Ik Leef Vanuit Mijn Hart

 

Ik Leef Vanuit Mijn Hart

Gevoelens, vooral liefde en genegenheid, worden geassocieerd met ons hart. Dit komt waarschijnlijk doordat ons hart zeer gevoelig reageert op signalen op het gebied van “hartzaken”. Preciezer gezegd, sturen onze hersenen een boodschap naar het autonome zenuwstelsel, dat de bloeddruk en de hartslag doet stijgen. Als gevolg daarvan klopt ons hart sneller, krijgt de huid, vooral in het gezicht, meer bloedtoevoer en lijken de lippen voller en roder. Dit klinkt erg aannemelijk, toch?

Ons hart is de onbetwiste motor van ons lichaam, niets werkt zonder het hart. Daarom is het zo belangrijk dat wij ons hart gezond houden en het voorzien van alle belangrijke vitale celstoffen die het nodig heeft om al zijn taken zo goed mogelijk uit te voeren.

Vitamines zoals vitamine C, D, E en de hele reeks B-vitaminen zijn daarbij van groot belang. Zij beschermen de cellen van ons hart tegen oxidatieve stress en ondersteunen de energiestofwisseling. Ze versterken ook ons immuunsysteem en bevorderen de collageenvorming voor de stabiliteit van de bloedvaten rondom ons hart.

Maar dit is nog niet alles. Als we ons hart extra willen verzorgen, moeten we ook denken aan co-enzym Q10, carnitine en taurine. Deze voedingsstoffen kunnen de energiebalans in de hartspiercellen verbeteren en zo het uithoudingsvermogen van het hart versterken. Het aminozuur arginine dient ook als vrije radicalenvanger en helpt bij het behoud van elastische en beweeglijke bloedvaten. Het heeft veel positieve effecten op de gezondheid en kan vooral voor mensen met hartaandoeningen net dat beetje extra bieden dat in sommige situaties nodig is.

Laten we mineralen als zink, selenium, koper en ook omega-3 vetzuren niet vergeten. Deze voedingsstoffen, die met een gezond eetpatroon worden ingenomen, zijn belangrijke bouwstenen voor een gezond hart omdat ze ontstekingen helpen bestrijden en de bloedvaten versterken.

Luister naar je hart en voel met je maag!

Met gezonde groet,

Het Dr. Rath Education Team

De Dr. Rath groep is echt uniek: alle winst wordt gebruikt voor een non-profit stichting en voor de financiering van onafhankelijk onderzoek, gezondheidseducatie en de wereldwijde “Movement Of Life”-projecten, waarin we mensen leren hoe ze zichzelf kunnen helpen.

Dr. Rath Education Services B.V.
Tesla 1, 6422 RG Heerlen, Nederland