Even over knoflook……. / Door Marcelius

Even over knoflook…….

Door Marcelius

Eeuwenlang hebben culturen knoflook gebruikt om een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen te behandelen, variërend van infecties en spijsvertering tot hartaandoeningen en artritis. Zelfs Hippocrates, erkend als de vader van de moderne geneeskunde, schreef knoflook voor veel ziekten voor. Moderne studies hebben sommige van die oude gebruiken bevestigd en komen met veel meer, variërend van schoonheid tot landbouw. Hieronder zijn enkele voordelen van het hebben van knoflook in je leven.

Hart gezondheid

Hoewel er gemengde beoordelingen zijn over de vraag of knoflook een positief effect op cholesterol kan hebben, lijkt onderzoek aan te tonen dat knoflook een gunstig effect op de bloeddruk heeft. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat knoflook lagere hypertensie aanvult bij mensen die al een hoge bloeddruk hebben. Onderzoekers denken dat rode bloedcellen de zwavel in knoflook omzetten in waterstofsulfidegas, dat vervolgens de bloedvaten uitbreidt, waardoor het gemakkelijker wordt om de bloeddruk te reguleren, volgens de Cleveland Clinic.

Verkoudheid voorkomen en bestrijden

Wil je verkoudheid bestrijden met eten? Boordevol antioxidanten kan knoflook een impact hebben in het koude en griepseizoen. Maar het belangrijkste ingrediënt kan de fytochemische allicine zijn, een antimicrobiële verbinding. Een Britse studie wees uit dat mensen die allicine supplementen gebruikten 46% minder verkouden waren en sneller herstelden van degenen die ze kregen. In een andere studie gepubliceerd in American Family Physician, ontdekten onderzoekers in Indiana dat regelmatig knoflook innemen het aantal verkoudheden kan verminderen, maar geen effect heeft op hoe lang de symptomen aanhouden als je verkouden wordt.

Immuniteit boost

Vers en gekookt knoflook heeft waarschijnlijk immuniteit verhogende krachten, meldt de Cleveland Clinic. In laboratoriumstudies lijkt knoflook kankercellen te doden, en sommige onderzoeken tonen vergelijkbare resultaten bij mensen. Volgens de Iowa Women’s Health Study hadden degenen die regelmatig knoflook, fruit en groenten aten een 35% lager risico op darmkanker. Een expert review panel georganiseerd door het World Cancer Research Fund en het American Institute for Cancer Research concludeerde ook dat het regelmatig eten van knoflook een “waarschijnlijke” beschermende factor was tegen dikke darm kanker. Andere vervolgstudies konden echter niet dezelfde ondersteunende link aantonen.

Verbeterd diabetes management

In een analyse van negen klinische onderzoeken met 768 patiënten met diabetes type 2, vonden onderzoekers positieve resultaten bij degenen die knoflooksupplementen namen. Patiënten die gedurende twee of drie maanden elke dag 50 tot 1500 mg knoflooksupplement namen, hadden een significante verlaging van het niveau van nuchtere bloedglucose.

Haar en huid

De antioxidanten, voedingsstoffen en antibacteriële eigenschappen van knoflook hebben het een keuze gemaakt voor haar- en huidverzorging. Sommige onderzoeken suggereren dat de allicine in knoflook haaruitval kan helpen voorkomen en dat de natuurlijke antimicrobiële eigenschappen haar en hoofdhuid gezond kunnen houden.

Marcelius Medium Healer  

Vak literatuur

http://marceliusmediumhealer.nl/