Omgaan Met De Intensieve 5D Energieën Die Nu Binnenstromen

Omgaan Met De Intensieve 5D Energieën Die Nu Binnenstromen

Door Vidya Frazier – 21 mei, 2022

Als je de laatste tijd een grotere intensiteit in de energieën die door je heen stromen opmerkt, ben je je er misschien van bewust dat jouw Ascensieproces in frequentie aan het toenemen is.

Het kan voelen alsof je een versnelling hoger bent geschakeld. Of alsof je je plotseling op een nieuw bewegend trottoir bevindt dat je veel sneller voortstuwt dan het trottoir waar je eerder op stond.

Misschien voel je je ongewoon onder druk gezet door ongemakkelijke emoties als gevolg van oude onopgeloste kwesties die weer de kop opsteken. Of je ervaart een gevoel van overweldiging omdat er te veel gebeurt in je externe wereld waar je aandacht aan moet besteden. Je kunt je ongegrond voelen, depressief, of geestelijk beneveld en angstig.

Al deze ervaringen zijn tekenen van verhoogde Ascensie-energieën die binnenstromen.  Monumentale verandering is aan de gang, terwijl je multidimensionele 5D Zelf meer en meer probeert zich in je lichaam te verankeren.

In zekere zin zou je kunnen zeggen dat deze energieën je voorbereiden op het omgaan met de verdere afbraak van de 3D wereld om je heen die momenteel aan de gang is. Maar het is ook belangrijk om je ervan bewust te zijn dat ze je leiden om te doen wat nodig is op dit punt in je spirituele evolutie; ze vertellen je waar je aandacht aan moet besteden om je in de juiste richting te houden.

Onopgeloste Patronen

Deze geïntensiveerde energieën kunnen gezien worden als deel van een enorme schoonmaakoperatie die nu binnenin je aan de gang is – een dringende behoefte om oude, ongezonde patronen te ontmantelen.

Deze patronen kunnen rommelige situaties zijn die je nooit helemaal hebt opgeruimd, pijnlijke emoties die je hebt opgekropt, trauma’s die je nooit hebt geheeld, of ongezonde relaties waarin je bent gebleven. Ze komen nu allemaal aan de oppervlakte om verwerkt te worden – en dan losgelaten.

Wees voorzichtig als je dit meemaakt, dat je niet in schaamte, schuld of wanhoop vervalt. Het is belangrijk te onthouden dat dit niet gebeurt omdat er iets mis is met je of omdat je iets verkeerd hebt gedaan.

De reden is dat je nu heel snel in frequentie stijgt, en je kunt deze onopgeloste patronen niet met je meenemen.

Onthoud dat deze onopgeloste kwesties geen deel van JOU zijn. Het zijn gewoon patronen waarin je verstrikt bent geraakt terwijl je in de gecontroleerde 3D realiteit leefde waarin je gevangen zat, waarschijnlijk al duizenden jaren. En het is waarschijnlijk een ongelooflijk intense en traumatiserende reis geweest die je door deze dichte en uitdagende realiteit hebt gemaakt.

Daarom, wees medelevend en begripvol met jezelf. Doe je best om de patronen gewoon te zien voor wat ze zijn en doe wat je kunt om ze los te laten.

Neem je genezing serieus, als nooit tevoren

Wees je er wel van bewust dat het belangrijk is om te proberen de problemen die zich nu voordoen zo snel mogelijk te helen. Vanwege het emotionele ongemak dat ze veroorzaken, zou je in de verleiding kunnen komen om jezelf er op de een of andere manier van af te leiden of om de emoties weer weg te stoppen in je onderbewustzijn.

Of misschien voel je je aangetrokken tot het kalmeren van jezelf met voedsel, alcohol, drugs of seks. Als dat zo is, zul je waarschijnlijk merken dat dit soort pogingen om de ongemakkelijke patronen te vermijden, vruchteloos zijn.

Hoe meer je probeert te vermijden om de problemen op te lossen, hoe groter de kans dat ze nog pijnlijker en krachtiger worden. Het is verstandig om de moed op te brengen om ze nu onder ogen te zien als je kunt en je best te doen om ze op te lossen.

