De 7 belangrijkste dingen in het leven. / 16 maart 2018 / door Edward Morgan

De 7 belangrijkste dingen in het leven.
16 maart 2018 / door Edward Morgan

Hoewel het nooit te laat is om ons leven te veranderen, is het veel beter om deze zeven belangrijke dingen in het leven zo jong mogelijk te leren. We weten allemaal dat als we jong zijn, alles gemakkelijk lijkt. We verwachten snelle ontwikkelingen voor de doelen die we nastreven.
Degenen die ons tot succes hebben gesmeed hebben iets gedaan waar we niet in geslaagd zijn. Hier is de truc, mensen. Met alle mislukkingen achter ons verdwijnt ons enthousiasme voor nieuwe doelen en dromen langzaam en handelen we meer vanuit een comfortzone modus. Maar als we deze zeven belangrijke dingen in het leven leren en onmiddellijk in actie brengen, zullen we onze levens voorgoed veranderen. We hebben een duidelijk beeld van wat we doen en waar het ons naartoe zal brengen.
Een succesvol persoon is zich volledig bewust van deze zeven belangrijke dingen in het leven en gedraagt ​​zich ook daar naar.

1. Wees altijd aanwezig, hier en nu, op dit moment.
Laten we, terwijl dit voor de meeste mensen een zeer lastige opmerking is, wat dieper kijken. Waar zijn we wanneer we gaan werken? Ja, we zijn in de bus of in onze auto’s, maar alleen fysiek. Maar waar zijn we met onze geest en gedachten?
We zijn waarschijnlijk aan het nadenken over wat de taken van vandaag op het werk zullen zijn of wat er gisteravond gebeurde toen we een leuke tijd met onze vrienden hadden. En hier ligt het probleem! We vergeten in het heden te leven. Of we brengen het verleden met ons mee, of we zijn geïntrigeerd door wat de toekomst zal brengen, en we leven niet in het nu.
Laten we diep ademhalen en ons lichaam voelen, ons hart voelen,  onze gedachten observeren en we zullen zien wat we op dit moment missen: niets meer of minder, alleen het nu!
2. Geef “moeten” en “niet moeten” voorgoed op.
Dit is misschien wel het moeilijkste van al deze zeven belangrijke dingen in het leven. Gooi de verwachtingen van de samenleving en van onze families weg en we zullen zien hoe ze ons hebben laten denken dat we dingen  moeten  doen. We zouden bijvoorbeeld naar de universiteit moeten gaan en een graad in economie moeten behalen (terwijl we in plaats daarvan van kunst houden), of we  zouden  meer op onze oom moeten lijken, zodat we net zoveel geld kunnen verdienen als hij, enzovoort.
Voordat we accepteren wat we wel of niet moeten doen, stellen we de volgende vragen: Van wie wachten we op toestemming? En waarom is dit acceptabel? De enige manier om gelukkig te zijn, is door ons leven te leven zoals wij dat willen!
3. Verander onze perspectieven.
Een van de belangrijkste dingen in het leven is om geen problemen te veroorzaken waar er geen zijn! De dingen niet groter maken dan ze zijn. Observeren het voor de hand liggende en terroriseren onszelf niet met valse gegevens. Is er een probleem in ons leven? Goed, wat doen we dan? In plaats van te denken en het groter te maken, werken we ons ​​plan dan zo snel mogelijk uit en zetten het om in actie.
4. Angst is niet echt!
Angst is nooit echt geweest en zal nooit echt zijn. Onze  geloofssystemen  en onze geest stellen beperkingen aan het onbekende, en beperken ons ware potentieel. Het is simpel: als we niet weten hoe we iets moeten doen of als we het niet eens zijn, laat ons dan niet in angst raken!
Onderzoek in plaats daarvan en kijk hoe je het moet doen, en probeer het steeds opnieuw totdat je het kunt en doet. Er is nog nooit niemand geboren die alles al wist. Iedereen leert het ergens van of van iemand. Om onze angsten het hoofd te bieden, moet je ze vaak onder ogen zien. Verander ons ‘Hoofdverhaal’ en daarmee ons geloof.
5. Eén stap tegelijk!
Een van de belangrijkste dingen in het leven die ik onlangs van een intern project heb geleerd, was dat langzame vooruitgang beter is dan valse vooruitgang! Als we te gehaast zijn om iets te doen, zullen we waarschijnlijk iets missen.
Misschien kan de beloning enorm zijn, maar dat kan ook de mislukking zijn als we een project op tijd leveren dat niet volledig functioneel is. Doe het langzaam aan (natuurlijk niet als een slak) en sluit het zo nodig een dag in de week eerder af. Wees oplettend en mis de details niet. Alleen op die manier zorgen we voor een langzame maar stabiele groei.
6. Ga er niet vanuit dat we weten wat anderen denken!
Ook al is dit heel eenvoudig, het is een van de belangrijkste dingen in het leven; het is cruciaal om het te weten! Aannames zullen ons alleen bezig houden met ongewenste conclusies. Denken we niet dat anderen belangrijker dingen te doen hebben dan wij in hun leven?
7. Waarderen.
Hoe sneller we dingen leren waarderen, hoe beter het voor ons zal zijn. Merk op dat naarmate mensen ouder worden, ze meer begrijpen. Ze waarderen relaties gewoon meer, de mensen om hen heen meer, en zelfs de fysieke dingen die ze bezitten. Dankbaarheid en waardering zijn de weg naar geluk. Laten we ze proberen, en we zullen verlicht zijn!
Als we deze zeven belangrijke dingen in het leven aannemen, zullen we gelukkig en vervuld leven!
Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl
Wij vragen om uw ondersteuning
Lieve mensen, wanneer u ons werk waardeert, vragen wij u te overwegen
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIERvinden.
Alvast bedankt, Ine & Martien