Het IMF heeft zojuist een nieuwe wereldwijde valuta onthuld, bekend als de “Universele Monetaire Eenheid”, die de wereldeconomie radicaal zou moeten veranderen

Het IMF heeft zojuist een nieuwe wereldwijde valuta onthuld, bekend als de “Universele Monetaire Eenheid”, die de wereldeconomie radicaal zou moeten veranderen

Door: Michael Snyder – 13 April 2023

 

Er is net een nieuwe wereldvaluta gelanceerd, maar 99 procent van de wereldbevolking heeft geen idee wat er zojuist is gebeurd. De “Universele Monetaire Eenheid”, ook bekend als “Unicoin”, is een “digitale valuta van de internationale centrale bank” die is ontworpen om samen te werken met alle bestaande nationale valuta’s. Dit zou bij ons allemaal alarmbellen moeten doen rinkelen, omdat de wijdverspreide acceptatie van een nieuwe “wereldwijde valuta” een gigantische stap voorwaarts zou zijn voor de globalistische agenda. Het IMF heeft deze nieuwe valuta niet gecreëerd, maar deze werd eerder deze week onthuld tijdens een grote IMF-bijeenkomst …

Vandaag heeft de Digital Currency Monetary Authority (DCMA) tijdens de Spring Meetings 2023 van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de officiële lancering aangekondigd van een internationale centrale bank digitale valuta (CBDC) die de monetaire soevereiniteit van deelnemende centrale banken versterkt en voldoet aan de recente Aanbevelingen voor crypto-activabeleid voorgesteld door het IMF.

Universal Monetary Unit (UMU), gesymboliseerd als ANSI-teken, Ü, is legaal een geldproduct, kan transacties uitvoeren in elke valuta voor wettig betaalmiddel en functioneert als een CBDC om bankregelgeving af te dwingen en de financiële integriteit van het internationale banksysteem te beschermen.

Zoals het hierboven geciteerde persbericht aangeeft, is deze nieuwe “Universal Monetary Unit” gecreëerd door de Digital Currency Monetary Authority.

Dus wie ter wereld is de Digital Currency Monetary Authority?

Eerlijk gezegd had ik geen idee totdat ik onderzoek begon te doen voor dit artikel.

Het persbericht zegt dat de organisatie bestaat uit “soevereine staten, centrale banken, commerciële en retailbanken en andere financiële instellingen”…

De DCMA is een wereldleider op het gebied van belangenbehartiging van digitale valuta en monetaire beleidsinnovaties voor overheden en centrale banken. Het lidmaatschap binnen de DCMA bestaat uit soevereine staten, centrale banken, commerciële en particuliere banken en andere financiële instellingen.

Kortom, het klinkt alsof een geheime kliek van internationale banken en nationale regeringen samenzweert om deze nieuwe valuta door onze strot te duwen.

Er wordt ons verteld dat de “Universele Monetaire Eenheid” “Crypto 2.0″ is, en degenen die het hebben gemaakt hopen dat het op grote schaal zal worden overgenomen door ” alle kiesdistricten in een wereldeconomie”

De DCMA introduceert Universal Monetary Unit als Crypto 2.0 omdat het een nieuwe golf van cryptografische technologieën innoveert voor het realiseren van een openbaar monetair systeem voor digitale valuta met een wijdverbreid acceptatiekader dat gebruiksscenario’s omvat voor alle kiesdistricten in een wereldeconomie.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dit klinkt me super louche in de oren.

Natuurlijk is de Digital Currency Monetary Authority niet de enige die aan een nieuwe digitale valuta heeft gewerkt.

Het Verenigd Koninkrijk heeft er ook aan gewerkt.

Hetzelfde geldt voor de Europese Unie.

En zou het iemand verbazen dat de regering-Biden de potentiële voordelen van een “digitale vorm van de Amerikaanse dollar” aanprijst? Het volgende komt van de officiële website van het Witte Huis

Een digitale valuta van de Amerikaanse centrale bank (CBDC) zou een digitale vorm van de Amerikaanse dollar zijn. Hoewel de VS nog niet hebben besloten of ze een CBDC zullen nastreven, hebben de VS de implicaties van en opties voor het uitgeven van een CBDC nauwgezet onderzocht. Als de VS een CBDC zouden nastreven, zouden er veel mogelijke voordelen zijn, zoals het faciliteren van efficiënte en goedkope transacties, het bevorderen van een betere toegang tot het financiële systeem, het stimuleren van economische groei en het ondersteunen van de blijvende centrale positie van de VS binnen het internationale financiële systeem.