Wees vooral bereid om ongezonde verslavingen en relaties waar je nog steeds aan vasthoudt los te laten. Doe je best om te vertrouwen op het proces dat zich voltrekt. Weet dat, zodra je deze dingen waaraan je je vastklampt loslaat, je een nieuw en beter leven zonder die dingen te wachten staat. Ze nu loslaten zal je uiteindelijk veel verdriet besparen.

In feite zul je waarschijnlijk ontdekken dat het oplossen van elk ongezond patroon op dit punt eigenlijk niet zo moeilijk of angstig is als je je misschien voorstelt.

Je zult ontdekken dat dezelfde 5D energieën die de patronen doen ontstaan, het ook steeds gemakkelijker maken om ze op te lossen en los te laten. Door ervoor te kiezen uw laagfrequente patronen eerlijk onder ogen te zien, kan een gevoel van opluchting binnenstromen, samen met een nieuw gevoel van helderheid, vrede en voltooiing.

De Patronen Loslaten

Maar wat is de beste manier om deze ongezonde patronen los te laten?

Ieder van ons is uniek in de manier waarop we de patronen in ons leven hebben opgenomen. Voor sommigen van ons is het iets dat we in dit leven hebben gecreëerd, meestal als gevolg van uitdagende omstandigheden in de kindertijd.

Voor anderen kan het een karmisch patroon uit het verleden zijn dat we met ons mee hebben gebracht. En voor weer anderen kan het een patroon zijn dat we op ons hebben genomen om het voor veel van onze voorouders los te laten.

Het is dus moeilijk om precies te bedenken hoe je de patronen waarmee je geconfronteerd wordt en die te uitdagend aanvoelen om gewoon los te laten, kunt benaderen. Deze patronen hebben meestal betrekking op emoties die oorspronkelijk voortkwamen uit een of ander trauma; ze bevatten ook verkeerde overtuigingen over de werkelijkheid, de wereld, en jezelf. En ze zijn vaak verbonden met oude, ongezonde identiteiten waar je misschien nog steeds aan vasthoudt.

Maar er zijn misschien enkele richtlijnen die je kunt volgen. Bijvoorbeeld, als je herkent het patroon te zijn een die je al echt aan hebt gewerkt in de diepte, en je hebt diep alle emoties gevoeld die betrokken en compassievol met jezelf zijn, kan het  slechts een eenvoudig proces vereisen.

Het kan zijn dat je herkend dat wat naar boven komt gewoon oude overblijfselen zijn van de situatie die gewoon voor eens en altijd volledig losgelaten moeten worden. Als dat zo is, duik dan niet in het patroon en begin het niet helemaal opnieuw te analyseren. Voel in plaats daarvan de emoties nog een laatste keer volledig, zonder er een oordeel over te vellen of er weerstand tegen te bieden – en laat ze gaan.

Sommige patronen kunnen echter gloednieuw lijken; ze zijn zo diep begraven dat je je er nooit eerder bewust van bent geweest. Of je bent ze gewoon op de een of andere manier vergeten. Als dit het geval is, is het belangrijk dat je de tijd neemt om je te concentreren op wat er aan je geopenbaard wordt. Er kunnen zeer pijnlijke emoties bij betrokken zijn, en grote angst kan de kop opsteken. Maar het is belangrijk om aandacht te schenken aan wat naar boven komt en te doen wat je kunt om het te helen.

Nogmaals, als je aandacht schenkt aan je genezing wanneer je je voor het eerst bewust wordt van deze patronen, zul je merken dat het proces van loslaten veel sneller en gemakkelijker gaat. Het is een kwestie van de betrokken emoties volledig ervaren, compassie hebben voor jezelf, alles doen wat extern gedaan moet worden – en het dan allemaal loslaten.

Onthoud dat je gidsen en je Hoger Zelf je in dit proces zullen bijstaan. Zij zijn nu zeer aanwezig bij jullie, klaar om jullie meer dan ooit te helpen.

