Micronutriënten Kunnen Beschermen Tegen Celschade Veroorzaakt Door Stralingsblootstelling

Micronutriënten Kunnen Beschermen Tegen Celschade Veroorzaakt Door Stralingsblootstelling

Gepubliceerd door Dr. Rath Health Foundation op 12 juli 2018
Geplaatst op https://www.wakkeremensen.org/ 21 juli 2021

In de vorige uitgave van onze Health Science Nieuwsbrief bespraken wij de gevaren van blootstelling aan straling. Lichaamsopnamen met behulp van röntgenstralen en CT-scans zijn uiterst waardevol en kunnen in veel noodgevallen levensreddend zijn. Maar omdat het niet-invasieve, snelle en pijnloze hulpmiddelen voor diagnose zijn, worden röntgenstralen en CT-scans te veel gebruikt.

In de afgelopen decennia zijn we allemaal blootgesteld aan buitensporige en ongemeten straling door bronnen zoals stoffen in de aardkorst en de ruimte, magnetron’s, elektrische leidingen, radiosignalen, mobiele telefoons, scanners op luchthavens en zelfs transcontinentale vluchten. Een recente studie heeft aangetoond dat zelfs een minimale dosis straling uit deze bronnen een cumulatief effect heeft en aantoonbaar leidt tot schade aan het cellulaire DNA, wat tientallen jaren na de blootstelling tot kanker kan leiden.

Kinderen, jonge volwassenen en vrouwen lopen het grootste risico om tijdens hun leven kanker te ontwikkelen die door straling wordt veroorzaakt. Intussen schatten sommige deskundigen dat ongeveer 40-50% van de CT-scans bij kinderen onnodig zijn. Kinderen zijn 10 keer gevoeliger voor dezelfde dosis straling dan een volwassene, en een derde van degenen die een CT-scan krijgen zijn 10 jaar of jonger. De botten en de romp van kinderen zijn dun en bieden dus niet voldoende bescherming tegen stralingsschade aan hun vitale organen en voortplantingsorganen. Kinderen hebben een langere levensduur voor de boeg om de gevaren van straling na een dergelijke onnodige blootstelling te manifesteren. Bovendien zijn de onrijpe en snel delende cellen tijdens hun groeiperiode vatbaarder voor DNA-beschadiging. Vrouwen lopen eveneens een hoger risico op het ontwikkelen van ziekten na blootstelling aan straling. In een studie werd voorspeld dat één op 270 vrouwen die op 40-jarige leeftijd een CT-scan van het hart ondergaan om de bloedvaten van de kransslagaders te onderzoeken, een vorm van kanker zal ontwikkelen, in tegenstelling tot één op 600 mannen die dezelfde procedure ondergaan.

Hoewel iedereen voorzichtig moet zijn en moet proberen overmatige straling te vermijden, is dat niet altijd mogelijk. Daarom is het belangrijk om een dagelijks regime van micronutriënten in de voeding op te nemen.

Hoewel veel van deze studies zijn uitgevoerd in gecontroleerde laboratoriumomgevingen, wordt nu al aanbevolen dat vliegtuigbemanningen en astronauten hoge doses antioxidant-micronutriënten innemen. Over het algemeen nemen mensen dergelijke voorzorgsmaatregelen niet, door een gebrek aan gezondheidsbewustzijn. Het is van cruciaal belang dat we onze eigen gezondheid in de hand houden door de antioxidantspiegels in het lichaam voortdurend op peil te houden en zo nodig te verhogen.

 Dr. Rath Health Foundation

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org