Bekrachtig Jouw zielsverbinding – Deel 4 / MEDITATIE VAN HET ONEINDIGE WEZEN

Bekrachtig Jouw zielsverbinding – Deel 4

MEDITATIE VAN HET ONEINDIGE WEZEN

Door Owen Waters – 3 Mei 2021

Vrede kan soms zo ver weg zijn, en innerlijk geluk… nog verder weg. Neem nu een paar minuten de tijd om jezelf te verinnerlijken. Vind dat gevoel van vrede dat binnenin ligt. Bezoek de ruimte waar innerlijk geluk leeft en geduldig wacht op zijn terugkeer.

Gun uzelf een paar kostbare momenten van ontspanning en geruststelling. Onthoud dat je geest veel uitgebreider is dan je fysieke brein. Jouw geest is, net als je bewustzijn, niet fysiek, terwijl je hersenen slechts de fysieke vertaler van je bewustzijn zijn.

Jouw geest, daarom, heeft altijd de mogelijkheid om tegen jouw hersenen te zeggen:

“Psst! Dit is de tijd voor meditatie!”

Zet je geest weg van de rommel van alledag en richt je aandacht op de essentie van vrede in jouw innerlijke wezen. Denk dan aan de diepst mogelijke staat van bewustzijn.

En wat zou deze toestand kunnen zijn?

Het is de staat van bewustzijn bekend als Oneindig Zijn. Het woord “Oneindig” geeft het idee van onbegrensd weer, terwijl het woord Zijn eerder verwijst naar een staat van bewustzijn, dan naar een voltooide activiteit. Oneindig Zijn is oneindig bewustzijn zonder gericht te zijn op een specifieke activiteit.

Het Oneindige Wezen hoeft niets te doen, het is al alles.

Het is belangrijk te beseffen dat de toestand van Oneindig Wezen niet “daarbuiten” is, ergens buiten ons. Het Oneindige Wezen omvat alle bewustzijn, inclusief alle manifestatie. Wij zijn dit bewustzijn, zoals alles in het bestaan.

DE MEEST KRACHTIGE AFFIRMATIE

In Meditatie oefeningen, worden affirmaties vaak gebruikt om de geest te focussen. Door eenvoudig de woorden “IK BEN” te herhalen, bevestig je je ware aard als bewustzijn. In het geval van de Oneindig Wezen meditatie, bevestigen we onze diepste identiteit als oneindig, onbegrensd bewustzijn.

De uitspraak “IK BEN EEN oneindig wezen” is de krachtigste uitspraak die in de Engelse taal mogelijk is.

De uitdrukking “IK BEN EEN oneindig wezen” is de bevestiging van jouw eenheid met onbegrensd potentieel, de Bron van alle leven, waaruit alle leven is voortgekomen. Je bent één met dit universele bewustzijn. Nu is het tijd om bewust je onbegrensde potentieel te bevestigen. Het vergt misschien moed om ermee te beginnen, maar de resultaten zijn de moeite waard.

Als je merkt dat er problemen ontstaan, zoals een gevoel van onverdienstelijkheid in je afstemming op het “Al Dat Is”, op het Oneindige Zijn, laat deze gedachten dan gaan en breng je geest dan zachtjes terug in focus op de affirmatie. Je hoeft de woorden niet te rechtvaardigen, of er innerlijke argumenten over op te lossen, alleen vanwege een of andere voorafgaande conditionering over hoe iemand zei dat je in dit leven “zou moeten” denken. Denk onafhankelijk, denk oneindig, en je zult je verbinden met het bewustzijn van jouw onbeperkte potentieel.

Heb de innerlijke discipline om bij de affirmatie te blijven en eventuele problemen ongehinderd te laten verdwijnen. Jouw innerlijke zelf kent de betekenis van de woorden en resoneert met vreugde met hun exacte, letterlijke waarheid. Elke keer dat je deze affirmatie doet, raak je meer verbonden met het Oneindige Zelf. Alle minder verheven gedachten worden dan geheeld in het licht van de grotere waarheid.

Zoek een rustige plek om een paar minuten te zitten, sluit je ogen en begin de stille innerlijke ruimte op te zoeken. Om je hersenen bezig te houden met de taak, richt je je aandacht op de langzame, gelijkmatige stroom van je adem als die je neusgaten in- en uitgaat.

Herhaal bij elke inademing mentaal de uitspraak: “Ik ben een Oneindig Wezen.”

Bij de uitademing, laat je gewoon je aandacht de luchtstroom uit je neusgaten volgen. Om een onmiddellijk kalmerend effect op te wekken, laat je elke uitademing langer duren dan elke inademing.

Levensenergie, ook bekend als etherische energie, wordt voornamelijk geconditioneerd in de menselijke ruggengraat. Van daaruit wordt het via het subtiele zenuwstelsel naar de rest van het lichaam gedistribueerd. De meeste essentiële functies in het menselijk lichaam danken hun werking in de eerste plaats aan de toevoer van etherische levensenergie, eerder dan aan de toevoer van elektrische energie. Etherische energie is, net als bewustzijn, niet fysiek en ligt toch ten grondslag aan alle leven.

