Bosbranden en 9/11: bizarre overeenkomst..!! / Door GuidoJ.

Bosbranden en 9/11: bizarre overeenkomst..!!

Door GuidoJ.  / 23 oktober 2017
© WantToKnow.nl/be

Wanneer bij bosbranden sprake is van meerder brandhaarden op uit elkaar gelegen plaatsen, is dat een grote aanwijzing voor opzettelijke brandstichting. Een peukje op één bepaalde plek, zorgt er natuurlijk niet voor, dat op meerdere plaatsen bos-brandhaarden te zien zijn..! De branden die al bijna 2 maanden woeden in de westelijke streken van Californië, zijn in dit opzicht heel verdacht. Want het vuur van een bosbrand kan ook worden aangestoken met andere voorwerpen dan een sigarettenpeuk..! Zeker wanneer we over opzettelijke brandstichting spreken, zijn de mogelijkheden natuurlijk zeer talrijk. Maar niemand zal rekening houden met de mogelijkheid van opzettelijke brandstichting met… scalaire wapens.. En toch is dát wat we je hier ter overweging willen aanreiken.. 

September en oktober zijn normaal altijd de maanden dat vooral in het westen van de VS bosbranden uitbreken. Maar de verwoestende grootte van de ‘wildfires’ die we de afgelopen weken hebben gezien, zijn nog nooit gezien. Hele wijken van kleine steden zijn weggevaagd, zoals je hierboven op de foto kunt zien. Het hele verhaal bij de meer dan 15 branden die TEGELIJKERTIJD in Noord Californië ontstonden op en rond zondag 8 oktober. De lage luchtvochtigheid en hoge temperaturen zijn dan vervolgens de officiële ‘aanjagers’ van deze vuurhaarden. De omvang van deze tragedie laat zich wellicht met deze data beschrijven:

  • Meer dan 125.000 hectare valt ten prooi aan de vlammen, waarvan veel in de pittoreske landschappen van de geliefde wijnvelden/-gebieden in Noord Californië. Het gebied dat in Napa-valey en Sonoma verloren gaat is 3x zo groot als Washington DC
  • Het vuur vrat alleen al op maandag in 12 uur zo’n 12.000 hectare op. Dat betekent dat ELKE 3 SECONDEN een gebied ter grootte van een voetbalveld ten prooi viel aan de vlammen…
  • De luchtvervuiling van deze verbrandde bossen, was de ergste luchtvervuiling in Noord-Californië in de geschiedenis, waarbij men een index heeft van 201 als de lucht ‘erg ongezond’ is om in te ademen. Op dinsdag vorige week, stond de score bij het plaatsje Napa op.. 486.
  • De vuurhaarden werden aangewakkerd door winden, die de snelheid bereikten van hurricanes. Door de droogte en lage luchtvochtigheid, maar vooral door de enorme hete-luchtverplaatsingen van de brandhaarden. Windsnelheden van 140 km p/u werden gemeten; even zo sterk als een orkaan die in het Mexicaanse Golf-gebied aan land komt..!
  • Tot afgelopen dinsdag 17 oktober zijn 571 gebouwen verbrand, en nog eens 16.000 structuren worden bedreigd.

Meer lezen >>>