Ik denk niet dat het toeval is dat regeringen in de hele westerse wereld tegelijkertijd CBDC’s ontwikkelen.

En het IMF heeft eigenlijk al een uitgebreid handboek samengesteld “om centrale banken en regeringen over de hele wereld te helpen bij hun CBDC-uitrol”

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelt een Central Bank Digital Currency (CBDC)-handboek samen om centrale banken en regeringen over de hele wereld te helpen bij hun CBDC-uitrol.

Het rapport “IMF Approach to Central Bank Digital Currency Capacity Development”, dat op 10 april publiekelijk is gepubliceerd, schetst de meerjarige strategie van het IMF om CBDC-uitrol te ondersteunen, inclusief de ontwikkeling van een levend “CBDC-handboek” voor monetaire autoriteiten om te volgen.

Veel mensen zullen juichen wanneer deze digitale valuta worden geïntroduceerd.

Maar het is absoluut noodzakelijk om te begrijpen dat zodra iedereen ze gebruikt, uw financiële privacy bijna volledig verdwenen is.

Autoriteiten zullen vrijwel alles kunnen volgen wat u koopt en verkoopt, en ik weet zeker dat ze niet zullen aarzelen om die informatie tegen u te gebruiken.

Onnodig te zeggen dat het potentieel voor tirannie in een dergelijk systeem buiten de hitlijsten ligt.

Kun je je een wereld voorstellen waarin je een tijdje geen vlees mag kopen omdat je je “koolstofkredieten” voor die maand al hebt gebruikt?

Uw “financiële privileges” kunnen mogelijk op elk moment worden beperkt door de grillen van een overheidsbureaucraat, en als u een onruststoker bent die groot genoeg is, kunt u permanent van het systeem worden “gedeformeerd”.

Om zo’n systeem echte tanden te laten hebben, zullen contant geld en andere vormen van betaling natuurlijk uitgefaseerd moeten worden, en dat is precies wat er nu in Europa gebeurt. Het volgende komt  van de officiële website van het Europees Parlement

Om transacties in contanten en crypto-activa te beperken, willen EP-leden betalingen beperken die kunnen worden geaccepteerd door personen die goederen of diensten leveren. Ze stellen limieten tot € 7000 voor contante betalingen en € 1000 voor overdrachten van crypto-activa, waarbij de klant niet kan worden geïdentificeerd.

Uiteindelijk zullen ze de limieten gewoon blijven verlagen totdat het gebruik van contant geld bijna volledig is geëlimineerd.

Iedereen wordt langzaam maar zeker gedwongen naar het nieuwe digitale systeem te gaan en het wordt een systeem dat ze met ijzeren hand beheersen.

En de meeste mensen gaan er graag in mee. Tegenwoordig scharrelen de meeste mensen van maand tot maand en uit een recent onderzoek bleek dat 70 procent van alle Amerikanen op dit moment “financieel gestrest” is…

Inflatie, economische instabiliteit en een gebrek aan spaargeld zorgen ervoor dat steeds meer Amerikanen zich financieel gestresst voelen.

Ongeveer 70% van de Amerikanen geeft toe tegenwoordig gestrest te zijn over hun persoonlijke financiën en een meerderheid – 52% – van de Amerikaanse volwassenen zei dat hun financiële stress is toegenomen sinds het begin van de Covid-19-pandemie in maart 2020, volgens een nieuwe CNBC Your Money Financieel vertrouwensonderzoek uitgevoerd in samenwerking met Momentive.

De meeste Amerikanen geven er gewoon niet om dat deze nieuwe digitale valuta’s een deur kunnen openen voor grote tirannie.

Ze willen gewoon de rekeningen kunnen betalen en voor hun gezin kunnen zorgen, en als onze politici hen vertellen dat dit nieuwe systeem goed is voor de economie, zullen ze er helemaal voor zijn.

Maar degenen onder ons die wakker zijn, weten dat meer globalisme nergens goed toe leidt

Nog meer macht concentreren in de handen van de internationale elite is altijd een slecht idee, en hopelijk kunnen we beginnen om meer mensen dit te laten begrijpen.

Door: Michael Snyder

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org