Familie – verbanden en trauma’s

Familie – verbanden en trauma’s

Door: Veronica – eventnl – 6 Maart 2023

Onze gedragingen worden beïnvloed door ervaringen van de vorige generaties in onze familielijn; wij zijn ons er over het algemeen niet van bewust dat deze invloed zo sterk is dat wij daardoor zelfs ziektes kunnen krijgen.

Het is van het grootste belang voor de ontwikkeling van iedere ziel in een fysiek lichaam om deze processen onder ogen te zien, en de beschadigde zielen van eerdere generaties in de familielijn te helen, zodat het trauma uit de familielijn kan worden verwijderd. En het is duidelijk dat er enorm veel trauma in de familielijnen zit als gevolg van oorlogen, incest, verkrachting, onderdrukking, en ga zo maar door.

Er zijn veel therapeuten die ons hierbij kunnen helpen. Ik noem bijvoorbeeld Maarten Oversier, die in de afgelopen paar jaar een veelgevraagde gast werd in podcasts, en die met een ‘down to earth’ benadering op een hele duidelijke manier dit proces beschrijft. Hier een paar links naar de meest recente podcasts:

Bij Vibestalk met Tim Douwsma

Bij Holistisch Leven

Maarten Oversier, “een rasechte Rotterdammer in het Drentse Roden. Ruim 25 jaar fulltime praktijkvoering op basis van regressie- en reïncarnatietherapie en voorouderheling met inmiddels maar liefst meer dan 15.000 sessies, in combinatie met een intensieve leerschool bij de in Canada woonachtige indianen, brachten vele duizenden verhalen en evenzovele inzichten naar de oppervlakte.”

Hij heeft een boek geschreven over zijn ervaringen, volg deze link naar het boek ‘Bestaansrecht.

Hieronder schrijf ik – Veronica – over mijn ervaringen in mijn familielijn. Ik hoop dat het jullie helpt om het proces te begrijpen.

In mijn geval begon het in de baarmoeder. Toen mijn moeder zwanger van mij was heeft zij een zeer traumatische gebeurtenis meegemaakt. Zij was wanhopig omdat zij weer zwanger was en het gevoel had dat zij haar kinderen niet kon beschermen. Het resultaat hiervan was dat ik als foetus in de baarmoeder besloot dat “ik lief moest zijn zodat ze van mij geen last had”. Dit heeft mijn gedrag gedurende meer dan 40 jaar in mijn leven bepaald. Ik mocht niemand tot last zijn, dus ik kwam niet voor mezelf op en stond altijd aan de zijlijn af te wachten wat er ging gebeuren en tot anderen het initiatief namen.

Maar ik ging wel steeds sterker ervaren dat er iets niet klopte, ik was niet mezelf. Ik kreeg toen ik 38 was een ernstige ‘burn out’, en begon daarna aan mijn zoektocht naar wat mij onderuithaalde. Uiteindelijk ontdekte ik in een regressietherapiesessie wat mij zo had beïnvloed. Mijn moeder was toen al overleden.

Na het innerlijk werk waarbij ik de emoties die bij mijn moeder hoorden uit mijn systeem moest werken, begon de zoektocht naar wie en wat ik nu werkelijk was.

Vele jaren daarna was ik op een cursus in Engeland, bij het Arthur Findlay college. Deze cursus was er onder meer op gericht om te leren communiceren met overleden mensen. Ik had daar een sessie met een aurareader. Tijdens deze sessie vertelde de aurareader dat er iemand was die haar zat te pushen omdat ze haar verhaal aan mij kwijt wilde. Dat was mijn moeder.

De aurareader wist helemaal niets van mij en mijn voorgeschiedenis. Zij gaf alleen de woorden van mijn moeder door. Mijn moeder vertelde dat zij heel erg van al haar kinderen hield, maar dat zij emotioneel geblokkeerd was door haar eigen jeugd bij een moeder die zeer afstandelijk naar haar was en die haar nooit enige koestering had gegeven. Daardoor was het voor mijn moeder onmogelijk geweest om haar kinderen enige lichamelijke koestering te geven. Zij greep nu deze kans aan om dit aan mij te vertellen. En ja, ik had de herinnering aan mijn oma van een vrouw die kaarsrecht op haar kaarsrechte keukenstoel zat, ter begroeting zeer afstandelijk haar wangen naar mij toedraaide voor een plichtmatig kusje, die totaal geen belangstelling voor mij had, en ik rende gauw naar buiten om daar in het bos te gaan spelen.

In diezelfde cursusweek was ik op enig moment in een soort trance en voelde wat kou bij mijn benen. Ik had al geleerd dat dit betekent dat een spirit nabij is. Toen voelde ik de armen van mijn moeder om mij heen. Ik glimlachte en zei tegen haar: “nu kun je het wel, dank je wel”.

Hieronder vind je een sjamanistische genezingsmethode, die je zou kunnen gebruiken om heling aan jezelf en jouw familie te geven. In het sjamanisme gaat men ervan uit dat alles leeft, een ziel heeft. Ook “dode” dingen. Kijk voor meer informatie op deze website, en je kunt daar ook een boekje gratis downloaden. Of op deze website.

Ho’oponopono is een oude Hawaiiaanse manier voor het realiseren van harmonie en geluk. Je reinigt negatieve programma’s in je lichaam en geest die overbodige weerstanden, pijnlijke herinneringen en negatieve ervaringen bevatten. Zo verbreek jij de verbinding tussen jou en zo’n beperkend programma.

Woorden kunnen een trilling veroorzaken in de energie. Met dit in je achterhoofd snap je ook meteen wat affirmaties kunnen betekenen. Affirmaties zijn positieve zinnetjes die je zo vaak als je wilt tegen jezelf kunt zeggen. Het doel? De positieve overtuiging op je onderbewuste harde schijf branden, met een voorspoedige invloed op je leven als gevolg. Ho’oponopono is zo’n krachtige affirmatie.

I’m sorry
Please forgive me
I love you
Thank you
.

Je kunt uiteraard ook Nederlandse woorden gebruiken!

Deze korte zinnetjes bevrijden je op den duur van de ketenen uit je onderbewustzijn (of ego) die je klein houden. Je kunt het inzetten bij onenigheid, ziektes of om een helingsproces kracht bij te zetten. Ho’oponopono gaat ervan uit dat de wereld hoe we die dagelijks ervaren een weerspiegeling is van onze innerlijke beleving. Vandaar dat als je je bijvoorbeeld gefrustreerd voelt, je de oplossing in jezelf dient te zoeken. Door het meermaals opzeggen (in jezelf of hardop) van de Ho’oponopono zinnetjes verandert je binnenwereld, en daarmee de wereld om je heen.

Eigenlijk zeg je ‘I love you‘, tegen jezelf of degene aan wie je Ho’oponopono opdraagt. ‘Thank you‘, tegen al het goede wat er is en ‘I am sorry‘, tegen je daden – of die van de ander – die vanuit het ego (dus niet vanuit liefde) zijn gemaakt. ‘Please forgive me‘, verzegelt de affirmaties die je daarvoor hebt uitgesproken. De kracht van vergeving is enorm. Door anderen te vergeven maak je jezelf én de ander vrij en kan de zuivere energie weer stromen.

Op Youtube vind je veel meditaties en songs op dit thema.

Veronica