De Spirituele Betekenis Van De Flower of Life / Bron: Kawa

De Spirituele Betekenis Van De Flower of Life
Bron: Kawa
Als je geïnteresseerd bent in vreemde culturen en veel reist, zul je een geometrisch symbool hebben opgemerkt in bepaalde historische plaatsen en op sommige gebouwen.
De Flower of Life is in de hele wereld al duizenden jaren bekend als symbool van energie, voor sommige culturen wordt het zelfs als heilig beschouwd. Maar wat zit er eigenlijk verborgen achter de metafoor van eenheid en verbondenheid die de Flower of Life doet suggereren?
De spirituele betekenis van de Flower of Life  – Leven en geest in harmonie
Aangezien de oudste voorstelling van de Flower of Life ongeveer 5000 jaar oud is en de voorstelling van dit geometrische ornament de mensheid tot op de dag van vandaag fascineert en niet in de vergetelheid raakt, kan dit alleen maar verklaard worden door haar mystieke aantrekkingskracht en universele wetten.

Als je de structuur van de Flower of Life nader bekijkt, zul je zien dat de geometrische vormen op natuurwetten wijzen. De buitenste cirkel of ring symboliseert de cyclus van het leven en is verbonden met de celdeling, de oorsprong van het leven. De volgende ring, ook wel vis-bel genoemd, ontwikkelt zich vanaf de eerste ring. Door de botsing en kruising van de cirkels ontstaat de echte schepping en verschijnt er een derde cirkel.

De betekenis van de derde cirkel van de Flower of Life  kan heel anders worden geïnterpreteerd. Op deze manier kun je de cirkel van het leven van geboorte tot leven tot de dood zien. Maar ook de afzonderlijke levensdelen, te beginnen met het verleden, het heden en de toekomst, zijn hier te vinden. Na de derde cirkel zijn de vierde en vijfde verbinding, die de vier elementen van de vijf vingers van de hand kunnen weerspiegelen. Er zijn talloze interpretaties van de betekenis van de Flower of Life, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de innerlijke verbinding van leven en geest als onderdeel van de oneindige uitgestrektheid van Het Universum.
De spirituele betekenis van de Flower of life – jezelf herkennen
De spirituele betekenis van de Flower of Life kan in kloosters of tempels intensief worden ervaren. Op deze plaatsen, waar je in stille meditatie bent, kun je de verbinding voelen met de unieke bron van zijn. Je kunt zien waar je pad naartoe gaat en vooral wie je bent. Het leven is altijd in beweging en je bent er een deel van. Als je de spirituele betekenis van de bloem van het leven kent, dan kan het je mogelijk tot goddelijke inspiratie leiden.
Iedereen reageert anders als men naar de Flower of Life kijkt. Bijzonder gevoelige mensen kunnen de krachtige trillingen voelen die jouw energievelden versterken. Tegelijkertijd kunnen ze dienen als hulpmiddel voor meditatie en kunnen ze innerlijke harmonie verspreiden. Als je de hele dag door vergezeld wilt zijn van de positieve energieën, is het een goed idee om de Flower of Life te dragen in de vorm van een ketting of andere sieraden.
Zelfs een foto waar je naar kunt kijken kan dezelfde symbolische kracht produceren. De betekenis van de Flower of Life wordt zichtbaar als je jezelf wilt beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Deze omvatten elektrosmog, de kracht van waterstromen of zelfs voedsel. Het symbool geeft energie en zorgt voor een betere verteerbaarheid en een comfortabeler leefomgeving.
Bron: KAWA
Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

Wij zijn u zeer dankbaar voor de donaties die wij
in de maand Juni van u hebben mogen ontvangen.
Wij wensen iedereen een fijne en
onvergetelijke vakantie toe
   
Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.
Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.
In Liefde en Licht, Ine & Martien