Maya Berichten Dagelijkse gids voor zelfbekrachtiging Dag 236 / maandag 11 januari 2016

Maya Berichten
Dagelijkse gids voor zelfbekrachtiging
Dag 236

Maandag 11 januari 2016

Cib 2  Neem de tijd om tijd te maken

Groeten! Ik ben CIB 2 (Gele Krijger). We zijn blij dat we deze tijd met jullie hebben. Begrijp alsjeblieft dat we weten dat jullie leven soms heel moeilijk is en dat jullie beladen tijden hebben. Maar in werkelijkheid is er geen tijd. De mensen creëren deadlines als een middel om te zorgen dat bepaald werk wordt gedaan, maar alles wat het creëert is stress. Er is veel stress betrokken bij het ​​wakker worden op een bepaalde tijd, om naar het werk te gaan, het naar school brengen van de kinderen, lunchen op een bepaald moment, terugkomen van de lunch, het afwerken van klusjes voordat je naar het werk gaat, naar de kerk gaan, samen met vrienden  dineren, op tijd voor de film zijn, naar de winkel gaan voordat hij sluit, het uitstellen van plezier tot het weekend of je pensionering en de lijst gaat maar door.
Heb je je ooit afgevraagd over afgelegen stammen die geen klokken hebben? Hoe zij omgaan met tijdsdruk? Hun klok is de zon en de maan en de verhouding van de beweging van de sterren naar de aarde. Ze staan op in de vroege ochtend, je kunt er zeker van zijn dat als ze moe zijn, ze langer zullen slapen. Ze gaan naar bed als de zon ondergaat of stoken een vuur als ze van plan om later op te blijven. Gedurende de dag, eten ze als ze honger hebben. Ze ontmoeten elkaar door op een hoorn te blazen of door op een drum te slaan om anderen te waarschuwen om te verzamelen. Hun leven wordt niet bepaald door een baas of winkeliers. Maar hun leven loopt op rolletjes, zonder alle stress die mensen in gemechaniseerde werelden dood.

De meesten van jullie hebben geen interesse in het leven op zo’n primitieve manier, dus hoe kan je dan een balans in een wereld vol met deadlines vinden? Je zou kunnen beginnen met een inventarisatie te maken elke keer als je op je horloge of klok kijkt. Beginnen om de dingen die je doet op te merken, die inhouden dat je ergens op een bepaalde tijd bent. Merk ook op je relatie tot tijd op. Voel je je angstig als je dreigt te laat te komen? Haast jij je door andere activiteiten heen om er zeker van te zijn dat je op tijd op de volgende locatie bent? Geniet je van het moment of ben je gefixeerd op de toekomst?

Begin met het vinden van manieren waarop je jou leven kunt vereenvoudigen, als je het gevoel hebt de hele tijd gehaast te zijn. Er zijn veel dingen die niet gedaan hoeven te worden of niet bedoeld zijn door jou gedaan te worden. Laat anderen verantwoordelijk voor de dingen die ze kiezen om te doen. Leer om ‘nee’ te zeggen tegen dingen die niet van groot belang voor je zijn. Velen van jullie zijn in relaties met mensen die je afleiden van dingen die jou passie zouden doen ontsteken. Kijk eens naar de tijd en energie die nodig is om deze vriendschappen in leven te houden. Misschien dat je sommige van hen even op een zijspoor moet zetten, in ieder geval tijdelijk.
Je kunt van elk moment van je leven volledig genieten. Het is als je jezelf overboekt dat het ogenblik dat je in-vreugde-bent begint te vervagen. Inventariseer voordat je opstaat in de ochtend,  wat je wilt bereiken tijdens de dag. Wiet naarmate de dag vordert, die dingen eruit die je uit de buurt houden van jouw gewenste doelen. Leer om dit elke dag te doen en uiteindelijk zul je de volledige controle over je tijd krijgen, door dingen te doen die je vreugde brengen. Begin vandaag. Wat is een mooiere tijd dan nu om een gewoonte te veranderen?
Cib 2
Vertaald: wakkeremensen.blogspot.nl