Hoe de cannabisplant je afweersysteem versterkt, je lichaam ontgift en als antibioticum werkt.

Hoe de cannabisplant je afweersysteem versterkt, je lichaam ontgift en als antibioticum werkt.

12/07/2019admin-KC

Nog steeds worden er bijna dagelijks nieuwe ontdekkingen gedaan over de enorm geneeskrachtige eigenschappen van de cannabisplant.

Het is al enige tijd bekend dat cannabis het inwendige endocannabinoïde systeem stimuleert, dat het lichaam van mens en dier in homeostase (balans) probeert te houden.

Maar ook de andere eigenschappen van deze bijzondere plant mogen niet onderschat worden.

De heilzame stofjes uit de plant, ook wel cannabinoïden geheten, hebben bijvoorbeeld ook een versterkend effect op ons immuunsysteem. Dat is wetenschappelijk bewezen en voor iedereen na te gaan die een bezoekje wil brengen aan een wetenschappelijk forum zoals PubMed.

Alle immuuncellen hebben CB-receptoren. Deze receptoren kunnen worden geblokkeerd door CRP’s (C-Reactieve Proteïnes); dit zijn eiwitten die vrijkomen bij chronische ontstekingsprocessen. Bijvoorbeeld vanwege een overmaat aan vrije radicalen in het lichaam ten gevolge van een ongezond dieet, stress en/of een toxische overbelasting.

Tumoren kunnen ook stoffen produceren die CB-receptoren blokkeren en zo een deel van onze afweer uitschakelen.

THC deblokkeert geblokkeerde receptoren

THC en CBD behoren tot de meest heilzame cannabinoïden. THC deblokkeert de door CRP’s geblokkeerde CB1- en CB2-receptoren, waardoor het endocannabinoïde systeem weer kan worden geactiveerd. Echter, door het langdurig bezet zijn van deze receptoren is de productie van endocannabinoïden afgenomen.

Door CBD-olie toe te dienen wordt ons endogene cannabinoïde systeem weer geactiveerd en het aantal CB-receptoren zal weer toenemen. Met als gevolg een verbetering van de homeostase en teruggang van de aanwezige ziekelijke processen.

Als het endogene cannabinoïde systeem weer op gang is gekomen, kan het ziekteproces weer onder controle van het immuunapparaat komen.

Meer lezen >>>