GEEF ARTROSE GEEN KANS (MEER) VAN BESTAAN / Door Hilde

GEEF ARTROSE GEEN KANS (MEER) VAN BESTAAN

24/09/2022 / Door Hilde

Een ziekteverschijnsel is een teken dat we niet leven volgens ons Hoger bestemmingsplan, en dat wil zeggen, dat het door onze weerstand of angst is, om te leven volgens onze oorspronkelijke en individuele natuur, dat er een ziekteverschijnsel verschijnt. Dat specifieke teken vraagt om onze aandacht, omdat er nog iets voor ons is weggelegd, dat veel beter is dan wat we nu denken te weten en te ervaren.

Om dat te ontdekken wordt er gevraagd van ons, om ons naar binnen te richten, en te zien wat onze leefwereld ons reflecteert ter aanpassing, en om de hoogst mogelijke geneeskundige kracht, waarover iedereen van ons beschikt, aan te spreken, en dat is Zelfliefde.

Wanneer we onze ziekte enkel op de reguliere manier gaan behandelen, missen we het geheel, en is de kans groot, dat het symptoom tijdelijk verdwijnt en zich na een tijd terug manifesteert. Want door oppervlakkig een symptoom te bestrijden, zoals bijvoorbeeld door een medicament in te nemen, zal onze innerlijke wereld, van gevoelens, denkpistes en energiepeil, en ons gedrag en levenswijze, in zijn totaliteit, niet worden bijgesteld.

De gewrichtsaandoening artrose is een veel voorkomende aandoening die een uiteenlopende leeftijdscategorie treft. Artrose wordt geassocieerd met gewrichtsslijtage en kraakbeenslijtage, en ook met ontsteking die het gevolg is van die slijtage. De gradatie van de aandoening verschilt allicht naar gelang de leefsituatie van een persoon.

Je voeding en gewicht bijstellen, een gepaste dosis beweging en ontstekingsremmende pijnstillers, dragen onder andere en ongetwijfeld bij, tot het herstel van artrose. Sta vooral altijd open voor alle advies van anderen, maar ga er niet onbezonnen in mee, ook nu niet. Willen we onze eigen kracht ontwikkelen, dan mogen we ons onderscheidingsvermogen ontwikkelen, door onze intuïtie te leren volgen, door te leren voelen wat bij ons past, kortom door ons innerlijk kompas te volgen, en te ervaren wat ons helpt.

Artrose is, in een niet te ver gevorderd stadium, te genezen, en kan evenzeer voorkomen worden, wanneer we rekening houden met alle factoren. Soms kan het aankijken van wat er innerlijk leeft, of een verandering aangaan in een levenssituatie, beangstigend zijn, maar als het ten koste gaat van ons hoogste goed: ons lichaam, onze gezondheid en soms ons leven, is dit toch meer dan het overwegen waard, niet?

Het begint met onze gedachten, en onze kijk op ziekteverschijnselen, want ze hebben een groot aandeel in de genezing ervan. Gedachten hebben een ongelofelijke kracht, ze hebben de kracht om te zorgen dat iets werkelijk wordt. Wat voor ziekteverschijnsel het ook is, het brengt zo goed als bij iedereen, een denigrerende connotatie teweeg. Observeer zelf maar eens jouw gedachten hieromtrent.

Meer lezen >>>