Dr. Rath-Sterfte ten gevolge van hart en vaatziekte

Dr Rath-Sterfte ten gevolge van hart en vaatziekte

Uitnodiging voor de start van de “tweede helft”

Hartinfarcten zijn momenteel nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak wereldwijd. Echter, heeft er in de afgelopen drie decennia een ontwikkeling plaatsgevonden die nauwelijks is opgemerkt door de media en het publiek, en die gerust adembenemend kan worden genoemd.

Sinds de ontdekking van hart- en vaatziekten als vitamine deficiëntie ziekte en de start van systematische voorlichting door onze gezondheidsalliantie 30 jaar geleden zijn de sterftecijfers als gevolg van hartinfarcten ongeveer gehalveerd op wereldwijde schaal. Deze ontwikkeling heeft het leven van tientallen miljoenen mensen gered wereldwijd.

Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid zijn er zoveel levens gered binnen een dergelijk korte periode als gevolg van een wetenschappelijke ontdekking.

Gezien deze historisch unieke ontwikkeling, willen we jullie, de leden van onze gezondheidsalliantie, uitnodigen om de volgende vragen met ons te beantwoorden:

  • Waarom was deze afname van sterfte door hartinfarcten in al deze landen niet mogelijk voor de jaren ’90? Ons antwoord: vitamine tekort als primaire oorzaak voor de ontwikkeling van atherosclerose was tot dat moment niet bekend.
  • Welke wetenschappelijke bevindingen zijn het begin van de significante afname van sterfte door hart- en vaatziekten? Ons antwoord: het fundamentele onderzoek dat gepubliceerd werd door Dr. Rath en Dr. Pauling in de vroege jaren ’90, identificeerde hart- en vaatziekten als een vroeg stadium van vitamine deficiëntie ziekte.

Hoe was deze ontwikkeling mogelijk op wereldwijde schaal? Ons antwoord: Door de verspreiding van de nieuwe kennis over het belang van vitamines bij de preventie van hart – en vaatziekten door de leden van onze gezondheidsalliantie in Europa en wereldwijd

We moeten ook analyseren wie niet heeft bijgedragen aan – of niet heeft bijgedragen op een significante manier – aan deze ontwikkeling:

  • Het wereldwijd actieve farmaceutische industrie en haar lobbyisten in de media, geneeskunde en politiek. Decennialang hebben zij deze nieuwe bevindingen met betrekking tot vitamine deficiëntie als oorzaak voor hartinfarcten en beroertes genegeerd en zelf openlijk aangevallen.

De miljarden-dollar aan handel met cholesterolverlagende medicijnen (statines). Terwijl statines op de markt werden gebracht als medicijn ter vermindering van het risico op hartinfarcten, blijkt nu dat deze medicijnen de vorming van kalkafzettingen in de menselijke kransslagaders met een veelvoud versnellen.
Source : Ikegamai et al., 2018, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6015059/

We zijn ervan overtuigd dat een correcte analyse van deze feiten een cruciale vereiste is voor het voortzetten van deze ontwikkeling en een verdere afname van sterfte als gevolg van hartinfarcten en beroertes wereldwijd.

Alleen door ervoor te zorgen dat wetenschappelijke kennis over vitamine deficiëntie als een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten bij mensen zich blijft verspreiden wereldwijd, zullen we erin slagen dat hartinfarcten en beroertes in toekomstige generaties grotendeels onbekend zullen zijn.

Met andere woorden: aangezien onze wetenschappelijk kennis en de verspreiding ervan het leven van miljoenen mensen, als gevolg van hartdood, heeft gered in deze generatie, zal een voortzetting van de verspreiding van deze kennis de weg vrijmaken voor het redden van miljarden levens in toekomstige generaties.

Met het oog op de wereldwijd gedocumenteerde afname van sterfte door hartinfarcten, heeft de oproep die is gedaan door Dr. Rath en Dr. Pauling drie decennia geleden een historisch karakter gekregen. Hetgeen eindigde met de woorden: “Het doel om hartziekte uit te bannen als belangrijkste doodsoorzaak en invaliditeit is nu inzicht!”

Op de weg naar het uitroeien van hartinfarcten en beroertes als volksziekten, hebben we gemeenschappelijk een mijlpaal bereikt, iets dat we als ‘halverwege’ omschrijven kunnen. We willen alle medewerkers van onze gezondheidsalliantie uitnodigen om dit ‘halverwege feest’ in de komende maanden met ons te vieren terwijl we ons voorbereiden op de volgende mijlpaal: het beëindigen van hart- en vaatziekten als volksziekte. 

Het verspreiden van wetenschappelijke kennis met betrekking tot onderzoek naar micronutriënten en cellulaire geneeskunde is natuurlijk met name belangrijk voor het beëindigen van de coronapandemie.

We hebben alle reden om trots te zijn op hetgeen we hebben bereikt en we kijken er naar uit om met u verder te gaan naar de volgende fase.

Met onze allerbeste wensen,

Dr. Rath gezondheidsalliantie team