Black (blessed) seed olie 

Black (blessed) seed olie 

Juffertje in het groen noemen wij deze teer uitziende bloem. In vele oude geschriften wordt het zaad van deze plant geëerd als krachtig medicijn; “tegen alle ziekten, behalve de dood” zo spreken vooral de Arabische volkeren over de krachtige werking van de zwarte zaden uit deze Nigella Sativa (latijnse naam).
Geen enkele ziekte zou opgewassen zijn tegen de machtige en krachtige werking van dit zaad. 
Nu in deze tijd mogen we dit alleen niet zeggen…….

Al meer dan duizenden jaren is deze olie een zeer belangrijk volksgeneesmiddel zowel in de Arabische als ook in de Indiase wereld. Van oudsher wordt de Black Seed olie gebruikt voor maag- en darmklachten, spasme, astma, hoofdpijn en parasieten.

Maar ook voor diverse huidkwalen kan deze krachtige olie worden ingezet!
Meer dan 80% van de olie is onverzadigd en bevat omega 3, 6 en 9 in een juiste verhouding. Verder bevat dit krachtige goedje meer dan 100 componenten die allen in perfecte samenwerking de balans van het lichaam kunnen herstellen. De uitspraak in zowel de Bijbel als de Koran dat Black Seed zou helpen tegen alle ziekten behalve de dood zou zo maar eens waar kunnen zijn!

Het zaad wordt koud geperst geeft tot 40% olie, tevens een heilzame essentiële (vluchtige olie) met een heel karakteristieke geur en smaak. Black Seed olie bevat calcium, ijzer, natrium, fosfor, zink en koper, vitamine B1, B2, B3, B6, B11. Gebruik en dosering van deze olie wordt individueel bepaald.

Tip: voel je een verkoudheidje opkomen, denk dan eens aan deze krachtpatser. Een paar druppels in een beetje honing smeert de keel.

https://www.sundancershop.nl/