De meest Geheiligde plek op Aarde. / Een boodschap van Alan Cohen / 1 April 2018

De meest Geheiligde plek op Aarde.
Een boodschap van Alan Cohen
1 April 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur
Het was een van de dagen waarop de Aarde geacht werd aan haar einde te komen. De planeten hadden een cruciale uitlijning bereikt, de oude voorspellingen werden vervuld en de wetenschap bevestigde dat dit het omslagpunt zou zijn. Horden mensen renden op zoek naar veiligheid naar spirituele krachtplaatsen in de wereld. Anderen gingen naar winkelcentra en zochten het in hoge rekeningen met hun creditkaart nadat hen was geadviseerd dat het economische systeem ineen zou gaan storten.
Anderen namen afscheid van niet-gelovige geliefden. Dit was het dan.
Ik vloog boven Europa met een groep die juist een spirituele pelgrimsreis had gemaakt. Een meisje van acht jaar in deze groep was bang omdat zij had gehoord van de voorspellingen. Zij ging naar de leidster van de groep en vroeg haar of wij na de landing naar een plaats zouden gaan waar de aardbevingen en overstromingen ons niet konden bereiken. De leidster pakte de handen van het meisje en zei: “Maak je geen zorgen lieverd, JIJ bent de krachtplaats. Als jij rondwaart in jouw spirituele kracht ben jij veilig, waar je ook bent!”
Nooit werden er woorden gesproken die meer waarheid in zich hadden!

Tijdens vele reizen was ik gezegend om enkele van de meest geheiligde plaatsen van de wereld te bezoeken: de piramiden van Gizeh, de vortexen van Sedona, De berg Shasta, de berg Fuji, Jeruzalem, Machu Picchu, en andere plaatsen. Ik heb immens genoten van al deze pelgrimages en voelde mij gezegend om mij met de daar aanwezige energie te verbinden. Zij waren allemaal werkelijk wonderbaarlijk.
Toen dacht ik aan een gezegde uit EEN CURSUS IN WONDEREN waardoor ik de definitie van een geheiligde plaats overdacht: “De meest geheiligde plaats op Aarde is waar een oude haat een tegenwoordige liefde is geworden.”
Hmmm.
De Cursus vertelt ons dat het – omdat wij in de kern spirituele wezens zijn – de staat van onze spirit is – niet de geografie, die ons bekrachtigt en veilig laat zijn. Waar wij ook de aanwezigheid van God (h)erkennen, is een krachtplaats, waar wij ook staan.
De Cursus vertelt ons ook dat de snelste route naar verlichting gaat door het verlichten, het optillen van onze relaties en het kiezen voor liefde waar wij voorheen voor angst kozen.
Als jullie een herstel brengen in een relatie en oordeel vervangen door vergeving, staan jullie op de meest geheiligde plaats op Aarde.
Het ego zorgt voor horizontaal of geografisch herstel van onze pijn. Als wij alleen maar onze partner, baan of relatie zouden veranderen, is alles goed. Maar als jullie een baan of een relatie verlaten zonder de dingen te helen die aan die breuk ten grondslag liggen, zullen jullie dezelfde situatie gewoon weer scheppen.
Effectieve veranderingen in de buitenwereld moeten voorafgegaan worden door veranderingen in geest, hart en gedrag. Als wij innerlijke heling voor elkaar krijgen komen ook de veranderingen aan de buitenkant op een natuurlijke en organische manier met inspanning zonder stress.
De wereld die wij zien is een scherm waarop wij onze gedachten projecteren. Als wij zorgen voor gedachten over veiligheid zullen wij een veilige en vriendelijke wereld scheppen. Als wij voor angstgedachten zorgen zullen wij overal om ons heen bedreigingen zien.
De  wereld heeft geen grote bedreigingen behalve degene die wij voeden door onze gedachten. Als jullie je kwetsbaar voelen is de plaats om je naartoe te wenden binnenin. De spirituele gids Bashar zegt: “Of jullie zijn veilig of je bent het niet. Er is geen gedeeltelijke veiligheid. Jullie moeten beslissen over de natuur van het Universum waarin jullie leven. Ik verzeker jullie dat jullie veilig zijn!”
Het is verheffend om plaatsen te bezoeken die gezien worden als heilig en spiritueel krachting. Onthoud gewoon dat het de intenties zijn waarmee jullie komen die hen krachtig maken. Jullie geloven dat jullie een fysieke plaats bezoeken die bepaalde attributen heeft, maar in werkelijkheid bezoeken jullie een plek in je eigen geest.
Die plek is beschikbaar, waar jullie ook zijn. Een spiritueel meester vindt God op plaatsen waar anderen dit niet doen. Zoals William Blake zo poëtisch beschreef: “Om de wereld te zien in graan, zand, en een hemel in een wilde bloem, houd dan oneindigheid in de palm van je hand en de eeuwigheid in een uur!”
Jullie hebben de macht om elke situatie te transformeren en heilig te maken. De beste manier om dit te doen is in je leven te zoeken naar relaties die werden geleid door angst en deze situaties te bevrijden met liefde. Het is makkelijker om naar Machu Picchu te vliegen dan de confrontatie met je ex aan te gaan en harmonie te scheppen waar vijandschap was. 
Mensen vragen mij: “Hoe kan ik mij met mijn engelen verbinden?” Ik zeg hen: “Vind de engelen in de duivels in je leven, en legioenen engelen zullen jou toestromen.” Zij vertellen mij: “Ik wilde dat ik met Jezus bij het Laatste Avondmaal was.” Ik vertel hen: “Doe het met Thanksgiving zonder onenigheid te krijgen met je familieleden en Jezus zal jou vinden. Maak dit tot het laatste diner waarop jij jouw kracht weggeeft!”
Wij hebben de neiging om redding te zoeken in andere tijden en op andere plaatsen terwijl het in jezelf al aanwezig is en op vragen wacht. Om de hemel op Aarde te scheppen neem dan aardse situaties en verhef hen tot de hemel.
Dan zullen wij allen echt ergens komen!!!
© 2018 Alan Cohen Publications – http://www.alancohen.com – Alan Cohen is the author of many popular inspirational books, including the just-released Enough Already: The Power of Radical Contentment. For more information about Alan’s other books and free daily inspirational quotes via email, visit www.alancohen.com, email info@alancohen.com, or phone 1 808 572-0001.