Linus Pauling

Linus Pauling

Gepubliceerd door Dr. Rath Health Foundation – 13 januari, 2021

Linus Pauling (1901-1994) was een Amerikaans scheikundige en vredesactivist. Hij wordt herinnerd als een van de grootste wetenschappers aller tijden en is de enige Nobelprijswinnaar die twee niet gedeelde Nobelprijzen heeft ontvangen – de Nobelprijs voor Scheikunde in 1954 en de Nobelprijs voor de Vrede in 1962. Aan het eind van de jaren zestig verrichtte de heer Pauling pionierswerk op het gebied van onderzoek naar micronutriënten en in 1973 richtte hij zijn eigen onderzoeksinstituut op. In het begin van de jaren negentig publiceerde Linus Pauling samen met Dr. Matthias Rath baanbrekende wetenschappelijke artikelen die de wetenschappelijke basis legden voor het voortdurende onderzoek naar micronutriënten dat vandaag de dag plaatsvindt in het Dr. Rath Research Institute.

Geselecteerde publicaties van Linus Pauling

Artikelen over Linus Pauling

‘Experts’ beweren dat hoge doses vitamine C gevaarlijk zijn en resulteren in ‘dure urine’: Nobelprijswinnaars zijn het er niet mee eens

In hun pogingen om de publieke opinie op het gebied van gezondheid te manipuleren, zien we in de media regelmatig zogenaamde “deskundigen” die beweren dat hoge doses vitamine C gevaarlijk zijn en simpelweg resulteren in “dure urine”.

Werken op het Linus Pauling Instituut

“Ik herinner me de dag begin 1990 toen ik via Page Mill Road Palo Alto binnenreed. Ik zat vol ideeën en plannen om het verband tussen vitamine C en hartziekten op experimenteel niveau te bevestigen. Bij 440 Page Mill Road stopte ik mijn auto. Dit was het Linus Pauling Instituut in Californië, waar ik al verschillende keren was geweest, om Linus te ontmoeten tijdens mijn studententijd.”

Gerelateerd: https://achievement.org/achiever/linus-pauling/

Linus Pauling – Dr. Matthias Rath:
Vitamine C en de bestrijding van hartziekten

Dr. Matthias Rath was een naaste medewerker en vriend van wijlen Dr. Linus Pauling. Dr. Rath heeft samen met de tweevoudige Nobelprijswinnaar meer artikelen gepubliceerd dan enige andere levende wetenschapper – waaronder baanbrekende ontdekkingen over de aard van hart- en vaatziekten als een vroege vorm van de zeemansziekte scheurbuik. Deze korte film, uitgebracht in 1994, documenteert het werk van de twee wetenschappers samen.

https://youtu.be/pZBmqaVeSuk

Dr. Rath Health Foundation

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org