Robert van den Broeke wordt/is erin geluisd..! / 2016 WantToKnow.nl/.be

Robbert van den Broeke tijdens een van zijn presentaties.
Robbert van den Broeke tijdens een van zijn presentaties.
Robert van den Broeke wordt/is erin geluisd..!
2016 WantToKnow.nl/.be
x
Paragnost Robbert van den Broeke wordt erin geluisd; dat is de stellige overtuiging van zijn advocaat Simeon Burmeister. Van den Broeke zat vorige week 6 dagen in een Amsterdamse politiecel op verdenking van ernstige doodsbedreigingen. Tegen het medium uit Bosschenhoofd zijn inmiddels 5 aangiftes ingediend. Maar aangezien de meeste aangiftes afkomstig zijn van inwoners uit de hoofdstad, is de zaak in behandeling bij de Amsterdamse politie en justitie. Maar er is veel mis met de officiële versie van deze ‘bedreigingen’. Het ziet ernaar uit dat Robert er gewoon wordt/is ingeluisd.
Advocaat Simeon Burmeister
Advocaat Simeon Burmeister
Het gaat volgens OM-woordvoerder Franklin Wattimena om bedreigingen via social media en niet om mondelinge uitingen. Maar wat Wattimena vergeet te vermelden, is dat, terwijl Van den Broeke in detentie zat, die ernstige bedreigingen zijn doorgegaan. Advocaat Burmeister:“Dat kan mijn cliënt dus niet hebben gedaan want hij had zes dagen lang geen beschikking over een telefoon of een computer. Zijn spullen zijn gehackt. Dat is heel erg vervelend voor de slachtoffers van de bedreigingen, maar ook voor Van den Broeke zelf.”
Robert van den Broeke had al eerder aangegeven dat er uit zijn naam via mail en Facebook berichten worden verstuurd. “Hij heeft hiervan ook aangifte gedaan. De laatste keer was afgelopen december op het politiebureau in Etten-Leur.” Een woordvoerster van de politie West-Brabant wil dit niet bevestigen. Het OM gaat onderzoeken of er voldoende bewijs is om Van den Broeke te vervolgen.

Robert vd Broeke en zjin vriend Roy Boschman
Robert van den Broeke en zijn vriend Roy Boschman
Zijn goede vriend Roy Boschman weet het ‘een miljoen procent zeker’ dat Van den Broeke niet in staat is teksten als ‘ik snij je keel door’ in te tikken. “Zo’n lieve jongen, dat is onmogelijk. Robbert verspreidt liefde, geen haatmails. Dagenlang is hij verhoord in Amsterdam, hij is helemaal uitgeput. Maar hij is onschuldig en wat ons betreft kunnen we dat bewijzen ook. Die haatmails zijn ook verstuurd op het moment dat hij een lezing gaf waar ik bij was. En ook tijdens zijn gevangenschap, dat kan hij dan toch niet zijn? Ik hoop dat Justitie uitvindt wie er wel achter zit want het wordt steeds heftiger.”
Bewijs voor zijn onschuld
Karin Swiers is één van de goede mensen, die Robbert helpen. En ook Karin ontving 8 januari een bedreiging via Skype van Robbert. Daarin stond.’IK HOOP DAT JE MET JE HOOFD ONDER DE BAND VAN EEN VRACHTWAGEN KOMT KUTWIJF. DE SATAN WINT VAN DE LIEFDE.’ En dit bericht kwam dus binnen, terwijl Robbert in de gevangenis zat, de politie zijn laptop had en niemand dit wist; zeker de hacker niet.Is het dan niet verstandiger, dat de politie probeert deze hacker te pakken te krijgen..?
Natuurlijk ligt dit verhaal bij de advocaat, maar het is van onze kant belangrijk dat wij dit ook openbaar maken. Want dit soort overduidelijke bewijzen, worden nergens vermeld. Robbert zal nu via zijn vrienden hulp moeten krijgen. Van de week was het paragnoste Liesbeth van Dijk die het in shownieuws voor Robbert opnam. En om te voorkomen dat er nieuwe dreigingen worden verspreid, maakt Van den Broeke geen gebruik meer van social media. “Daarom is zijn site uit de lucht gehaald. Voorlopig is hij niet in staat om lezingen te geven, hij heeft rust nodig”, aldus zijn vriend Roy Boschman.