Wat is Tea tree olie?/ Door Marcelius

Wat is Tea tree olie?

Door Marcelius

Tea tree olie valt in de categorie essentiële of etherische oliën. Deze oliën worden gemaakt van bijzondere planten of kruiden, in dit geval de theeboom in combinatie met enkele andere planten. Tea tree olie werkt ontstekingsremmend en schimmel- en bacteriedodend. Dankzij deze eigenschappen werkt het heel goed om de huid te kalmeren en het kan ook gebruikt worden om nare hoestjes en verkoudheid te bestrijden.

Maar dit middel mag nooit gedronken worden! De goede werking is aan de buitenkant van het lichaam en zorgt er meteen ook voor dat het inwendig schade kan doen. Tea tree olie hoort dus bij de medicijnen in het medicijnkastje, waar kinderen niet bij mogen komen.

De werking van Tea tree olie

Wat doet Tea tree olie zoal? Het belangrijkste waar deze olie voor gebruikt wordt is het tot rust brengen van de huid. Het werkt bijzonder goed bij ontstekingen, huiduitslag en ziektes die dit tot gevolg hebben. Psoriasis, roos, eczeem en acné zijn maar enkele van de vele huidkwalen die hiermee kunnen worden behandeld. Daarnaast werkt het middel erg goed tegen schimmelnagels, likdoorns, wratten en dergelijke problemen. Als laatste heeft Tea tree olie een goede werking tegen verkoudheid en hoesten als je het gebruikt als inhalatiemiddel om mee te stomen. Tea tree olie is dus veelzijdig en uitwendig voor heel veel kwalen toe te passen.

Hoe kun je het toepassen?

Je kunt de olie op allerlei manieren gebruiken. Zo kun je er gewoon een beetje van op de huid smeren. Verder kun je het verdampen, bijvoorbeeld in een stoombad. Tea tree olie is een heerlijk geurende olie die ook geschikt is als badolie. Er zijn dus heel veel manieren om de olie toe te passen, wat het voor iedereen een perfect product maakt. Er is altijd wel een methode die jou aanspreekt en die ook nog eens lekker ontspannend is.

Tea tree olie is een bijzondere essentiële olie. Deze olie helpt tegen allerlei kwalen, maar is ook heerlijk ontspannend als je hem op een goede manier gebruikt. De geur alleen al helpt je om te ont-stressen en even alles los te laten. Tea tree olie is vrijwel alleen in natuurwinkels te verkrijgen, maar ook online is het te vinden.

Marcelius Medium Healer

Vak literatuur

http://marceliusmediumhealer.nl/