Interactie tussen magnesium en Vitamine D / Door Ron Fonteine

Ron Fonteine Weekupdate

Interactie tussen magnesium en Vitamine D

29 maart 2018

Beste lezer,

Vorige week was er nog het nieuws dat als je ondanks suppletie met vitamine D3 toch laag blijft zitten qua serumwaarde de oorzaak een lage magnesiumspiegel kan zijn, je slaat dan minder vitamine D3 op.

Ik wist wel dat er voor het aanmaken van vitamine D3 uit cholesterol ook magnesium nodig is. Gezien de halve bevolking via de moderne voeding veel te weinig magnesium binnenkrijgt zal het probleem bij veel mensen kunnen spelen.

gerelateerd: https://www.perfecthealth.nl/nieuws/magnesium-bloeddruk/

Ik had weer een variant, ik maak teveel aktieve vitamine D (in de nieren) aan, de 1,25 vorm waardoor je voorraad sneller zal dalen. Die hogere aktieve vorm kan ook een teken zijn van autoimmuun problemen. Google maar eens op professor Marshall.

Een hoog vitamine D in de werkzame vorm (actief vitamine d) (1,25-dihydroxy vitamine D) kan komen door te hoge productie van bijschildklierhormonen of bij ziekten zoals sarcoïdose* of sommige lymfomen.(lymfekliergezwel) Een hoog vitamine D (concentraties boven 500 nmol/l) in combinatie met verhoogd calcium kan zorgen voor verkalking en schade aan organen zoals de nieren. [Link]

Het lichaam probeert de hoeveelheid calcium te verlagen door calciumfosfaat af te zetten in de organen. De organen verkalken hierdoor en raken beschadigd.

Volgens een artikel op de Weston Price site zou ook tomaat die actieve vorm bevatten. Misschien is dat de reden dat sommige mensen daar stijver van worden.

Voor mij niet verrassend aangezien ik 6 jaar giftige troep heb ingeademd dat geheid opgeslagen is in bind- en vetweefsel. Heb destijds ook veel bindweefselmassages gedaan omdat mijn hele rug verstijfde in de zomers. Zon op mijn rug was helemaal een drama, ik hoorde van een Shell uitvinder dat juist UV licht op de huid toxines nog agressiever kan maken door toename van vrije radicalen.

Ik vermoed dat ook de aanmaak van stikstofmonoxide (NO) in de zon een rol speelt, goed voor je doorbloeding maar juist vaak bij mensen met chronische ontstekingen of ziektes als ME kan het te hoog worden en dan juist meer pijnklachten geven. Dit noemen ze ook wel nitrostress. Meer nieuws in mijn column van deze week.

De nieuwsupdate van morgenochtend kun je alvast hier bekijken.

Alvast fijne en zonnige paasdagen gewenst,

Ron Fonteine

https://www.leefbewust.com/