5 Tips om het beste te halen uit deze maand / 14 mei 2015 / door Fran Tielemans

5 TIPS OM HET BESTE TE HALEN UIT DEZE MAAND
14 mei 2015 / door Fran Tielemans
Deze meimaand met zijn 22/4-trlling brengt ons veel diepere inzichten en veel nieuwe inspiratie, maar kan ons af en toe toch voor de nodige uitdagingen plaatsen. Uitdagingen die ons dan uiteindelijk toch die volgende stap voorwaarts in onze spirituele reis doen zetten. De volgende vijf tips kunnen je helpen om je in de beste staat te brengen/houden tijdens deze groei-weken.

  1. Lijn je lichaam af op je verhoogde trilling. De voorbije maanden is er heel wat verschoven in je subtiele lichamen, en dat begint nu zijn gevolgen te hebben in het fysieke lichaam. Deze 4-maand is dus een uitgelezen tijd om orde op zaken te stellen in ons lichaam. Welke voeding lijk je niet meer te verdragen? Ben je concreet bereid om die te schrappen uit je dieet? Hoe zit het met je mineralenbalans? De voorbije maanden kunnen die danig op de proef hebben gesteld, en emotionele en mentale intensiteit (eigen aan sterke transformatieperiodes) kunnen een tekort veroorzaken aan bepaalde mineralen, of een blokkade in een van je organen. Check best bij een professioneel gezondheidswerker. Hoe zit het met je balans tussen rust en beweging, tussen spanning en ontspanning? Welke oefening zou op dit moment goed zijn voor je lichaam? Krijgt je lichaam het broodnodige minimum aan daglicht (15 min.) en frisse lucht, om meer zuurstof (en licht/informatie) tot in de cellen te brengen? 
  1. Breng je denken en handelen op een hoger level. Kijk eens rustig naar de dingen die in deze tijd blijkbaar op het voorplan staan in je leven. Ben je tevreden met hoe je ze ziet, met hoe je de dingen gaat aanpakken? Of voel je een bepaalde onvrede of onrust, een signaal van je ziel dat er een en ander op een andere manier kan gezien en aangepakt worden, een manier die beter bij je ware zelf past. Onderzoek eens waar je uit de bocht gaat wanneer het gaat over onvoorwaardelijke liefde, respect, aanvaarding, waardering en vergeving naar je zélf toe. Dien je bepaalde grenzen duidelijker te stellen? Neem je voldoende verantwoordelijkheid voor jezelf? 
  1. Ontdek je huidige groei-knoop. Wat is op dit moment je belangrijkste drempel waar je moeilijk over raakt? Wat kan je concreet doen om er wél over te raken en de dingen definitief anders te bekijken of aan te pakken? En vooral: wil je wel over die drempel? 
  1. Ga spirituele technieken, methodes en energieën gebruiken die je in je ‘voorraadkast’ hebt maar  eigenlijk nog niet of nog maar weinig geïntegreerd hebt (ermee aan de slag bent gegaan, uitgeprobeerd, toegepast in dagelijkse concrete situaties, op je eigen systeem en lichaam…). Geef ze een échte kans om hun nut te bewijzen door het niet één of twee keer te gebruiken en het dan op te geven, maar durf doorzetten, ook al zie je niet onmiddellijk resultaat. Wanneer je Hoger Zelf de boodschap krijgt vanuit je persoonlijkheid dat je jezelf écht verder wil brengen en wil healen, dan zal het alles in zijn werk stellen om dit ook te laten gebeuren. Wanneer je eigen intentie vanuit je persoonlijkheid maar zwakjes is, en je maar weinig in jezelf of in je methodes/technieken/energieën gelooft, dan zal het resultaat daar ook naar zijn. Ontwikkelen van doorzettingsvermogen en geloof en vertrouwen zijn belangrijke spirituele lessen op onze weg. We krijgen momenteel zoveel aangereikt aan spirituele hulpmiddelen, zowel van onze medemensen als van onze spirituele helpers (van Gene Zijde), maar we moeten het nog altijd zélf doen. 
  1. Breng kristallen, water en klanken in je dagelijkse leven, en til je hele systeem zo een heel eind op. Experimenteer met alle kristallen die je in huis hebt, en schaf je er misschien wat nieuwe aan. Ze zijn in deze fase van onschatbare waarde om ons lichaam te helpen bijbenen en de hoge frequenties te helpen assimileren. Vertrouw vooral op je eigen aanvoelen hierin, laat je niet mentaal sturen. Wanneer er zoveel kosmisch vuur (door het transformatieproces) doorheen ons energieveld gaat, hebben velen onder ons een chronisch tekort aan water (zowel fysiek als subtiel). Kijk hoe je concreet meer water in je woning, lichaam en energieveld kan brengen. Klanken zijn er om onze trilling te verhogen, ons op te tillen wanneer we het wat moeilijker hebben, en dit op verschillende manieren. Of dit nu spirituele muziek is, of populaire hitmuziek, of een stevig rocknummer, of het fris tinkelende geluid van windklokjes (zoals die van Zaphir), het maakt niet uit, als je je er maar vrolijker, alerter of getroost door voelt!
Keep the faith

Fran