Om de natuurlijke stroom van de levensenergie in je ruggengraat te helpen intensiveren, is het tijdens deze meditatie aan te bevelen rechtop te zitten, in een rechte stoel. Naarmate je verder gaat met deze meditatie, zal de natuurlijke stroom van de levensenergie in je ruggengraat intenser worden en een levendig bewustzijn in je bewustzijn brengen.

Wanneer verontrustende gedachten opkomen – en dat zullen ze – behandel ze dan met geduld en begrip. Zet elke verontrustende gedachte opzij, zodat je verder kunt gaan met de meditatie van het Oneindige Zelf. Als een gedachte belangrijk of dringend lijkt, dan zal ze zeker later terugkeren, nadat je meditatiesessie is afgelopen.

Er zijn talloze manieren om je meditatie-ervaring te intensiveren. Eén daarvan is het reserveren van een kleine ruimte, zoals een hoek van een stille kamer, waar alleen gemediteerd wordt. Deze ruimte wordt dan meer bevorderlijk voor een meditatie omgeving. Een kleine tafel of oppervlak kan worden bedekt met voorwerpen die hen verbinden met spirituele praktijk. Kaarsen en wierook zijn bijzonder nuttig omdat ze de zintuigen een eerste focus geven.

Het helpt ook om steeds dezelfde stoel te gebruiken die hoofdzakelijk van een niet-metalen materiaal is gemaakt. Metalen stoelen trekken de etherische levensenergie van je weg, wat goed is voor de stoel, maar niet zo goed voor de meditatiesessie.

Een kleine klok maakt je opstelling compleet, en lichte, schone kleren die speciaal voor meditatie opzij zijn gelegd, verhogen de sfeer nog meer. Een bad voor de meditatie is zeer waardevol, want water is een krachtige zuiveraar. Als je bijvoorbeeld thuis bent gekomen na een hectische dag op je werk, dan zal je energielichaam vol zijn met de afleidingen van die dag, opgeslagen in de vorm van etherische energie.

Het water dat je in een bad reinigt, reinigt je niet alleen van fysieke onzuiverheden, maar wat nog belangrijker is, het reinigt ook de onzuiverheden van etherische energie die niet tot je energielichaam behoren.

De reden waarom water zo’n effectieve energiereiniger is, ligt in zijn chemische samenstelling. Water bestaat uit H2O – waterstof en zuurstof. Zuurstof is niet alleen een chemische stof die het lichaam nodig heeft. Zijn belangrijkste rol is het vervoeren van de leven-gevende etherische energie.

MAAK VAN SPIRITUALITEIT JOUW NUMMER ÉÉN PRIORITEIT

De beste investering van jouw tijd elke dag is om 20 minuten in meditatie door te brengen. Creëer de tijd om dit te laten gebeuren. Maak van meditatie de eerste prioriteit van de dag. De gemakkelijkste gewoonte om aan te nemen is die welke de eerste activiteit van de dag vormt. Er een routine van maken zal ook de effecten van meditatie versterken.

Als je vóór een meditatiesessie zo’n honger hebt dat je afgeleid wordt, neem dan een lichte snack, zoals fruit of vruchtensap. Aan de andere kant zal een volle maag na een zware maaltijd een verzwakkend effect hebben op de hogere mogelijkheden van je meditatiesessie, dus plan een grote maaltijd ten minste twee uur van tevoren.

DE DOELEN VAN DE MEDITATIE VAN HET ONEINDIGE WEZEN

Kalmeer jouw dagelijkse hersenactiviteit door je te concentreren op ritmische activiteiten die een spirituele focus teweegbrengen.

Bevestig je verbinding met de hoogst mogelijke staat van bewustzijn.

Laad je systeem op met extra vitale energie door gecontroleerd ademhalen.

Creëer een Ruimte van Zijn, waar je bewustzijn zich gemakkelijk kan bewegen in de ervaring van de innerlijke staat van je wezen.

DE COMPLETE TECHNIEK VAN HET ONEINDIGE WEZEN MEDITATIE

Neem een paar momenten om je lichaam volledig te ontspannen. Ga in een rechte stoel zitten met je ogen dicht en concentreer je dan op je voeten, tenen en beenspieren, waarbij je ze aanspant. Laat de spanning los en laat uw voeten en benen volledig ontspannen. Doe hetzelfde concentratie- en spanning- en loslaat proces voor je buik, borst en rug. Vervolgens voor je armen en handen, en dan je nek en gezicht.

Ter voorbereiding, adem drie keer diep in en uit en adem elke keer volledig uit.

Richt je aandacht nu op de langzame, gelijkmatige stroom van de adem, terwijl die je neusgaten in- en uitgaat.

Herhaal bij elke inademing mentaal de uitspraak: “IK BEN HET oneindige ZIJN.”

Op de uitademing, laat je aandacht de luchtstroom uit je neusgaten volgen. Om een onmiddellijk kalmerend effect op te wekken, vertraag je elke uitademing en verleng je de tijd twee keer zo lang voor elke inademing.

