De meesten van ons zijn een zeer lange tijd op Aarde geweest en zodoende zijn wij net zoveel een deel van deze planeet als ieder ander.

Hoewel er niets verkeerd is aan focussen op de geest, is er ook niets verkeerds aan geaard blijven in deze werkelijkheid in plaats van uit balans te raken en onze chakra’s te overstelpen met emotie of energie, wat niet geadviseerd wordt.

EclecticEnergieënschetst ook de eigenschappen van een te weinig of te veel gebruikte basischakra.

“Als je de neiging hebt om angstig of nerveus te zijn, is je basischakra waarschijnlijk niet actief genoeg. Je zou je makkelijk onwelkom kunnen voelen.”

“Als deze chakra overactief is, kun je erg materialistisch en hebberig zijn. Je bent waarschijnlijk geobsedeerd door zekerheid en veiligheid en blokkeert veranderingen.” (5)

Zoals altijd, is het beste dat we kunnen doen het balanceren van onze basischakra en elke andere chakra die anders te weinig of te veel gevoed zou worden. We helpen niemand als we onze chakra’s oversturen, en in plaats daarvan kunnen we onze creatieve en emotionele energie veel gemakkelijker uitdrukken; op een veel meer gebalanceerde en zekere manier.

Terwijl we dat doen, zullen we in staat zijn met onze fysieke realiteit om te gaan en onze spiritualiteit met gemak uit te drukken. We zouden ons makkelijk kunnen vervreemden van anderen door onze spiritualiteit uit te drukken op een manier waarop anderen niet kunnen aansluiten, maar we zullen niet in deze problemen komen als onze basischakra is geaard.

Voetnoten:

  1. Kellie Jo Conn: “The Seven Major Chakra’s” About.com – http://healing.about.com/od/chakratheseven/a/study7chakra’s.htm
  2. Loc. cit.
  3. Mind Body Green: “The Seven Chakra’s For Beginners” – http://www.mindbodygreen.com/0-91/The-7-Chakra’s-for-Beginners.html
  4. EclecticEnergieën: “Introductionto the Chakra’s” – http://www.eclecticenergieën.com/chakra’s/introduction.php
  5. Loc. cit.

Wordt vervolgd in Deel 2.