Echter, als je hulp nodig hebt bij dit werk van een externe bron, zoek die dan. Voel je niet zwak of onbekwaam als je deze hulp zoekt bij een genezer of therapeut; sommige traumatische situaties die zich nu voordoen zijn werkelijk te uitdagend om alleen aan te pakken. Dit is vooral waar als wat u probeert op te lossen een voorouderlijke genezing inhoudt. Dit kan intens en overweldigend zijn.

Jouw Macht Terugnemen

Tegelijkertijd moet je oppassen dat je je macht niet weggeeft aan een externe bron van hulp. Dit zijn tijden waarin het belangrijk is in je eigen weten te gaan staan, op jezelf te vertrouwen, en de immense kracht en wijsheid te ontdekken die je eigenlijk in jezelf hebt.

Je kunt natuurlijk naar het advies van iemand anders luisteren en besluiten het op te volgen, maar doe dit bewust. Ga na of je innerlijke leiding overeenstemt met de externe leiding die je wordt aangeboden. Wees je bewust van de reacties van je lichaam erop, vooral die van je hart.

Het is nu inderdaad belangrijk om je bewust te zijn van alle macht die je aan een externe bron in je leven hebt gegeven – of het nu aan een partner, een ouder, een kind, een vriend of een spirituele leraar is – en die bewust terug te eisen. Kijk of er iemand in je leven is die invloed heeft op hoe je over jezelf denkt, wat je over jezelf denkt, wat je gelooft over de werkelijkheid, en wat je besluit te doen in je leven. Kijk om te zien: Zijn er gedachten in je hoofd die niet van jou zijn? Vorder je geest weer terug.

Wakker Blijven, In Elk Moment

Zoals duidelijk is, wordt er op dit punt in het Ascensieproces heel wat van je gevraagd. Niet alleen moet je omgaan met de onopgeloste patronen die nu naar boven komen, je moet ook in je volledige kracht stappen als een Ontwaakt Wezen.

Bovendien zul je je misschien realiseren dat je, om dat allemaal te kunnen doen, heel erg wakker moet blijven voor wat er zich te allen tijde in jezelf afspeelt. Het is vooral belangrijk om je bewust te zijn van alle beslissingen die je neemt. Die zijn nu heel belangrijk.

Je moet aandacht besteden aan elke beslissing die je neemt en nadenken over wat de gevolgen ervan kunnen zijn, want je creëert nu heel duidelijk je werkelijkheid. Het is belangrijk dat je je realiseert of je bewust keuzes maakt omdat ze de situatie op de best mogelijke manier oplossen – of dat je ze alleen maar onbewust kiest uit gewoonte of angst.

Inderdaad, je moet je volledig bewust worden van, en volledige verantwoordelijkheid nemen voor, alles wat je doet, alles wat je zegt, alles wat je denkt, en alles wat je voelt.

Dit soort bewustzijn en verantwoordelijkheid is een integraal deel van het 5D bewustzijn.

Jezelf Opnieuw Herboren Laten Worden

Hoe moeilijk dit alles ook mag lijken om te doen terwijl je in een wereld leeft die langzaam lijkt in te storten, houd in gedachten dat je in het proces bent van de meest ongelooflijke Ascensie gebeurtenis die ooit op deze planeet is ervaren. Of jullie het beseffen of niet, de oude versie van jullie vervaagt snel en een nieuwe versie komt online. Jullie zijn jezelf letterlijk aan het herboren.

En hoewel het zeker een rommelig en vaak pijnlijk proces is, zul je op een bepaald moment door deze overgangsfase heen zijn en je volledig verankerd voelen in je ongelofelijk lichtgevulde multidimensionale Zelf.

Jullie zullen in staat zijn om het leven te ervaren in een wereld die zo gevuld is met schoonheid, vreugde, liefde en vrede, dat jullie op deze tijden zullen terugkijken, wetende dat, simpelweg door jullie voortdurende vertrouwen in het Ascensieproces, jullie een monumentale taak hebben volbracht om te helpen een hele nieuwe wereld in te luiden.

En het zal het allemaal helemaal waard geweest zijn!

Vidya Frazier

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org