Dit is de echte reden over hartziekten! / door Edward Morgan

Dit is de echte reden over hartziekten!

12 april 2018 / door Edward Morgan

Tegenwoordig is een van de gevaarlijkste en dodelijkste ziekte zeker de hart- en vaatziekten. De meest voorkomende zijn beroerte en coronaire hartziekte.

Artsen schrijven gewoonlijk een dieet voor met minder vet en statine geneesmiddelen.

Maar volgens een hartchirurg, genaamd Dr. Dwight Lundell, is het belangrijkste dat u moet doen om hartaandoeningen, de ziekte van Alzheimer, diabetes en hoge bloeddruk te voorkomen, onverwerkte en volledige voedingsmiddelen te eten die natuurlijk zijn.

Wat is de echte reden voor hartziekten? 

Een ding dat achter vrijwel elke ziekte staat, is een ontsteking. Ons lichaam moet een krachtig afweersysteem hebben dat ons helpt om elk virus of elke bacterie te elimineren. Dat is waarom we gezonde levensstijlkeuzes moeten opnemen en gezonde gewoonten moeten hebben. Het is moeilijk om dit te doen, omdat we elke dag worden blootgesteld aan gifstoffen en verschillende milieuproblemen, maar we moeten het proberen.

Vetten zijn niet de schuldigen

Ons reguliere dieet omvat een hoog aantal suikers en meel, evenals voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-6 samen met veel plantaardige olie zoals zonnebloem, maïsolie, pindaolie, koolzaadolie, saffloerolie en zo.

Bijna elk product in de supermarkt bevat ze! Ze zijn zelfs te vinden in tal van variëteiten waarvan wordt beweerd dat ze natuurlijk en organisch zijn.

Onevenwichtige niveaus van omega-6 met omega-3 zijn degenen die rechtstreeks ontstekingen veroorzaken, omdat ze chemicaliën produceren die cytokinen worden genoemd.

Het kan later ook een overgewicht en te veel vet veroorzaken. Deze problemen veroorzaken ook het verschijnen van diabetes, hoge bloeddruk en hartziekten.

Begrijp de schade

Het maakt niet uit of de ontsteking extern of intern is, het kan nog steeds grote schade aanrichten. Het is als een gebied dat zo pijnlijk, opgezwollen en bloed dat  grote problemen veroorzaakt.

Ontsteking en suiker

Suiker wordt beschouwd als een soort van een zoet gif. We nemen bijna elke dag zelfs de kleinste hoeveelheden koolhydraten op. Maar te veel van hen kan extreem gevaarlijk zijn en kan verhoogde bloedsuikerwaarden veroorzaken die verwondingen veroorzaken aan de wanden van onze bloedvaten en ontstekingen veroorzaken. Die ontstekingen veroorzaken een slechte bloedcirculatie die de bloedvaten beschadigt en ons meer vatbaar maakt voor hartaanvallen en beroertes.

Repareer en regenereer

Een ding dat we kunnen doen is meer aandacht schenken aan wat we eten. We moeten natuurlijkere en meer rauwe voedingsmiddelen toevoegen. Verse groenten en fruit van elke kleur zijn erg belangrijk. De gezondste worden beschouwd als de groene bladgroenten. Bessen hebben een lage glycemische index en bevatten veel antioxidanten.

Vermijd de inname van plantaardige oliën en gebruik meer echte boter, omdat dierlijke vetten niet erg waarschijnlijk ontstekingen veroorzaken ten opzichte van plantaardige oliën.

Probeer meer ingrediënten toe te voegen die door onze grootmoeders werden/worden gebruikt. Koop geen kant-en-klare gerechten die niet eens echt zijn!

Wanneer we het ontstekingsvoedsel elimineren en meer natuurlijke en verse opties gebruiken, verhogen we de inname van voedingsstoffen en voorkomen we ook eventuele schade veroorzaakt aan de slagaders. We repareren en regenereren ons organisme met behulp van voedsel.

Bescherm je hart door:

De juiste vetten en oliën te kiezen.

Je moet plantaardige oliën vermijden! Gebruik meer avocado-olie, kokosolie en boter (eventueel van met gras gevoerde koeien). Je kunt ook meer walnootolie, hennepolie en olijfolie toevoegen.

Neem meer Omega-3 tot je op basis van dierlijk vet

Je moet meer omega-3 innemen. De verhouding moet 3: 1 zijn. Bronnen zoals: zoetwaterforel, wilde zalm, Arctische kabeljauw, Atlantische makreel, koolvis en Atlantische schelvis omdat ze de laagste niveaus van kwik bevatten. Je moet ook meer zeewier, pompoenpitten, hennep en walnoten toevoegen. Heb geoptimaliseerde insulineniveaus.

Je nuchter insulineniveau moet lager zijn dan 3, maar als dat niet het geval is, moet u de inname van suikers en granen en inname beperken en meer gezond vet nemen.

Beweeg!

Je moet oefenen! Wat je ook doet: Fitness, yoga, Nordic walking, zwemmen of krachttraining, je moet bewegen. Je hoeft niet naar de sportschool te gaan! Je hoeft alleen jezelf te motiveren.

Negatieve emoties en stress moeten verdwijnen!

Je moet elke emotionele uitdaging vermijden door een gezonde omgeving te creëren. Elke negatieve emotie of stress moet verdwijnen. Opnieuw opladen is essentieel: probeer meditatie, tekenen, journaling(?) of yoga.

Geoptimaliseerde niveaus van vitamine D
Dit is een zeer belangrijke vitamine die we meestal uit zonlicht halen, maar we kunnen ook supplementen van 4.000-6.000 IU per dag nemen.

Gebruik meer kurkuma
Dit wordt beschouwd als een van de beste en meest bestudeerde kruiden tegen ontstekingen. Het is buitengewoon krachtig. De eigenschappen omvatten ontstekingsremmende en antioxidant. Het actieve ingrediënt dat het bevat, wordt curcumine genoemd en is rijk aan gezondheidsvoordelen. Elk orgaan in je lichaam zal profiteren van kurkuma en niet alleen van je cardiovasculaire gezondheid. Gebruik het rauw, in de vorm van poeder of wortel of als supplement.

door  Healthy & Tasty Recepten

artikelbron: https://prepareforchange.net

vertaling: Martien