Leven in een ‘Wonderlijk Waanzinnige Wereld’.. / Arend Zeevat

Leven in een ‘Wonderlijk Waanzinnige Wereld’..
2017 Arend Zeevat | deze versie WantToKnow.nl/be

Mensen die op zoek gaan naar zin- en betekenisgeving in hun leven, starten hun zoektocht met het stellen van vragen. Vragen stellen bij de omstandigheden waarin men is opgevoed en leeft, schept een opening voor een verdere bewustzijnsontwikkeling. In deze wonderlijk waanzinnige wereld wordt het vragen stellen bij de heersende (wan)orde echter sterk ontmoedigd! Daarom zien wij het theater van de in ons geprogrammeerde individuele en collectieve bewustzijnsstaat zich dagelijks voor onze ogen afspelen. Deze bewustzijnsstaat is over het algemeen te veel op inperking en controle gericht en te weinig op verruiming en overgave.

Zo zijn we allemaal op verschillende niveaus gecontroleerde geesten in een traumatiserend spookhuis. We worden gevoed met beelden van andere ‘succesvolle’ gecontroleerde geesten, die ons een te ambiëren droomwereld voorhouden. Deze is echter in realiteit een menselijk niet te begrijpen en in te voelen nachtmerrie (HIER).

Innerlijk ruimte bieden
In het Vlaamse Gent heb ik tweemaal een heel mooi, open en warm mens mogen ontmoeten, Hij leeft overdag in een park, waar hij alleen maar zit te Zijn op een bankje, zich eindeloos openend voor een ieder die naast hem komt zitten en met hem in gesprek gaat (HIER). Vaak brengen ze dan ook iets te eten voor hem mee, omdat hij er voor gekozen heeft om bezittingloos te leven. Ik heb dus tweemaal zijn warme innerlijk mogen ervaren, omdat hij mij daarin toeliet. In de video hieronder krijg je een kort sfeerbeeld van Joao.

Meer lezen >>>