Wat is colloïdaal zilver (zilverwater)
Wat is colloïdaal zilver (zilverwater)
12 Februari 2013
Natuurlijk antibioticum
De geschiedenis verteld ons dat de Farao’s in Egypte geen medicijnen gebruikten maar enkel zilver of goud voor genezing, wonden werden met zilveren of gouden plaatjes bedekt en met natte doeken omzwachteld. Onze zilver en goud pleisters/verband lijken daar van af te stammen.
Het gebruik van colloïdaal zilver water als antibioticum stamt al uit begin 1800. Rond 1900 hadden westerse wetenschappers bewezen dat zilver een sterk antibioticum was en zo schreven veel doctoren het ook voor. Colloïdaal zilver bleek enorm efficiënt te zijn tegen infecterende organismen waarbij het gelijkertijd extreem veilig was in het gebruik, zonder de negatieve bijwerkingen die vaak gepaard gaan met gebruik van medicijnen. In Amerika is het rond 1938 erkend geweest als geneesmiddel. Deze status heeft het nu echter niet meer waardoor het als krachtig voedingssupplement wordt gepositioneerd.
Het eerste gebruik van colloïdaal zilver in medicinale toepassingen gebeurde op basis van zeer fijn gemalen zilver uit molens. Dit was een erg kostbaar en langdurig proces waardoor zilverwater erg duur was en niet voor velen beschikbaar was. Daarbij kwam dat colloïdaal zilver niet te patenteren is waardoor veel bedrijven het niet aandurfden er een product op te baseren. Uiteindelijk heeft dit in de pharmaceutische industrie geleidt tot het ontwikkelen van synthetische antibiotica, wat dus wel te patenteren is.
Tegenwoordig is colloïdaal zilver relatief eenvoudig te produceren op basis van het elektrolyse proces dat door Paul Farber ontdekt is. Met deze manier van produceren worden zilver colloïden gegenereerd met een grootte tussen 0,0001 en 0,01 micron. De elektrische lading van de deeltjes houdt ze zwevend in het water, dit wordt het Braunsche effect genoemd.
Literatuur
Er is veel onderzoek gedaan naar zilverwater als natuurgeneesmiddel en er is over dit onderwerp en gerelateerde onderwerpen gepubliceerd in medische en homeopatische vakbladen. Hieronder een aantal voorbeelden:
Newsweek magazine, uitgave 28 maart 1994: In 1992 overleden 13.300 gehospitaliseerde patiënten aan infecties veroorzaakt door bacteriën die resistent waren tegen elk medicijn dat de dokters probeerden. Dit artikel is in lijn met de vele rapporten die gaan over de zogenaamde super bugs, de organismen die een weerstand opgebouwd hebben tegen de bestaande antibiotica. Colloïdaal zilver kan gaan bewijzen dat het één van de beste remedies is die mensen ter beschikking hebben om zich te beschermen tegen deze risico’s.
Jim Powell, Science Digest, uitgave maart 1978, “Ons krachtigste antibioticum”: Dankzij zijn openbarende onderzoek profileert colloïdaal zilver zich als een wonder in de natuurgeneeskunde. Een antibioticum doodt zo’n 6 verschillende ziekteverwekkers. Colloïdaal zilver daarentegen doodt ongeveer 650 van deze ziekteverwekkers. Resistente ketens kunnen zich niet ontwikkelen.
Dr. Robert O. Becker M.D., studie in 1978: Er zijn veel uitgebreide experimenten uitgevoerd met colloïdaal zilver in de geneeskunde. “Wat we eigenlijk deden was het herontdekken van het feit dat colloïdaal zilver bacteriën doodt, hetgeen al eeuwen bekend was”. Verder ontdekte dr. Becker dat colloïdaal zilver in het algemeen de groei (herstel) van beschadigd weefsel stimuleerde.
Samuel Etris schreef in 1999 over de regeneratie van huidweefsel op basis van de op colloïdaal zilver gebaseerde procedure van Robert Becker.
