Wat is Channelen?

Wat is Channelen?

Channelen is een vorm van communicatie tussen mensen en andere wezens, meestal van hogere dimensies. Deze wezens kunnen engelachtige wezens, natuurgeesten, geesten van overledenen dierbaren, buitenaardse entiteiten, of zelfs dieren en huisdieren zijn.

Een channelaar kan kiezen wie of wat ze willen kanaliseren. Als de andere partij een belang heeft in de communicatie, wordt de koppeling gemaakt en het kanaliseren kan beginnen.

Er zijn verschillende manieren van channelen. Op de site van b.v. de Galactische Federatie, richten we ons op channelings met ET wezens, of in het geval van Suzy en Matthew Ward, het kanaliseren van een moeder met de geest van haar overleden zoon in Nirvana (de Hemel). 

Met het oog op het kanaal, zal een medium meestal niet in een te diepe trance gaan, of hun lichaam en / of geest over geven aan de entiteit. Ze richten hun zintuigen en aandacht op de entiteit die ze aan het channelen zijn. Maar er zijn ook channelings waar de ziel of de geest van het medium ofwel opzij stapt of het lichaam verlaat. Dit maakt ruimte voor de andere energie het lichaam gebruiken voor een bepaalde periode. Deze verschuiving van energie kan seconden of minuten duren, en wie in staat is aura’s te zien, kan de verschuiving zien.

Sommige mensen vrezen channeling, omdat ze het proces niet begrijpen, of ze denken dat een negatieve of donkere entiteit binnen kan komen. Maar de channelaar heeft altijd de keuze van wie of wat ze willen kanaliseren. De channelaar kan aandringen op het kennen van de naam en de oorsprong van een entiteit die wil communiceren met hen.

Ervaren channelaars begrijpen dat alleen, omdat een entiteit wil communiceren niet betekent dat de entiteit noodzakelijkerwijs verlicht is. De channelaar moet voor zichzelf het niveau van verlichting van de entiteit onderscheiden, en de waarde van hun informatie. Sommige entiteiten houden van praten, anderen kunnen weer een andere agenda hebben. Maar velen zijn van het Licht, en hebben ook een verlangen om verlichte begeleiding en advies te bieden.

In zeldzame gevallen kan een channeling met hogere wezens worden onderbroken door Hatonn. Hij is een commandant van de Galactische Federatie van Licht en hij is belast met het toezicht op alle informatie die we nu binnen krijgen en wordt gedeeld tijdens het proces van Ascentie.