Om ruimte te scheppen voor je bewustzijn om zich onder te dompelen in de ervaring van zijn, pauzeer je aan het eind van de uitademing. Houd de adem uit je lichaam tot je de behoefte voelt om weer in te ademen. Dit duurt meestal ongeveer drie seconden, soms minder. Als je in deze stille, rustige ruimte bent, denk dan niet, wees gewoon. In deze Ruimte van Zijn kunnen subtiele indrukken van je innerlijke zelf opkomen. Het einde van elke ademhalingscyclus is je persoonlijke communie ruimte met je innerlijke zelf.

Negeer het mentale lawaai – woorden en gevoelens die jouw aandacht vragen – en houd je aandacht gericht op de stille innerlijke ruimte en de subtiele indrukken van het hoger bewustzijn. Er komt niets gierend uit je innerlijke wezen. Richt je bewustzijn op je innerlijke stilte. Met oefening is dit een tijd waarin grote inzichten en inspiraties stilletjes in je bewustzijn opkomen.

Herhaal deze cyclus van ademen en zijn gedurende 20 minuten.

ONTHOUD DAT:

De uitspraak: “IK BEN DE oneindige ZIJN” is een zeer krachtige uitspraak.

Een effectieve meditatietechniek opent de deur naar meer inspiratie, liefde en creativiteit in jouw leven!

Sta bij elke chakra in dit artikel stil om je op de chakra af te stemmen, het bewustzijnsniveau te voelen en je vertrouwd te maken met de natuurlijke functie ervan.

Overdenk deze gedachten in je meditatie

Er zijn twaalf niveaus van bewustzijn in de Schepping, en het menselijke chakrasysteem is ontworpen om precies overeen te komen met de eerste zeven van deze niveaus.

De eerste dichtheid is het meest fundamentele niveau van het fysieke bewustzijn en is het natuurlijke niveau van de elementen – metalen, gassen, rotsen enzovoort.

Het onderbewustzijn resoneert op de frequentie van de tweede dichtheid, wat het natuurlijke niveau is voor biologische entiteiten zoals basisplanten en -dieren. Dit betekent ook dat het onderbewustzijn is afgestemd op het sacraal chakra – het tweede van de zeven grote chakra’s.

Intellect – het grootste deel van de bewuste aandacht bij de fysieke mens – werkt op het niveau van de derde dichtheid en is afgestemd op de zonnevlechtchakra.

Hogere gevoelens werken in de vierde dichtheid en zijn afgestemd op het hartchakra.

Het bovenbewustzijn of de zielsgeest opereert in de vijfde dichtheid en is afgestemd op de keelchakra. Vijfde dichtheid is een niet-fysiek rijk van mentale energieën uitgedrukt als licht en geluid. Vijfde dichtheid wordt ook wel het causale vlak genoemd, omdat hier op de ziel gebaseerde intentiemodellen worden gecreëerd. Deze bewustzijnsmodellen worden samengeperst in een subtiele etherische vorm en vervolgens in een dichte fysieke vorm om zich te manifesteren als voorwerpen en situaties in de vierde en derde dichtheidsniveaus van bestaan.

De zesde dichtheid is het rijk van het hogere bewustzijn van de ziel en is afgestemd op het “derde oog” of frontale chakra. Dit is het natuurlijke niveau voor de superziel of zielengroepen, waar de zielenfamilie meer als een samenhangende eenheid functioneert in tegenstelling tot de individuele zielennatuur van het 5D zielenrijk.

Om het plaatje compleet te maken: de zevende dichtheid, waarop de kruinchakra is afgestemd, is het eerste van de drie kosmische niveaus van bewustzijn, die zijn afgestemd op het bewustzijn van planeten, zonnen en melkwegstelsels. Daarachter zijn de hoogste dichtheidsniveaus – de Goddelijke rijken van 10D, 11D en 12D – de thuisbasis van de facetten van de Schepper die bestaan voor het voorzien in en onderhouden van alle behoeften van het leven op de andere bestaansniveaus.

In de Ziel Verbinding techniek, verhogen we de hart-gecentreerde energie bol naar de frontale chakra om twee redenen.

1) Het is een chakra dat met gevoelens te maken heeft, net als het hartchakra, en is er dus direct mee verenigbaar. Hoewel het strottenhoofdchakra de thuisbasis is van het actieve bewustzijn van de ziel, bestaat het in een rijk dat meer mentaal dan emotioneel is. De chakra’s wisselen elkaar op een yin-yang manier af: het sacraal chakra houdt zich bezig met gevoelens, de zonnevlecht is intellectueel, het hart houdt zich bezig met hogere gevoelens, en het strottenhoofd chakra is afgestemd op wat velen het mentale of hogere mentale rijk noemen.

2) Het activeren van de frontale chakra met hartenergie veroorzaakt een synchronistische activatie van de strottenhoofd chakra, vanwege de locatie tussen de frontale en hart chakra’s.

Auteur: Owen K. Waters

Bron : http://www.spiritualdynamics.net/

http://www.infinitebeing.com/

Zie meer Owen Waters HIER

Vertaling: Martien