Medicijnen voor de Psyche Werken Niet – Naar Binnen Gaan Wel. 

Medicijnen voor de Psyche Werken Niet – Naar Binnen Gaan Wel. 

26 OKTOBER 2020 / DOOR BARBARA H WHITFIELD RT EN CHARLES L WHITFIELD MD 

(Barbara H Whitfield RT en Charles L Whitfield MD) Angst en depressie zijn echte normale mentale reacties op gebeurtenissen in ons leven. Er zijn manieren om deze te beheersen en te overwinnen welke geen gevaarlijke psychiatrische drugs omvatten.

Herformulering van Percepties en Inzichten

Wanneer we een nieuwe patiënt zien die zich met “depressie” en/of “angst” presenteert, is het eerste wat we doen, hen helpen om te herzien wat ze denken dat ze zijn of hebben. Angst en depressie zijn eigenlijk modewoorden, jargon of populaire taal die we uitgebreid moeten onderzoeken om beter te worden.

Een persoon is niet “depressief”. Iemand is niet “angstig”. Ze hebben nu een probleem in real time. Dat maakt ze niet “geestelijk ziek”. Het is iets wat door hen heen gaat waar ze naar moeten kijken – voelen – en hopelijk loslaten. Depressie is een codewoord voor “verdrietig zijn” of “rouwend”. Het kan ook een weerspiegeling zijn van lage energie of vaak verveling. Als ik zeg dat ik depressief ben, dan kan ik daar nergens mee aankomen. Het is een bevroren term. Als we geloven dat we depressief zijn, is het net alsof we ons een weg uit een grote papieren zak proberen te banen. Het werkt niet en in uitputting kunnen we ten onrechte accepteren waar en wie we geloven dat we zijn: slecht, ziek, gek of dom.

Werken Richting het Overwinnen

Ik kan doorheen verdriet werken door te begrijpen dat ik verdrietig ben over (vul de leegte in) _______. Ik kan met mijn gevoel van verdriet zitten, het delen met een vriend, ouder of therapeut. Uiteindelijk kan ik merken dat het een lichter gevoel heeft omdat ik het erken en benoem. Er één of meerdere keren over praten is wat we “verwerking” noemen. Uiteindelijk zal het afnemen en ons bevrijden.

Hetzelfde geldt voor bang zijn, dat is een codewoord voor angst. Angst, als we dat label accepteren, beweegt niet. Als ik me afvraag, “Waar ben ik bang voor?” Dan begin ik misschien een cascade van angsten te begrijpen die over me heen vloeien en me verlammen. Als ik elke angst kan scheiden en er naar kan kijken, er over kan praten, er zelfs over kan bidden en het dan kan loslaten, kan ik naar vrede bewegen. Praten met een ouder, een therapeut en/of een veilige vriend helpt veel. Sommige steungroepen van leeftijdsgenoten kunnen helpen.

Ontkenning Begrijpen

Dit proces kan niet plaatsvinden als er sprake is van ontkenning. Ontkenning blokkeert de persoonlijke groei. Het sluit ons af. Als we niet naar binnen kunnen kijken, kunnen we dit proces niet doen.

Introspectie betekent dat we het risico nemen om in ons echte zelf te gaan, terwijl we het spectrum van onze huidige en vroegere levenservaringen onderzoeken en ontwikkelen, en zo ver te leven in het Spectrum van onze huidige en vroegere levens ervaringen, terwijl we datgene ontdekken wat het beste voor ons werkt. Introspectie is een belangrijke werkwijze die we kunnen gebruiken op elk moment dat we het nodig hebben en om welke reden dan ook. (De cartoonfilm Inside Out laat ons een deel van dit proces zien).

Onze patiënten vertellen ons dat dit voelt als het schillen van een ui – en ze lachen als ze uitleggen hoe elke keer dat ze geconfronteerd worden met een gevoel van angst of verdriet, er nog een laagje wordt verwijderd. Als we besluiten dat we de pijn van angst en depressie niet meer accepteren, begint onze ” Heldenreis “. We worden geconfronteerd met onze angst en verdriet. Hoewel we in het begin bang zijn, als we de eerste verlichting ervaren van het onder ogen zien en loslaten van een pijnlijke greep die een of ander gevoel op ons heeft, dan realiseren we ons wat een opluchting het was.

Onze houding en intentie kunnen zelfs leiden tot een “Breng het volgende maar” houding. Met herhaalde aandacht en bereidheid om onze mentale en emotionele zaken aan te pakken, benoemen we nu nauwkeurig de dingen die waar zijn over ons leven en over ons innerlijke leven en ook het uiterlijke leven. Deze inzichten maken ons uiteindelijk vrij. Ze zijn meestal de moeite waard om naar binnen te gaan door dit soort serieuze zelfreflectie.

Pas Op: Voor lezers die psychische drugs gebruiken… stop niet plotseling met het nemen van je drugs. Werk samen met een arts die getraind is in het ontwenningsproces. Geduld is hier belangrijk en het gebruik van het bovenstaande proces zal je helpen om eraf te komen en van giftige drugs af te blijven.

Waarom Psychische Medicijnen Niet Werken

De herhaalde en foutieve berichten van Big Pharma, Big Media, Big Psychiatry en Big Medicine die beweren dat psychiatrische drugs meestal effectief zijn en niet schadelijk of giftig. In feite zijn ze meestal schadelijk en/of giftig. Ik (CW) heb een peer-reviewed artikel gepubliceerd in het International Journal of Risk & Safety in Medicine, vol. 22, nr. 4, pp. 195-207, 2010. Mijn boeken, De waarheid over depressie en het niet gek zijn: Je mag Niet Mentaal Ziek Zijn om in meer details te treden over deze medicijnen en de schade die ze kunnen aanrichten. In feite hebben de veel gepubliceerde en wereldwijd gerespecteerde psychiater Peter Breggin MD en zijn collega’s geschreven dat psychiatrische medicijnen werken door middel van verdoving en het uitschakelen van de hersenen, vergelijkbaar met de manier waarop alcohol en heroïne werken.

Als je een alternatieve medicijn-arts kunt vinden die je helpt om elke psychisch medicijn langzaam, meestal gedurende vele weken of een paar maanden, af te bouwen, kun je van de medicatie of de medicijnen afkomen.

Over de auteurs

Charles L Whitfield MD

Barbara H Whitfield RT

De Whitfields hebben 24 boeken over genezing van trauma’s en andere problemen in het leven geschreven. Dr. Whitfield is een gepensioneerd universitair docent geneeskunde en psychiatrie aan twee medische scholen. Barbara was een psychologisch onderzoeker van de medische school die de nawerking van bijna-dood en andere spirituele transformatieve ervaringen bestudeerde. Ze gaven elk les aan het Rutger’s Instituut voor Alcohol- en Drugsstudies voor een totaal van 24 jaar. Ze wonen in Atlanta Georgia waar ze een privépraktijk hebben waar ze trauma’s overlevenden helpen in individuele en groep- psychotherapie.

Bezoek: www.barbara-whitfield.com voor meer over hun geweldige werk.

Artikelbron

vertaling: Martien