De wereld als mechanische spiegel / Arend Zeevat

De wereld als mechanische spiegel

18 oktober 2017 © Arend Zeevat | deze versie WantToKnow.nl/be

Onze tegenwoordige wereldsituatie laat zien dat er in de menselijke verhoudingen heel veel mis is. Angst, haat, hardheid, wreedheid en andere negatieve emoties lijken de sociale relaties tussen mensen in toenemende mate te verstoren. Als oorzaken daarvan worden een toenemende verzakelijking en controledwang gezien. Een in aantal groeiende groep mensen ervaart deze als uitingen van de machtswellust van een kleine groep machthebbers, die de rest van de mensheid in een wurggreep van angst, repressie en totale controle wil houden.

Een ander belangrijk sociaal verstorend element in onze samenleving als uiting van de bovengenoemde machtswellust is zwaar onderbelicht. De door diezelfde elitegroep in de samenleving ingebrachte technologie, heeft een vergaande psychologische invloed op ons. Vaak zonder dat wij het beseffen. Daarom wil ik in dit artikel hier eens dieper op ingaan. Het is een lang artikel geworden en als jij jezelf er helemaal doorheen geworsteld hebt, mag jij jezelf een dikke vette pluim geven..!

Dat die technologie in de laatste vijftig jaar een waanzinnige ontwikkeling heeft doorgemaakt laat onderstaande foto zien.Onderzoekers van de RAND-corporation lieten in 1954 hun visie zien van een ‘huiscomputer’ in het jaar 2004.. Waarbij programmeren een stuk eenvoudiger zal worden, ‘door directe toegang tot de computer en snellere, nog uit te vinden computertalen’..!