Behandeling artrose met MSM

Behandeling artrose met MSM

MSM (Methyl-sulfonyl-methane) is een groot succes bij de behandeling van artrose en artritis, maar ook bij fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom (ME). Ik heb de laatste jaren zoveel goede resultaten behaald met het MSM advies dat ik iedereen die artrose of artritis heeft adviseer MSM te proberen.

Help anderen met hun gezondheid en deel deze informatie

Wat is MSM?

MSM (Methylsulfonylmethaan)1 is een organisch gebonden zwavelverbinding die van nature voorkomt in alle levende organismen. Het wordt ook door het menselijke lichaam opgenomen en heeft de volgende preventieve en therapeutische eigenschappen bij de behandeling van artrose (gewrichtsslijtage):

  • Vermindert pijn veroorzaakt door artrose, artritis en reuma2
  • Verbetert de mobiliteit bij artrose, artritis en reumatische artritis2

 Andere eigenschappen van MSM:

  • Vermindert, of geneest, allergische reacties op pollen3 .
  • Vermindert parasiet infecties4
  • Versterkt haar, huid en nagels4
  • Sporters herstellen sneller van fysieke inspanningen, spierblessures en spierpijn5
  • Verlaagt het risico op kanker6

MSM heeft de prettige bijwerking dat het ook meer energie geeft. Dat komt waarschijnlijk doordat MSM er voor zorgt dat zuurstof beter door het lichaam wordt getransporteerd. David Gregg heeft daar een heel goede theorie over7.

 Wat doet MSM in ons lichaam?

Bijna de helft van al het zwavel bevindt zich in de spieren, huid en botten. De andere helft wordt met name aangetroffen in hersenen, haren en nagels. Onderzoek heeft uitgewezen, dat naarmate de leeftijd vordert de hoeveelheid MSM in het lichaam afneemt. Te lage concentraties MSM in het lichaam zijn in verband gebracht met vage lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, depressies, gevoeligheid voor lichamelijke en geestelijke stress, en met een groot aantal degeneratieve ziekten zoals artrose en artritis.

Toepassing van MSM bij de behandeling van artrose

Wetenschappelijk onderzoek uit 2006 laat zien dat drie gram MSM per dag duidelijk effect heeft bij artrose van de knieën. De pijn werd door MSM verminderd en de kniegewrichten functioneerden beter. Er werden tijdens dit onderzoek geen bijwerkingen gerapporteerd8.

Tijdens een onderzoek uit 2004 werden MSM en glucosamine gecombineerd toegepast. Tijdens dit onderzoek bleek het dat MSM en glucosamine synergistisch (elkaar versterkend) werken. Het gebruik van MSM en glucosamine verminderde de pijn, bleek ontstekingsremmend te werken en verbeterde de functie van de gewrichten9.

 Dosering en gebruik bij artrose (gewrichtsslijtage)

  • Een normale therapeutische MSM dosis komt neer op: 1000 – 3000mg MSM per dag

MSM ontgift het lichaam. Begin daarom niet direct met een dosis van 3000mg per dag. Start de behandeling met MSM via het volgende introductieprotocol: gebruik gedurende 3 – 4 dagen een dosis van 1000mg MSM per dag. Treden er geen ontgifting verschijnselen op verhoog dan de dosis elke 3 – 4 dagen met 1000mg totdat de therapeutische dosis van 3000mg is bereikt.

Sommige patiënten kunnen de ontgifting, die door het gebruik van MSM wordt veroorzaakt, niet bij houden. Dit veroorzaakt klachten zoals moeheid en hoofdpijn. Halveer in dat geval de dosis en bouw met halve snelheid verder op. U verbetert de ontgifting van uw lichaam door extra water te drinken. Drink 2 – 3 liter water per dag en voor elke kop koffie of glas alcohol een extra glas water.

MSM is een uitzonderlijk veilig middel10,11. Het is net zo “giftig” als water. MSM veroorzaakt soms wat winderigheid en mogelijk diarree. Vanwege de energie opwekkende eigenschappen van MSM, is het af te raden MSM voor het slapen in te nemen.

Wilt u een overzicht zien van de wetenschappelijke artikelen die zijn gebruikt tijdens de totstandkoming van dit artikel? Klik dan hier.

https://pilliewillie.nl/bot-en-gewrichtsaandoeningen/artrose/orthomoleculaire-behandeling/msm/