Vangelis Overgegaan Op 79-Jarige Leeftijd

Vangelis Overgegaan Op 79-Jarige Leeftijd

Door: Steve Beckow – 20 mei 2022

Kees de Graaf ( http://galacticchannelings.com/) deelde mij mee dat Vangelis gisteren (donderdag) op 79-jarige leeftijd is overgegaan.

We hebben een speciale band met hem door het Lichtwerkers Thema dat Kees vele jaren geleden heeft gemaakt, gezet op Vangelis’ song.

Rust in vrede… nee, ga verder met een evenzo mooie
carrière in het hiernamaals, Vangelis!

(Lichtwerkers die verschijnen, in volgorde:  Billy Meier, David Willcock, Clifford Stone, Alex Collier, Blossom Goodchild, en Suzy Ward)

Vangelis

Evángelos Odysséas Papathanassíou, bekend onder de naam Vangelis, was een Griekse musicus en componist van elektronische, progressieve, ambient, jazz en orkestrale muziek. Hij is het meest bekend om zijn Academy Award-winnende score voor Chariots of Fire, evenals voor het componeren van scores voor de films Blade Runner, Missing, Antarctica, The Bounty, 1492: Conquest of Paradise, en Alexander, en voor het gebruik van zijn muziek in de 1980 PBS documentaireserie Cosmos: A Personal Voyage van Carl Sagan.

Vangelis begon zijn carrière met verschillende popgroepen uit de jaren 1960 zoals The Forminx en Aphrodite’s Child, waarbij het album 666 van deze laatste erkend werd als een progressief-psychedelische rockklassieker. In de jaren 1970 componeerde Vangelis partituren voor verschillende dieren documentaires, waaronder L’Apocalypse des Animaux, La Fête sauvage en Opéra sauvage; het succes van deze partituren bracht hem in de mainstream van de filmmuziek. In 1975 richtte hij zijn nieuwe 16-sporen studio op, Nemo Studios in Londen, die hij zijn “laboratorium” noemde.

Uit Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Vangelis) onder Creative Commons Naamsvermelding CC-BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode)

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org