Wat is de betekenis van een Flower of Life?

Wat is de betekenis van een Flower of Life?

Deze afbeelding is gevonden in Abydos bij de tempel van Osiris. Het symboliseert de groei van alle leven.

Onze Flowers zijn daar aan ontleend. Ze zien er uit als het hart van deze afbeelding: een bloem met zes blaadjes.

 Het doel van het leggen van een Flower kan verschillend zijn, maar alle Flowers hebben gemeen dat zij organisch zijn en meebewegen, meegroeien met de tijd. Het is de ultieme co-creatie tussen het goddelijke en de mens. Beiden leggen er hun intenties in en de magie blijft hoe het groeit en tot vorm komt. Ze hebben hun werking voor langere tijd en worden krachtiger naar mate ze langer staan.

De Vesica Piscis

Dit is de putdeksel van de bron Chalice Well in Glastonbury.

Het is het hart van de Flower of Life. Het symboliseert de eerste celdeling, hoe creatie ontstaat, het samen gaan van man en vrouw, de balans tussen mannelijk en vrouwelijk, de mens en het goddelijke etc.

De code van de Flower of Life

De code van de Flower of Life bevat eigenlijk alle wijsheid van het universum, op precies dezelfde wijze zoals onze genetische code zit opgesloten binnen onze eigen DNA.

Deze geometrische code gaat veel verder dan de gewone vorm van onderricht en gaat zelfs dieper dan de structuur van de werkelijkheid. Alle harmonische afgeleiden van licht, geluid en muziek zijn aanwezig in deze geometrische structuur, die zichtbaar is als een holografisch patroon die vorm geeft aan zowel atomen als aan sterrenstelsels.

Deze afbeelding is over de gehele wereld in gebruik en wordt in alle grote religies teruggevonden.

Oude beschavingen wisten hoe ze toegang tot deze wijsheid konden krijgen die verborgen zat in dit geometrische patroon en het verhaal gaat dat dezelfde kennis reeds eerder gebruikt werd door de bouwers van de piramide. Deze zelfde geometrische code bevat aanwijzingen hoe hoogontwikkelde rassen door ruimte en tijd konden reizen.

Tempel van Abydos.

Het Flower of Life patroon werd door de Ouden als zeer heilig beschouwd,zodat ze het geheim hebben gehouden. Alleen in een paar bekende Egyptische plaatsen werd het teruggevonden. Toen Seti I zijn Tempel van Abydos wilde bouwen werd er een oudere tempel blootgelegd en in deze oude tempel werd het Flower of Life symbool ontdekt. Seti I besloot de oude tempel niet te vernietigen en bouwde Abydos in een L-vorm om de oude tempel te sparen.

Tempel van Osirion.

De tempel die Seti I had ontdekt was de Tempel van Osirion. Duidelijke Flower of Life symbolen zijn nog steeds in de tempel te bewonderen. Maar toeristen die Abydos bezoeken mogen de achterzijde van de tempel niet bekijken, want het Egyptische Ministerie van Antiquiteiten heeft nog steeds geen uitleg gegeven wat deze Egyptische Reliëfs zouden kunnen betekenen.

Dus blijft tot nu toe de betekenis van dat symbool verborgen voor de ambtenaren. Ofschoon de legende vertelt hoe binnen deze muren van Egypte’s oudste monumenten een behoorlijk geavanceerde sekte heeft bestaan die zijn leerlingen het meest mystieke onderricht aller tijden heeft gegeven.