HOE TE BREKEN MET JOUW MOBIELE TELEFOON / Door Kathleen Burke

HOE TE BREKEN MET JOUW MOBIELE TELEFOON

Door Kathleen Burke – 29 Juni 2022

Weet dat ik hier minstens één keer over gehuild heb. Ik verafgood mijn mobieltje niet. De wittebroodsweken zijn al lang voorbij. Ja, ik heb genoeg van de hele update, upgrade, geplande veroudering cyclus. Ik heb vanaf het begin vraagtekens gezet bij de gsm-rage, omdat ik me zorgen maakte dat de effecten op mensen wel eens minder dan gezond zouden kunnen zijn. Ik ben sceptisch over 5G en wat dat betreft 4G, 3G, enz. Ik ken mensen die verdachte hersentumoren hebben ontwikkeld.

Ik ben nooit dol geweest op geen enkele mobiele telefoon die ik ooit heb gehad. De meeste van mijn telefoons waren afdankertjes… van vrienden die er genoeg van hadden dat archaïsche flip phones mijn sociale leven in de weg zaten. Toch was ik een vroege gsm-gebruiker, die in het midden van de jaren 90 zo’n gsm-blok bij zich had. Ik had telefoonboeken in mijn truck, een witte en een gele. Telefoonboeken blijven niet lang rondslingeren in de cabine van een drukke pick-up van een aannemer.

Spoel 30 jaar vooruit. Telefoons zijn gekomen en gegaan in mijn leven. De meeste staan opgestapeld op mijn schoorsteenmantel, naast een Onkyo stereo-ontvanger uit 1980. Ik voel ambivalentie ten opzichte van de telefoons … niet de ontvanger.

Dus hier zijn we dan, 2022. Soorten verdwijnen sneller van de aarde dan ooit tevoren in de geschiedenis. Insecten en vogelsoorten, zelfs duiven, sterven uit. Weinig mensen begrijpen waarom deze dingen gebeuren. Nog minder zijn bereid om erover te praten.

Ik zet mijn mobiele dienst over drie dagen uit. “Wat!?” — de reacties van mijn vrienden. Precies. Ik heb meer dan 2.500 persoonlijke contacten in deze huidige telefoon, die, op dit punt, onmisbaar lijkt. Ik gebruik deze mini-brick voor een paar dozijn of meer doeleinden, zoals de meeste mensen. Ik reis soms internationaal. Zal ik zelfs dat kunnen doen zonder telefoon? Puzzelen.

Sta me toe het uit te leggen: Ik ben een van die bovengenoemde mensen, twee alinea’s hierboven, die het begrijpt. De wetenschap legt uit waarom de schepping zoals wij die kennen, d.w.z. het leven op deze planeet, niet in staat is miljarden mobiele telefoons en miljoenen zendmasten voor mobiele telefonie over de hele wereld in stand te houden. Mensen (let op: mensen), vogels, insecten, en planten sterven als gevolg van korte golf elektromagnetische frequenties die op ons (let op: ons) afkomen, vanuit elke bovengrondse richting. Hele soorten zijn aan het verbranden.

Monarchvlinders zijn bijna verdwenen (van de planeet, wel te verstaan), vergezeld van tientallen andere van de meest tere schepsels onder ons; degenen die de bloemen bevruchten die het voedsel creëren dat wij eten. Bijen en anderen.

Vogels vallen met miljoenen tegelijk dood uit de lucht. Het gebeurde in mijn staat afgelopen zomer zonder definitieve verklaring van het waarom. Veel handenwringen en veronderstellingen. Hmmm, we weten dat insecten en vogels sterven door bombardementen met korte golf EMF frequenties. Die miljoenen dode vogels werden uitgemergeld gevonden, met lege magen. Insecten zijn aan het uitsterven. Insectenetende vogels, als gevolg daarvan, worden geconfronteerd met hongersnood.

Je wilt je misschien niet afvragen of je mobiele telefoon (en zijn gevestigde plaag in het landschap: zendmasten) deze wezens doodt. Uw mobiele telefoon is de schepping aan het vernietigen.

Misschien geloof je me niet. “Maar… opwarming van de aarde, maar… ontbossing.” “Maar, maar, maar…”, zou mijn moeder zeggen. Opwarming van de aarde, ontbossing en allerlei soorten vervuiling kunnen de oorzaak zijn van sommige uitstervingen. Sommige. Sta me toe u door te verwijzen naar de experts: Alfonso Balmori, Daniel Favre, Mark Broomhall, Diana Kordas, Ulrich Warnke, Neelima Kumar, waarvan u hier enkele studies kunt vinden:

Ik zal je niet door het ene voorbeeld na het andere slepen van onderzoeken naar de dood door elektromagnetische velden (EMV’s), d.w.z. mobiele telefoons/celmasten, maar laat me het voorbeeld met je delen dat me uiteindelijk tot tranen toe bracht na het stoïcijns lezen, in Arthur Firstenberg’s The Invisible Rainbow, van geval na geval van wat EMV’s met de natuur doen. Bedenk dat het aanbrengen van een radio-volgsysteem op een dier hetzelfde is als het dier dwingen een mobiele telefoon te dragen, die 24 uur per dag aan staat, soms tot aan zijn dood:

“In een andere studie, met water woelmuizen in het Engelse Bure Marshes National Nature Reserve, brachten kolonies met vrouwtjes met een radiozender meer dan vier keer zoveel mannetjes ter wereld als vrouwtjes. De onderzoekers concludeerden dat waarschijnlijk geen van de gezenderde vrouwelijke woelmuizen vrouwelijke nakomelingen heeft gebaard.”

