Samenwerken voor vrede in Syrië op 1 februari 2016, / herplaatst 25 Januari 2016


Samenwerken voor vrede in Syrië, op
1 februari 2016,

herplaatst 25 Januari 2016
James Twyman, vredestroubadour, organiseert op 1 februari 2016 een vredesinitiatief, en daaraan voorafgaand een -online te volgen- live concert in Assisi, Italië, op zondag 24 januari. Hij roept iedereen op om deel te nemen; je kunt je registreren door hem een e-mail te sturen, zie de link in het hieronder staande vertaalde bericht van James Twyman.
Je krijgt dan een dag voor de gebeurtenis een mail met de exacte tijd en plaats. Lees zijn oproep hieronder, en doe alsjeblieft mee… het is zo hard nodig dat wij ons massaal te weer stellen tegen deze oorlogsmanipulaties!
Een oproep voor actie

Deel dit alsjeblieft met iedereen die je kent

Mensen zeggen dat ik gek ben … maar ik ben niet de enige.

Ik ben sprakeloos door de aandacht die deze Syrische gebedswake en het concert hebben gehad. Zelfs Fox News heeft een rapportage gewijd aan deze wereldwijde gebeurtenis! Dat betekent dat we een zenuw hebben geraakt, een diepe en rauwe zenuw, door uit te dragen dat geen enkele politieke of militaire oplossing ooit een eeuwigdurende verandering in het Midden Oosten zal brengen. Maar een SPIRITUELE oplossing? JA !!

Tienduizenden mensen hebben ermee ingestemd om op 1 februari voor 15 minuten stil te staan en hun gebeden voor vrede naar het Midden Oosten te sturen. Een groep van moslim, joodse en christelijke geestelijken zal mij op deze dag vergezellen, zingend en biddend terwijl wij verschillende dorpen overzien die zijn ingenomen door IS, en ook al zeggen de meeste mensen dat het een dwaas idee is, ik heb gezien dat het werkt, steeds weer opnieuw. Ik was in Irak in 1998 toen miljoenen mensen gebeden voor vrede zonden voor die tragische situatie, en tegen alle verwachtingen in was een vredesovereenkomst ondertekend. Simpel gezegd, wij geloven in de kracht van gefocust, overeenstemmend gebed. Jij ook?
Ik vraag dat iedereen die dit leest opstaat en kan worden gezien als zijnde “Gek voor God”. Wees niet bang, je bent in geweldig gezelschap. De meeste mensen zeiden dat dr. Martin Luther King gek was, net als Gandhi, St. Franciscus, en vooral Jezus zelf. We hebben mensen nodig die gek genoeg zijn om “je vijanden lief te hebben en goed te zijn voor degenen die je kwetsen”. In de laatste twee weken heb ik dozijnen doodsbedreigingen ontvangen, niet van moslims. Zij komen van mensen die zeggen christelijk te zijn, en alleen maar omdat wij de woorden van Jezus letterlijk willen opvatten.
Wij vragen de mensen om zich hiervoor te registreren zodat wij ze het exacte tijdstip en de plaats van het concert kunnen sturen, een dag voordat het plaats vindt. Als je je nog moet registreren, KLIK DAN HIER.
HET IS TIJD OM GEK TE ZIJN OP DE BEST MOGELIJKE MANIER!
De Abrahamic Reunion is cosponsor voor deze gebedswake voor de mensen van Syrië. De Abrahamic Reunion is een familie van vredesleiders, – joods, christelijk, moslim en discipelen geestelijkheid, mannen en vrouwen, Israëli’s en Palestijnen, samenwerkend voor vrede in het heilige land. De Abrahamic Reunion organiseert maandelijkse gebeurtenissen, zoals vredesreizen, en openbare maaltijden, om genezing en eenheid te brengen onder de gewonde familie van Abraham.
Meer informatie www.abrahamicreunion.org
Het vredesconcert, Live van Assisi
Op zondag 24 januari, vlak voordat wij naar het Midden Oosten vertrekken, zal James Twyman een live vredesconcert geven vanuit Assisi, Italië, het huis van St. Franciscus.
Dit is een speciale gebeurtenis voor de honderdduizenden die deel zullen nemen aan de gebedswake op 1 februari. Het concert zal plaatsvinden om 2pm Oost VS tijd (20.00 uur lokaal Assisi tijd –geldt ook voor Nederland-). Je kunt het hele event online bekijken door te gaan naar www.livestream.com/jamestwyman. Dit zal je de gelegenheid geven om je intenties voor de gebedswake te focussen, en om enkele van de gebeden te horen die James zal spelen als hij en de leiders de Syrische dorpen overkijken. Zet het op je kalender!
James Twyman
503-278-7331
JamesTwyman33@gmail.com
Vertaald door Veronica