Reuma of jicht probeer zevenblad / Door Marcelius

Reuma of jicht probeer zevenblad

Door Marcelius
Zevenblad vind men op beschaduwde plaatsen in heggen, tuinen, bermen en akkerlanden op vochtige of bemeste grond. De plant wordt beschouwd als onkruid, omdat de wortelstok makkelijk afbreekt en daardoor moeilijk te verwijderen is.
Dit bijzondere kruid heeft echter een nuttige medicinale werking bij jicht en reuma. Aan de stengel zitten zeven blaadjes, vandaar de naam. De officiële naam is Egopodium podagraria.
Podagraria heeft betrekking op de medicinale werking van zevenblad. De plant kan worden gebruikt bij jicht en reuma. Zevenblad bevat onder meer vitamine C, vitamine A, kalium, calcium, magnesium en kiezelzuur. Door deze stoffen helpt het kruid het bloed te ontzuren. Reuma, jicht en veel andere aandoeningen zijn gerelateerd aan de zuurgraad van ons bloed.
Zevenblad maakt daarnaast de celwand van de darmen sterker. In de nieren zitten allerlei gifstoffen opgeslagen en zevenblad helpt ervoor te zorgen dat deze via de blaas worden afgevoerd. Opeenhoping van deze stoffen kan leiden tot jicht en reuma. In vroegere tijden was de geneeskracht van de plant alom bekend.
Het kruid heeft ook een energetische werking. Het helpt ons de beperkingen die onze groei stagneren los te laten en een juiste vorm van manifestatie te vinden.
Zevenblad kan op verschillende manieren worden bereid. Een aftreksel van het blad kan worden gedronken als thee of gebruikt als kompres bij jicht, insectensteken of reumaplekken. Zevenblad is eetbaar; de bladeren kunnen worden bereid als spinazie. Gedroogd smaakt het naar peterselie.
MARCELIUS MEDIUM HEALER
Vak literatuur