Afgescheidenheid: de mogelijk grootste uitdaging van de mensheid / 1 juni 2015 / door Nieuwetijdskind.com

Afgescheidenheid: de mogelijk grootste uitdaging van de mensheid
1 juni 2015 / door Nieuwetijdskind.com 
Afgescheidenheid: de mogelijk grootste uitdaging van de mensheid. Kunnen we dit veranderen?

Echte gelijkheid is niet materieel, maar is de onuitwisbare waarheid wie je bent als onderdeel van de totaliteit van de schepping.

Compassie voor een ander mens, ongeacht ras, sociaal-economische status, of mentale/fysieke toestand vereist een emotionele intelligentie en volwassenheid, iets wat de meeste mensen in hun leven niet zullen bereiken.

door Christine Horner

We kunnen ons onderwijssysteem, cultuur, conditionering en zelfs de voortdurende onderdrukking door enkelingen de schuld geven, maar dan zijn we verkeerd bezig. De wereld is slechts een weerspiegeling van het fundamentele misverstand dat de menselijke dienstbaarheid en het lijden blijft bestendigen: het geloof dat we gescheiden zijn van elkaar.

Een andere naam voor wat er scheelt aan de mensheid is ‘afscheidingsbewustzijn’. Omdat de fysieke derde dimensie bestaat uit op en neer, hoog en laag, de primitieve mentaliteit van de mensheid, heeft de verschijning van ruimte en tijd tot gevolg, dat u en ik niet verbonden zijn. Maar, hoe kan dit? Waar begint de lijn die ons samen bindt en waar eindigt die?


Het geloof in afgescheidenheid is zo verankerd in cultuur en subculturen, de sociale systemen, en zelfs in de godsdienst, dat het een excuus is geworden elkaar te behandelen als ondergewaardeerd en als wegwerp voorwerp – afhankelijk van de huidige idealen. Er is geen geweldsdaad waarvan ongelijkheid (de gedachte van de scheiding) niet de wortel is.

Wat is gelijkheid?

Hoe ontstaat echte gelijkheid? Van binnenuit. Als men niet de onderlinge verbondenheid en de wereld waarin we leven in zich zelf herkent, zal men het niet buiten zich zelf opmerken. Echte gelijkheid is niet materieel, maar is de onuitwisbare waarheid dat u onderdeel bent van de totaliteit van de schepping.

Er zijn mensen geweest die het onderwijs en de kunstmatige door mensen bepaalde voorwaarden overstegen door de eenheid van al het leven te zien; dat is de ware aard van van het universum vinden. Martin Luther King, de Dalai Lama en ook John Lennon hebben een ieder van ons gevraagd ons de wereld van binnen naar buiten voor te stellen en te onderzoeken en om het leven te zien voor wat het werkelijk is – niet ‘ons’ en ‘hen’, maar ‘we’.

Uit dezelfde bron: geen deel van de schepping is meer of minder waardevol dan de andere. Zodra dit intern wordt begrepen, kan het extern worden ervaren als gedrag in de wereld dat begint met het bouwen van een nieuwe werkelijkheid voor jezelf en anderen. Zelfs als anderen om u heen niet begrijpen dat wat men doet voor een ander, men doet voor zichzelf, is het noodzakelijk standvastig te blijven in het groter geheel, of de universele primaire richtlijn van onze eenheid.

King zelf zei:

“De ultieme meting van een man is niet waar hij staat in tijden van comfort en gemak, maar waar hij staat in tijden van uitdaging en onenigheid.” Uiteindelijk is de kracht van karakter u te tonen wanneer u in interactie bent met de rest van de wereld.

Verantwoordelijkheid + integriteit = Duurzaamheid

Synoniem voor verantwoordelijkheid en duurzaamheid is integriteit. Indachtig de vraag of uw keuzes te verenigen of te delen zijn, vraag u zelf af of u kiest voor proactieve duurzaamheid of voor vernietigend reageren. De juiste keuze maakt u een gesteund en bekrachtigd menselijk wezen die de verschillen in huidskleur en de verouderde overtuigingen van anderen overstijgt.

De uitnodiging is standvastig te blijven in persoonlijke moed, zelfs wanneer anderen om u heen de weg kwijt raken. Op deze manier leidt u op een grootsere manier. Door de eerste te zijn om te veranderen, verandert u de wereld. Met het nieuwe besef van wat niet meer werkt, ontstaat de leider in u zelf, die beseft dat duisternis aanvechten met duisternis dezelfde vruchten afwerpt. Wees in plaats daarvan het licht. Anderen kunnen niet helpen maar zien uw voorbeeld. Het is nu aan ons om zonder angst te leven en moedig keuzes te maken, omdat we geboren zijn om dat te doen.

Niets kan bestaan zonder uw steun. De mensheid zal veel sneller vooruit gaan richting het beëindigen van oorlogen, privé en publiekelijk, richting het creëren een wereld waarvan we weten dat het mogelijk is wanneer we het scheidingsbewustzijn voor het eenheidsbewustzijn loslaten. U bent degene waarop de wereld zit te wachten. Gaat u de oproep beantwoorden?