De Sleutel naar de Vrijheid… / Door Harriet Algra

De Sleutel naar de Vrijheid…

Door: GuidoJ. Geplaatst op 11 juni 2023

De Sleutel naar de Vrijheid

2023 © Harriet Algra | deze versie WantToKnow.nl/be

Er is overtuigend bewijs dat suggereert dat het hart gekoppeld is aan een informatieveld dat niet gebonden is aan de klassieke grenzen van ruimte en tijd. Er is namelijk een deel van jou dat toegang heeft tot informatie dat verder gaat dan de fysica zoals we die nu kennen. Je bent niet beperkt door locatie of leeftijd. Noch ben je beperkt door een moment in de tijd. Dit wetenschappelijke feit legt de basis voor het fenomeen van diepe intuïtie. Deze informatie is afkomstig uit ‘The Journal of Alternative and Complimentary Medicine’ dat in de jaren negentig verscheen en nogmaals werd gepubliceerd in 2004.

Ook ontdekten ze in 1991 ongeveer 40.000 gespecialiseerde cellen in het menselijke hart die ‘sensorische neurieten’ worden genoemd (HIER). Het zijn een soort neuronen die zich niet in de hersenen maar in het hart bevinden. Zij vormen een neuraal netwerk in het hart.

Het deel dat je op de foto hiernaast ziet, is waar je deze 40.000 sensorische neurieten aantreft. De locatie geeft al een duidelijke aanwijzing. De meeste van deze neurieten bevinden zich in de buurt van de kleppen die openen en sluiten om de bloedstroom te reguleren in de buurt van de arteriële in- en uitgangen waar het bloed het hart binnenkomt en verlaat. Dit toont dus aan dat de neuronen het bloed reguleren dat:

– het hart verlaat dat naar het lichaam gaat
– het hart binnenkomt
– de hartkleppen aanstuurt hoe ze openen en sluiten

De hersenen van het hart stellen het hart in staat om onafhankelijk van de schedelhersenen te handelen; te leren; te onthouden; te voelen; te denken; en toegang te krijgen tot hartintelligentie. Jij en niemand anders, reguleert die neuronen door je waarnemingen en de manier waarop jij je voelt in je wereld. Dit weet je intuïtief, daar heb jij geen wetenschap bij nodig.

De hersenen van het hart stellen het hart in staat om onafhankelijk van de schedelhersenen te handelen; te leren; te onthouden; te voelen; te denken; en toegang te krijgen tot hartintelligentie. Jij en niemand anders, reguleert die neuronen door je waarnemingen en de manier waarop jij je voelt in je wereld. Dit weet je intuïtief, daar heb jij geen wetenschap bij nodig.

 Wanneer je bijvoorbeeld voelt dat je wordt bedreigd en jij je onveilig voelt, dan heb je geen gevoel van welzijn. Je hart begint automatisch sneller te kloppen. Bepaalde delen van je lichaam zullen onmiddellijk meer bloed krijgen en andere delen juist minder. Je gezicht kan vervolgens wit worden door gebrek aan bloed.

Hierdoor kun jij je licht in het hoofd voelen omdat je gevoel van niet veilig zijn de neuronen vertelt het bloed naar die plaatsen te leiden, die nodig zijn om te overleven. De oefening op deze afbeelding hieronder reguleert je nervus vagus. Hiermee communiceer je met deze neuronen in het hart, want jij bent namelijk niets minder dan een technisch zeer geavanceerde, zachte technologie die in staat is je eigen biologie te regelen. Dit neurale netwerk in het hart wordt  ‘het kleine brein’ van het hart genoemd.

Het ‘kleine brein van het hart’ denkt onafhankelijk van het hersenbrein.
Het leert zelfstandig en het onthoudt zelfstandig. Dit betekent dat elke ervaring die je ooit hebt gehad op twee plaatsen wordt geregistreerd. Zijn dit goede ervaringen dan is er geen probleem. Maar heb je te maken met een trauma in je leven en je wilt dat helen, dan zit dat trauma zowel in de hersenen als in het hart, evenals ook in andere delen van het lichaam. We zijn geconditioneerd te geloven dat de manier om met trauma’s om te gaan is erover te praten. Dat is echter niet voldoende, want hoe zit het met het trauma dat in de kleine hersenen van het hart wordt vastgehouden? Het is belangrijk dat jij gaat beseffen hoe reëel dat neurale netwerk is.

Lees hier verder……