Larry C. Ford M.D., afdeling gynaecologie, UCLA School of Medicine: rapporteerde in een brief van 1 november 1988: “Ik testte de zilveroplossingen, waarbij ik gebruik maakte van de gebruikelijke anti-microbentesten voor desinfectiemiddelen. De zilveroplossingen waren antibacterieel bij concentraties van 1.000.000 (één miljoen) organismen per ml. Streptococcus Pyogenes, Staphylococcus Aureus, Neisseria Gonorrhoea, Garnerella Vaginalis, Salmonella Typhi en andere ziekteverwekkers voor de darm, maar ook voor schimmels zoals Candida Albicans, Candida Globata en M. Furfur”.
Werking
Het is bewezen dat zilver in zijn colloïdale vorm niet toxisch in microconcentraties is. Colloïdaal zilver is echter wel giftig voor alle geteste primitieve levensvormen zoals bacteriën, schimmels, protozoa, parasieten en bepaalde virussen. Daardoor is colloïdaal zilver uitermate geschikt voor gebruik tegen verschillende infecterende organismen en allerhande praktische toepassingen.
Andere toepassingen
Colloïdaal zilver wordt naast de medicinale, homeopatische toepassing steeds meer in andere soorten toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan wasmachines van bijvoorbeeld Samsung, deodorant, koelkasten van Bosch en AEG, waterfilters, sportschoenen en -sokken en zelfs kleding. Allemaal met hetzelfde doel: een ontsmettende, desinfecterende en reinigende werking.
Zilver schadelijk?
Wanneer er hele grote hoeveelheden colloïdaal zilver in korte tijd inwendig worden gebruikt kan er opslag van zilver in het lichaam ontstaan. Een deel daarvan slaat neer in de huid en er ontstaat dan argyria, wat een grijze verkleuring geeft van de huid. Ook in de afgelopen 30 jaar zijn er gevallen van argyria bekend, welke altijd ontstonden na vele jaren intensief dagelijks inwendig gebruik van zilverpreparaten. Ook zijn er extreme gevallen bekend via internet van een inname van 1,5 gram zilver in 14 dagen tot 124 gram zilver na 9 jaar. Bij 1,5 gram in 14 dagen betekent dit een consumptie van: 150 liter zilverwater van 10 ppm of 50 liter zilverwater van 30 ppm. Dit is meer dan 10 liter per dag van zilverwater 10 ppm of 3 liter per dag van 30 ppm. Bij 124 gram zilver in 9 jaar betekent het dat 12400 liter zilverwater van 10 ppm geconsumeerd moet worden. Dit betekent 9 jaar lang per dag 3 liter 10 ppm of 1 liter 30 ppm.
Ionisch versus colloïdaal
Er is veel te doen om de effectiviteit en kwaliteit van twee soorten colloïdaal zilver: de ionische en deeltjes variant. Ionisch zilverwater wordt gemaakt door middel van het zogenaamde electrolyseproces, dit is ook het colloïdaal zilver dat Helder en gezond! aanbiedt. De verkopers van zilverwater op basis van deeltjes zeggen dat alleen hun zilverwater een colloïdale vorm heeft en daarom effectief is tegen bacteriën. In het onderstaande artikel wordt op wetenschappelijke basis onderzocht en getoets welke vorm de meest effectieve is tegen bacteriën. De ionische vorm slaagt in deze test met vlag en wimpel! Gelukkig kan hiermee de onduidelijkheid ontkracht worden.
Colloïdaal zilver (zilverwater) productiemethode
Belangrijk is gebruik te maken van een zeer betrouwbaar productieproces voor de productie van zilverwater ofwel colloïdaal zilver. Zilverwater wordt o.a.geproduceerd in een sterkte van 10 parts per million (ppm). Dit is de ideale sterkte voor de toepassingen die o.a. via website’s wordt aangeboden.
