Medeoprichter Wikipedia Geeft Toe Dat Hij De Website Die Hij Creëerde Niet Meer Vertrouwt.

Medeoprichter Wikipedia Geeft Toe Dat Hij De Website Die Hij Creëerde Niet Meer Vertrouwt.

Gepubliceerd door Paul Anthony Taylor op 23 juli 2021

Wikipedia-medeoprichter Larry Sanger, die veel van de dingen bevestigt die de Dr. Rath Health Foundation nu al meer dan tien jaar beweert, heeft onlangs toegegeven dat hij de website die hij heeft gecreëerd niet langer vertrouwt. In een gesprek met Freddie Sayers, gastheer van UnHerd magazine’s show Lockdown TV, zei Sanger dat Wikipedia nu een “betrouwbaar establishment standpunt geeft over zowat alles.” Hij voegde eraan toe dat “er achter de schermen een heel groot, smerig, complex spel wordt gespeeld om de artikelen te laten zeggen wat iemand wil dat ze zeggen.”

Wikipedia heeft “veel invloed in de wereld,” legde Sanger uit. “Als slechts één versie van de feiten is toegestaan, dan geeft dat een enorme stimulans aan rijke en machtige mensen om de controle te grijpen over zaken als Wikipedia om hun macht te versterken.” De Dr. Rath Health Foundation heeft eerder geschreven over de steun die miljardair valutaspeculant en farmaceutisch investeerder George Soros geeft aan de Wikimedia Foundation, die Wikipedia host.

Met de oosterse geneeskunde als voorbeeld, beschreef Sanger hoe deze in principe wordt afgewezen op Wikipedia en wordt aangeduid als “kwakzalverij”. Het is daarom opmerkelijk dat Jimmy Wales, de vroegere collega van Sanger en medeoprichter van Wikipedia, openlijk heeft toegegeven dat de vrije toegang tot kennis over gezondheid strikte grenzen heeft op de site. Het lasterlijke artikel van Wikipedia over Dr. Matthias Rath bewijst dat het in diskrediet brengen van de natuurgeneeskunde op Wikipedia zich ook uitstrekt tot het aanvallen van de voorstanders ervan.

Met betrekking tot de COVID-19 pandemie beschreef Sanger hoe de artikelen op Wikipedia over dit onderwerp gewoon de standpunten weergeven van het World Economic Forum (WEF), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) van de Verenigde Staten, en verschillende andere spreekbuizen van het establishment, zoals Anthony Fauci.

“Er zijn veel deskundigen die zich niet kunnen vinden in het heersende standpunt van de gevestigde orde” [over de pandemie], zei Sanger. “Er zijn veel Nobelprijswinnaars, vooraanstaande artsen, enzovoort, wier meningen niet alleen niet welkom zijn op Wikipedia, ze worden letterlijk gecensureerd op YouTube en soms op Facebook en Twitter.”

Het antwoord, stelt Sanger, is dat we terug moeten naar een meer gedecentraliseerd internet. “Toen Wikipedia begon, stond het internet voor een overvloed aan onafhankelijke stemmen,” zegt hij. “Het was als het wilde westen. We vertrouwden onze gegevens toe aan outlets als Facebook, Twitter en YouTube en stonden toe dat zij in wezen de mediawereld overnamen.”

“We vertrouwden hen onze vrijheid en privacy toe,” zegt Sanger, “maar ze hebben ons in de rug gestoken.”

Vooruitkijkend voorspelt Sanger dat “we steeds meer tools gaan zien die mensen in staat stellen om onafhankelijk van big tech te handelen.” Eén zo’n hulpmiddel dat hij zelf al gebruikt is Network-Attached Storage (NAS), een apparaat dat verbonden is met het internet en in wezen functioneert als een persoonlijke server. Sanger gebruikt NAS om zijn microblog te runnen en gelooft dat het wereldwijde proces van decentralisatie al begonnen is.

Gezien zijn rol als een van de medeoprichters van Wikipedia – of, zoals hij zichzelf tegenwoordig liever omschrijft, een ex-oprichter – zijn de opmerkingen van Sanger over de ware aard van de site onmogelijk te negeren. Ongeacht wat zijn voormalige collega Jimmy Wales ons wil doen geloven, is de realiteit dat Wikipedia functioneert als een middel om de macht van de status-quo te versterken. Voor een website die beweert transparant te zijn en veel belang te hechten aan de kwaliteit van zijn werk, blijft zijn zelfverklaarde visie – van “een wereld waarin iedereen vrijelijk kan delen in de som van alle kennis” – in schril contrast staan met de werkelijkheid.

Paul Anthony Taylor

Artikelbron

https://youtu.be/l0P4Cf0UCwU

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org