Progressieve nieuwe rol”: Prins Harry & vrouw Meghan gaan ‘werken om financieel onafhankelijk te worden’ van de Britse koninklijke familie. / RT – 8 Januari 2020

Progressieve nieuwe rol”: Prins Harry & vrouw Meghan gaan ‘werken om financieel onafhankelijk te worden’ van de Britse koninklijke familie.

RT – 8 Januari 2020

De Britse Hertog en Hertogin van Sussex hebben plannen aangekondigd om als senior royals een ‘stap terug’ te doen en gaan werken om financieel onafhankelijk te worden. Het echtpaar zegt ook dat ze hun tijd zullen verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

“Na vele maanden van reflectie en interne discussies, hebben we ervoor gekozen om dit jaar een overgang te maken met het beginnen van een progressieve nieuwe rol binnen deze instelling,” aldus de verklaring van Sussex, en ze zijn van plan om een stap terug te doen als senior leden van de koninklijke familie, terwijl ze “Hare Majesteit de Koningin volledig blijven steunen.”

Het nieuws kwam kort nadat het paar terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk na de kerst met hun jonge zoon en Meghan’s moeder in Canada te hebben doorgebracht.

Geruchten over een vermeende breuk tussen de Hertog en zijn broer, William, die hun vader in de lijn voor de troon volgt, doen al enkele maanden de ronde. Harry vertelde onlangs in een ITV-documentaire dat de relatie van de broers “goede dagen” en “slechte dagen” kent vanwege de druk op de familie.

“We zijn op dit moment zeker op verschillende paden, maar ik zal er altijd voor hem zijn, omdat ik weet dat hij er altijd voor mij zal zijn”, voegde Harry er destijds aan toe.

Bron: RT

Vertaling: Martien