 Firstenberg gaat verder met te zeggen:

 “In sommige gevallen kan het radio merken van bedreigde soorten hen verder naar uitsterven drijven. In 1998 bracht de eerste Siberische sneeuwtijger ooit die zwanger was en beviel terwijl hij een radiohalsband droeg een nest van vier jongen ter wereld, waarvan er twee stierven door genetische afwijkingen.”

Dat, beste lezer, is de reden waarom ik, wanneer ik mijn volgende overzeese reis maak, misschien een beetje onhandig zal rondstrompelen met een vijftien jaar oude Lonely Planet reisgids op zoek naar een fatsoenlijke plaats om te overnachten, of zal proberen uit te zoeken wanneer de volgende lokale bus richting zuiden aankomt. Misschien moet ik stoppen en mensen om hulp vragen. Weten mensen nog hoe ze een ander mens de weg moeten wijzen? Er zullen kleine ongemakken zijn. Soms kan het vervelend zijn, maar niet zonder goede reden.

Ja, uit elkaar gaan is moeilijk om te doen. Toen ik een paar weken geleden over deze breuk nadacht, voelde ik zelfs het begin van een paniekaanval. Ik zocht mezelf af naar de reden van deze emotionele reactie. De verklaring kan angst zijn, maar ook een angst om verlaten te worden. Het is natuurlijk niet de telefoon, het zijn de willekeurige zorgzame sms’jes, de last-minute uitnodigingen, de groepssms’jes met al lang beproefde echte vrienden. Het is de angst om een willekeurig liefdesbriefje te missen, om dierbare vrienden te verliezen.

Gelukkig is mijn contactenlijst geback-upt en gedownload naar mijn computer. Duizenden relaties zullen niet vergaan. Vrienden kunnen geïrriteerd raken, maar de naasten laten zich niet afschrikken. De meeste sms’jes zullen me nog steeds bereiken op mijn bedrade laptop via een alternatief identificatieadres. Sommigen zullen me via sociale media moeten bereiken. Sommigen zullen mijn vaste lijn bellen.

Ik moet een aantal gadgets kopen om mijn mobiele telefoonfuncties te vervangen: een zaklamp, een klein memoblokje, een camera waarmee ik foto’s kan maken die ik naar mijn laptop kan downloaden, een wekker die op batterijen werkt — allemaal relatief goedkoop. Een fatsoenlijke pocket camera (herinner je je die term?) is verkrijgbaar voor $40 en presteert naar verluidt vergelijkbaar met een high-end smart phone.

Ik heb twee maanden nagedacht over deze breuk en binnenkort zal hij compleet zijn. Er zijn manieren om dit te doen. Het kost wat moeite. Ik heb zelfs proefritten gemaakt, waarbij ik de telefoon een deel van de tijd thuis heb gelaten en op korte reizen.

Mijn gezondheid en vitaliteit zijn al verbeterd doordat ik mijn mobiele telefoon de meeste tijd uit heb staan en mijn computers op Ethernet heb aangesloten. Mijn gezondheid en geluk zijn sterk verbeterd. Ik ben energieker dan ik me kan herinneren ooit geweest te zijn.

Ik ben niet meer verweerd door de intense blootstelling aan EMF de hele dag door van draadloze apparaten in mijn thuiskantoor. Ik grijp nu niet meer naar een cocktail om vermoeidheid en uitputting te verzachten. In plaats daarvan heb ik ’s avonds productieve tijd thuis. Het leven is verbeterd als gevolg van het verminderen van mijn blootstelling aan EMV. Mijn kat zit zelfs weer bij me op schoot, nu hij niet meer hoeft te concurreren met een EMV-uitstotend apparaat in zijn weg.

Soms is uit elkaar gaan de enige uitweg, uit liefdesverdriet en andere belastende omstandigheden. In dit geval is het iets verdergaander dan dat. Ik word minder schuldig aan het uitsterven van soorten; vogels, vlinders en anderen. Mezelf daarvan bevrijden terwijl ik doe wat het beste is voor mijn gezondheid en voor de schepping om me heen betekent meer dan, nou ja, bijna alles wat ik kan verzinnen.

29 juni 2022

Kathleen Burke is een wandelende tuinierster in New Mexico, USA. Ze assisteert bij de inspanningen van de mobiele telefoon Task Force. Zij is te bereiken op kathleenmariaburke@yahoo.com

To contact the Cellular Phone Task Force:

P.O. Box 6216
Santa Fe, NM 87502
USA
phone: +1 505-471-0129
info@cellphonetaskforce.org

https://www.cellphonetaskforce.org/wp-content/uploads/2022/06/How-to-Break-Up-with-Your-Cell-Phone.pdf

Vertaling: wakkeremensen.org