4 geheimen om vredig te blijven tijdens stressvolle tijden / 25 maart 2015 / door Danielle Fagan

4 geheimen om vredig te blijven tijdens stressvolle tijden
25 maart  2015 / door Danielle Fagan
Robert Burton zei, “Een stille geest heelt alles’’. In staat zijn om innerlijke vrede te vinden is een van de grootste vaardigheden die iemand kan verwerven. Een rustige geest helpt ons om de mooie tijden te waarderen, de slechte te doorleven, en aanwezig te zijn in elke moment daar tussenin. Maar op sommige dagen… is het moeilijk. De auto start niet, je kinderen zijn aan het schreeuwen om je aandacht, er is niet genoeg geld op de bank, je baas is je aan het opjagen en je werk stapelt zich op.

 Wanneer je jezelf in die situaties bevindt is het belangrijker dan ooit om dat kalme centrum binnenin te vinden zodat je er aan de andere kant sterker en beter uit kunt komen. Wanneer je het onmogelijk vindt om je hoofd koel te houden, probeer deze 3 dingen te onthouden:

1) Ervaring creëert geen vrede, jij doet dat

Ik merk dat veel van ons wachten op een excuus om vredig te zijn. We verwachten dat het komt wanneer we een dag boeken bij een spa of een bad nemen of buiten een wandeling gaan maken. Activiteiten kunnen ons absoluut helpen om ons kalm en ontspannen te voelen maar ze kunnen geen vrede voor ons creëren. Vrede komt van binnenuit. Denk aan de laatste keer dat je je ontspannen voelde, stel jezelf voor zittend op een zandstrand, luisterend naar de kalmerende geluiden van de oceaan, de zoute zeelucht inademend. Stel jezelf voor op dit strand voor tien seconden. Ga je gang en geef het een eerlijke poging.
Kun je de kalmte voelen? Voelde je de ontspanning door je heen stralen? Je voelt het omdat je het creëerde! Je had niet werkelijk een strand nodig of een massage of een zoute zeelucht om je naar die staat van vrede te brengen. Je riep het op in je geest en ervoer het meteen hier en nu. Dat is de kracht die je hebt over je innerlijke wereld. Gebruik het verstandig.
2) Geef jezelf toestemming om vrede te voelen
De reden dat we ons doorgaans zo ontspannen voelen op het strand, in de natuur, of bij een spa is omdat we onszelf toestemming hebben gegeven om het een tijdje te laten gaan. Vakanties en spa dagen zijn gewoon excuses voor veel van ons om te ontspannen. Het is ongelofelijk dat zo veel van ons denken dat we ergens naartoe moeten gaan of geld uit moeten geven aan een activiteit om onszelf ‘’toe te staan’’ om te ontspannen.
Leer om jezelf het groene licht te geven. Ontspan. Visualiseer jezelf op een mooi strand. Laat de behoefte aan controle los. Je zal verrast zijn hoeveel van de onbetekenende dingen waar we ons eindeloos zorgen over maken zichzelf oplossen wanneer we besluiten om los te laten.
3) Maak vrede een prioriteit
Jij en alleen jij hebt de leiding over je schema elke dag. Zoveel als de uiterlijke wereld haar vereisten heeft, jij besluit wat prioriteit gaat zijn in je acties en gedachten elke dag. Als je intentie is om meer vrede te creëren in je leven, raad ik je aan om je dag te starten of te eindigen met een techniek om je te helpen je geest en lichaam te ontspannen. Een vredige activiteit hoeft niet langer te duren dan een paar minuten. In sommige gevallen is slechts dertig seconden genoeg om je geest terug naar het huidige moment te brengen. Als je geïnteresseerd bent om een techniek te leren die je gemakkelijk elke dag kan gebruiken, dan kan je je registreren voor mijn gratis ‘’5 Dagen ont stress uitdaging’’ waar je 5 krachtige technieken zal leren die gebruikt kunnen worden om een kalmere geest te creëren, te ontdekken welke gebieden van je leven de meeste stress creëren en blijvende vrede te creëren in je leven.
4) Oefen!
Vredig blijven te midden van drama of conflict kan moeilijk zijn maar niet onmogelijk. Als je hebt besloten om een vredige techniek te gebruiken voor een paar minuten elke dag, wordt het makkelijker om deze innerlijke kalmte aan te boren tijdens stressvolle tijden. Als het behulpzaam is, verbeeld je vrede als een wit licht in het centrum van je borst. Elke keer dat je er toegang toe nodig hebt, is alles wat je hoeft te doen het beeld op te roepen van het licht in je geest en het stroomt door je heen .
Des te vaker je deze innerlijke vrede aanboort, des te krachtiger het wordt. Gebruik het zo vaak als je nodig hebt.
NL vertaling door Roy voor Nieuwetijdskind 2015