Zilver
De productie is gebaseerd op het zogenaamde elektrolyse proces waarbij gebruik wordt gemaakt van zilverelektrodes. Om een maximale kwaliteit te kunnen garanderen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van het zuiverste zilver met een kwaliteit van 99,99% zuiverheid. In veel gevallen wordt door leveranciers gebruik gemaakt van gedestilleerd water. Helder en gezond! maakt ook hierop een uitzondering door uitsluitend gebruik te maken van het kwalitatief hoogwaarde en voor medische toepassingen geschikte aqua purificata.
Kwaliteitscontrole
Het elektrolyse proces wordt nauwlettend gevolgd door een speciaal ontwikkelde computergestuurde installatie die gebaseerd is op het zogenaamde faraday principe. Daarnaast beschikt een dergelijke installatie over de mogelijkheid om de grootte van de afgifte van zilverdeeltjes te beperken tot zeer fijne deeltjes van 0,0001 tot 0,0015 micron in diameter. Door de diameter te beperken blijft het zilverwater zijn maximale werking behouden. Om vervolgens te garanderen dat de hoeveelheid werkzame stof in het zilverwater inderdaad op niveau is wordt iedere batch achteraf gecontroleerd op de hoeveelheid ppm.
Betrouwbaar
Direct na productie wordt het zilverwater in de, specifiek voor een toepassingsgebied gekozen, fles gegoten waarna de flessen gesealed worden met een garantiesluiting. Daarnaast wordt iedere fles voorzien van een duidelijk label waarop aangegeven staat welke toepassing het betreft en wat de productiedatum is geweest.
Meestal wordt gekozen voor speciale bruine flessen waardoor de kwaliteit van het zilverwater zo lang mogelijk gewaarborgd blijft, tenminste een half jaar na de op het label aangegeven productiedatum. Door de garantiesluiting weet u zeker dat het zilverwater vers en betrouwbaar is als u het in een internet shop besteld of bij de fabrikant zelf.
Colloïdaal zilver (zilverwater) gebruiksaanwijzing
Wij willen benadrukken dat zilverwater een voedingssupplement is en dus geen vervanging van uw bestaande medicijnen of bezoek aan uw huisarts. Bij gezondheidsklachten raadpleeg altijd uw huisarts. Lees ook de algemene voorwaarden na aanschaf.
Oraal gebruik colloïdaal zilver
Voor optimaal oraal gebruik wordt geadviseerd het zilverwater enige minuten in de mond te houden voordat men het doorslikt zodat men eveneens de ziekteverwekkende bacteriën in de mond onschadelijk kan maken.
Gebruik de onderstaande dosering met als uitgangspunt het lichaamsgewicht. Een theelepel is plus minus 15 druppels. Gebruik een plastic of porseleinen theelepel, geen metalen lepel aangezien deze de werking van het zilverwater teniet kan doen.
Bij gebruik van zilverwater wordt aangeraden veel water te drinken, volwassenen minimaal 6 glazen en kinderen 4 glazen per dag. De vrijkomende afvalstoffen kunnen soms een reactie geven van vermoeidheid, lichte hoofdpijn of lichte diarree. Deze klachten verdwijnen na enige tijd.
Voor het systematische toepassing mag zilverwater onverdund, of met water verdund worden ingenomen. Gaat u zilverwater vooral in de mond of keel gebruiken dan is het zinvol met verdund of onverdund zilverwater te gorgelen of te spoelen. Gaat u het zilverwater vooral gebruiken voor gebruik voor de darmen dan moet het snel met veel water opgedronken worden zodat het zilver niet voortijdig door andere slijmvliezen wordt opgenomen. Daarnaast is het nuttig om een darmflora ondersteunend product te gebruiken om de optimale weerstand te verkrijgen
Gebruik op de huid
U kunt colloïdaal zilver goed gebruiken op de huid bij uiteenlopende aandoeningen, spray 3 maal daags het betreffende gebied in en laat het even inwerken. Door de enorme goede desinfecterende werking is zilverwater zeer goed te gebruiken bij snij- en schaafwonden. Zeker bij uw kinderen aangezien het niet prikt zoals de meeste andere desinfecterende middelen.
Colloidal Silver Antibiotica kunt u innemen of opbrengen.
