DOELTREFFEND JE ANGST VOOR BIJEN EN WESPEN AANPAKKEN / Door Hilde

DOELTREFFEND JE ANGST VOOR BIJEN EN WESPEN AANPAKKEN

18/08/2022 / Natuurlijke invloeden

Wil jij je angst voor bijen en wespen voor eens en voor altijd aan pakken, dan zal het belichten van een ander perspectief, je hier doeltreffend bij helpen. Een bredere kijk biedt veel meer kansen tot slagen.

Door het lezen van deze tekst, wordt je innerlijk rad in gang gezet, zodat je meer begrip zal regenereren voor het geheel, je zal berusten, en met gemak, en vooral efficiënt aan de slag kunnen gaan om van een ongemakkelijke situatie, zoals wanneer er een bij of een wesp in je omgeving is, een gemakkelijke situatie te maken.

Je angst is niet alleen een gevoel, je angst is zoveel meer. Het is een samenspel van je manier van denken, je gevoel, je energietrilling, je gedrag, je houding en je omgeving.

De mensheid heeft zichzelf overladen met allerlei soorten angsten en onbewust blijven we die angst voeden, waardoor we steeds maar weer onszelf en anderen beïnvloeden. Dat komt omdat we niet op de hoogte zijn van enkele belangrijke factoren. We hoeven niet angstig te zijn, de keuze voor verandering ligt bij jou, en de holistische manier, biedt je die mogelijkheid, om definitief je angst achter je te laten.

Je angst voor bijen en wespen kan op verschillende manieren ontstaan zijn, en het meest voor de hand liggende is, dat je in de loop van je leven geprikt bent geweest en dat het een nare ervaring voor je was. Zo naar, dat je die angst je hele leven bij je draagt, en telkens wanneer je in aanraking komt met een bij of wesp, je je opnieuw associeert met die ervaring.

Het kan ook zijn, dat je een angst hebt dat je niet kan thuiswijzen of verklaren, ze is er gewoon, ergens diep van binnen. Wanneer je de oorzaak niet kan achterhalen, dan komt dit vanuit je onderbewustzijn, een zogenaamd onafgewerkt ‘dingetje’ van een vorig leven. Dingetjes uit een vorig leven en het huidige leven vloeien gewoonweg door elkaar, we hoeven niet persé stil te staan bij, wat wat is, ze komen nu naar de oppervlakte om er in het huidige moment mee om te gaan, en om ze voor eens en voor altijd uit ons systeem te halen.

Of je angst is ontstaan door je omgeving. Je bent misschien opgegroeid met een familielid die bang is, of je zag ooit iemand geprikt worden en het hele tafereel boezemde je angst in. Of hoeveel keer hoor je niet zeggen, als er een bij of een wesp rondom iemand is: pas op, want dit of dat kan gebeuren… Dat is beïnvloeding van buitenaf, die jij overneemt.

Hoe je angst is ontstaan en hoe je ermee hebt leren omgaan bepaalt de gradatie. Is het een panische angst of heb je zoiets van, bijen en wespen mogen er zijn, maar liefst niet te dicht. Hoe dan ook, we zijn beter af zonder angst.

Zoek voor jezelf uit vanwaar je angst komt, en weet dat een combinatie ook mogelijk is. Het is jouw versie van angst die je eens bewust mag aanzien, als deel van het proces. Herkenning aan je situatie geven, neutraal en zonder al te veel oordelen, dus gewoon vaststellen, is belangrijk.

Meer lezen >>>