BBC-reporter klapt uit de school: ‘Geloof niets ………… /door GuidoJ

BBC-reporter klapt uit de school:
‘Geloof niets wat je leest en ziet!’

13 november 2015 /door GuidoJ.
2015 © WantToKnow.nl/.be

BBC News believe

De talentvolle John Darvall, BBC-journalist, heeft zijn eigen carrière bij de BBC vergooid. Het blijkt dat de tragische dood van zijn dochter Polly, door een auto-ongeluk, en de daaropvolgende stroom nieuwsinfo hierover, hem zó geraakt hebben, dat hij dieper is gaan nadenken over de Britse media in het algemeen en zijn werkgever, de BBC in het bijzonder. In een blog, vlak naar de dood van zijn dochter, meld John Darvall, dat hij zich schaamt journalist te zijn.. (HIER)

De BBC blijkt volstrekt verkeerde informatie over deze gebeurtenis als nieuws te hebben gebracht, waardoor het verdriet van Darvall en zijn familie heftig is versterkt. Darvall hierover in zijn blog: “Dit stuk armzalig journalistiek, maakte van afgelopen dinsdag tot de slechtste dag van deze hele periode. Deze week hebben de Tv en de kranten mij duidelijk gemaakt, waarom zij niet passen in de toekomst van het nieuws..”

Darvall is lovend in dit kader over het internet al het ‘bastion’ van de échte media: “Het internet stelt ons in staat onze éigen conclusies te trekken, door onze eigen feiten te checken. We kunnen écht niet meer vertrouwen op de traditionele (nieuws)outlets voor juiste en verzorgde feiten. Als ze niet eens in staat zijn om de feiten juist weer te geven, via op heldere informatie gebaseerde rapportages, is het dan gek dat we allemaal ons heil elders zoeken? Zoals het delen van nieuws en informatie uit eigen bronnen via Facebook, Twitter en andere internetbronnen.” Over zijn eigen carrière schreef hij, dat hij zich schaamde om journalist te zijn. “Geloof gewoon niets wat je leest of ziet in de media, radio of op Tv.”

Meer lezen >>>