Het is geur- en smaakloos.
Toepassingen zijn onder andere:
De meeste reguliere antibiotica doden maar een paar ziekteverwekkers. Colloidal Silver is succesvol gebleken bij o.a.: acne, rosacea, allerlei allergieën, voetschimmels, tuberculose, blaasontstekingen, parasieten, bloedvergiftiging, steenpuisten, brandwonden, Candida Albicans schimmelinfectie, koudvuur, cholera, bindvliesontsteking, leukemie, wolfszweer, lymfklierontsteking, cystitis, suikerziekte veroorzaakt dor infectie, hoornvliesontsteking, de ziekte van Lyme, malaria, hersenvliesontsteking, Multiple Sclerose, zenuwzwakte, longontsteking, borstvliesontsteking, prostaatklachten, priritus ani, psoriasis, etterende oogontsteking, reuma, dauwworm, rode hond, ontstoken ogen, oren, mond en keel, sevorrhes, gordelroos, stafylokokken, syfilis, schildklierklachten, amandelontsteking, vergiftiging, trachoom, loopgraafvoet, huidontstekingen, wratten, kinkhoest, schimmelinfecties, herpes, chronische vermoeidheid, virale maagzweren en Aids.
Pijnlijke plekken;
- Uitslag;
- Acne;
- Voetschimmel;
- Allerlei wonden;
- Muggenbeten;
- Zweren;
- etc.
Momenteel is er ook een zilverzalf verkrijgbaar.
Inwendig gebruik
Voor gebruik van neus-, oog-, en oordruppels kunt u direct in het betreffende gedeelte 1 tot 2 druppels of sprays doen.
Toepassingen zijn onder andere:
- Oogontstekingen;
- Oorontstekingen; Neus-,
- keel- en longklachten.
Bewaren van zilverwater
Bewaar colloïdaal zilver bij kamertemperatuur op een donkere plaats houd het ook uit de buurt van stralingsbronnen zoals magnetron, halogeenlampen, dect telefoon, router o.i.d). Schudden voor gebruik en niet met metaal in aanraking brengen. Dus niet innemen met een metalen lepel! Voor gebruik bij dieren dus niet in een metalen drinkbak mengen. Zilver werkt al bij hele kleine hoeveelheden.
Gebruik bij dieren
Gebruik volgens bovenstaande gewichtstabel. U kunt het toevoegen aan het drinken of over het eten. Gebruik geen metalen bak! Geëmailleerd metaal, aardewerk of kunststof kan wel.
Bijwerkingen
Zilver is een anorganisch metaal wat niet door een cel geabsorbeerd kan worden, er zijn geen bijwerkingen bekend tijdens gebruik ervan in combinatie met andere geneesmiddelen. Wel is het mogelijk dat de effectiviteit en werking van colloïdaal zilver vermindert bij inname samen met chemische substanties. Het is zinvol om colloïdaal zilver en Vitamine C op verschillende tijdstippen in te nemen. Na inname blijft het colloïdaal zilver ongeveer drie à vier dagen in de bloedbaan en verlaat het lichaam langs de natuurlijke weg. De deeltjes zijn te klein om opgeslagen te worden (kleiner dan b.v. een virus). Het lichaam kan bij inwendig gebruik sterk reageren op colloïdaal zilver. Bij het doden van virussen, bacteriën of schimmels kunnen gifstoffen vrijkomen die naast de gedode ziekteverwekkers door het lichaam afgevoerd moeten worden. De nieren en lever werken dan harder dan normaal en men kan zich daardoor moe, loom of grieperig voelen. Dit wordt de “Herxheimer reactie” genoemd, deze reactie is niet schadelijk maar is een teken van herstel. Veel drinken, minimaal 1,5 liter tijdens een behandeling geeft het lichaam de mogelijkheid de afvalstoffen snel af te voeren.
