De helende kracht van de zee

De helende kracht van de zee

Mensen die alleen leven, solo reizigers inspireren om ook alleen van het leven te genieten, ook een vakantie te nemen en je zintuigen te prikkelen met nieuwe kleuren, geuren en uitzichten, want in de natuur kom je tot jezelf, de natuur heeft helende krachten.

Wetenschappers hebben nu ook bewezen dat tijd doorbrengen bij de zee een boost is voor je welzijn, op psychisch niveau en op mentaal niveau! De rustgevende geuren en geluiden van water hebben een kalmerend effect op je hersenen. Wetenschappers hebben ontdekt dat er een verandering is in de manier hoe je hersenen reageren naar gelang de omgeving. Bij de zee is het effect op de hersenen zeer rustgevend blijkt na metingen en onderzoek.

Als je merkt hoe ontspannen je bent bij de zee, weet dan dat dit voor een groot deel komt door de combinatie van de omgeving.  De kleur van de zee en de zilte zeelucht en de geur van de zee dragen hier hoog aan bij, daarbij ook het geluid van het water, wat hypnotiserend kan werken.

De zee wemelt van de positieve ionen waarvan de uitwerking bekend is.  Water is de natuurremedie voor stressfactoren. Of je nu een duik neemt in het water of alleen met je voeten baddert in de zee, het is helend. Het strand verhoogt je creativiteit en kan helpen tegen een depressief gevoel. Het blauwe water en het strand is een grote natuurlijke heler. De kracht van de zee is enorm! Laten we de natuur respecteren en alles netjes achterlaten na een bezoek aan deze grote heler!

https://www.holidayfor1.nl/verhaal/22/de-helende-kracht-van-de-zee