Colloïdaal zilver (zilverwater) toepassingen
Colloïdaal zilver heeft heel veel toepassingsmogelijkheden, daarbij wordt het al eeuwen gebruikt bij uiteenlopende gezondheidsklachten. Zoals eerder aangegeven is colloïdaal zilver in Amerika zelfs als geneesmiddel geregistreerd geweest.
Colloïdaal zilver is een weerstandsverhogend voedingssupplement en activeert daarbij uw imuunsysteem.
Doordat colloïdaal zilver in Nederland door de wetgeving gezien wordt als voedingssupplement mag het niet als geneesmiddel worden aangemerkt. Dit houdt tevens in dat er op website’s geen informatie verstrekt mag worden voor welke gezondheidsklachten u colloïdaal zilver kunt gebruiken.
Als u online Colloïdaal zilver wilt aanschaffen kijk dat op de website of de betreffend instantie is ingeschreven bij verschillende instanties zoals de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Het voordeel hiervan voor u is dat de kwaliteit gewaarborgd is en dat men aan allerlei wettelijke eisen voldoet. Het nadeel van deze wettelijke eisen is dat men wat betreft de informatievoorziening ook hieraan moeten voldoen en dus geen uitgebreide informatie mogen bieden over de toepassingsmogelijkheden van colloïdaal zilver.
Colloïdaal zilver bij lichamelijke klachten:
Zoals aangegeven kunnen er geen uitputtende lijst van klachten aangeven worden waarvoor colloïdaal zilver te gebruiken is. De werking van colloïdaal zilver is gebaseerd op het deactiveren van een enzym in eencellige organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels. Hierdoor zijn deze organismen niet in staat om zich verder te vermenigvuldigen en gaan dood. Dit impliceert dat colloïdaal zilver te gebruiken is bij problemen waar een ontsteking of infectie aan ten grondslag ligt.
Colloïdaal zilver voor ontsmetten en steriliseren:
- Ontsmettend uitwendig gebruik bij snij-, schaaf-, scheer- en brandwonden;
- Op pleisters, kompressen en bandages;
- Dieren- en insectenbeten;
- Zonnebrand;
Allerlei oppervlakken:
- Aanrecht;
- Eettafel;
- Servies;
- Kinderstoelen en -speelgoed;
- Snijplanken;
-
- Keukendweilen;
- Scheerapparaten en -mesjes;
- Tandenborstels en tandprotheses;
- Gebruiksvoorwerpen als:
- Afstandsbedieningen;
- Telefoons;
- Gehoorapparaten;
- Brilmonturen;
- Toiletzittingen;
- Deurknoppen;
- Haarborstels en -kammen.
Bederf vertragende werking van colloïdaal zilver
- Etenswaren kunnen besproeid worden colloïdaal zilver:
- Salades en fruit;
- Vleeswaren en vis;
- Toevoegen aan vruchtensappen en melk;
Besproeien van GFT-afval helpt rottingsluchtjes tegen gaan.
Grieppreventie
Griep trend 2010 – 2011
Er wordt veel onderzoek gedaan naar trends in de ontwikkeling van griep. De piek bevindt zich meestal rond december tot en met februari. Zorg dat u voldoende voorbereid bent met colloïdaal zilver producten voor thuis.
Voorkomen
Griep (influenza) verspreidt zich door hoesten en niezen. Daarom is het altijd verstandig de volgende maatregelen in acht te nemen:
- Gebruik een papieren zakdoekje of dek neus en mond af met uw arm wanneer u hoest en/of niest.
- Was uw handen vaak.
- Blijf thuis wanneer u ziek bent.
- Raadpleeg zonodig uw arts en volg zijn/haar advies.
Verschil colloïdaal zilver 10 ppm en 20 of 30 ppm
In feite zijn dit twee verschillende producten op basis van hetzelfde middel, namelijk colloïdaal zilver. Het verschil zit hem in het feit dat de twee laatstgenoemde een sterkere ppm waarde kennen dan de gewone zilverwater producten. Daarmee is het extra geschikt om te gebruiken als spray op de handen om op die manier bacteriën en virussen te lijf te gaan.
Geen bronvermelding aanwezig.
Vertaling: Martien