6e Graancirkel Formatie 2015 15 juni 2015 / Robbert van den Broeke

6e Graancirkel Formatie 2015
15 juni 2015 / Robbert van den Broeke
Ook deze prachtige formatie werd al een aantal dagen door Robbert voorvoeld. Hij wist dat het deze keer om een grote formatie zou gaan die vermoedelijk in het graan zou vallen.
Zondagavond (14 juni) was het gevoel zo sterk dat hij Roy vroeg om te komen. Vlak voordat ze vertrokken richting de polders maakte Robbert nog een schets en liet deze zien aan Nancy Talbott via Skype. Ze moesten richting Zevenbergen, dat voelde Robbert heel duidelijk. Ook kreeg hij de straatnaam door; Merenswegje.
Daar aangekomen voelden Robbert (en Roy ook) een duidelijke aanwezigheid, ‘iets’ hing er boven het veld, alleen was dit niet waarneembaar met het blote oog.

Ze moesten een flink stuk het veld inlopen voordat ze in deze reuze formatie stonden. De schets die Robbert had gemaakt kwam weer zeer overeen met hetgeen ze daar aantroffen. De grootste cirkel heeft een doorsnede van maar liefst 25 meter! Het graan is nog vrij jong en daarom waarschijnlijk niet helemaal plat gegaan. Op sommige plaatsen komt het weer terug naar boven, wat een speciaal effect geeft aan deze formatie.

Het blijkt overigens dat steeds vaker mensen het bekende onrustgevoel ervaren voordat er weer cirkels verschijnen. Hier krijgen we steeds meer berichten over binnen via de mail. Zo ook van Cindy uit Soest.
Twee dagen voordat deze formatie verscheen, maakte zij een kleine schets van iets wat ze spontaan doorkreeg als zijnde ‘de vorm van een formatie die binnenkort zou gaan verschijnen.’  Er zitten opvallende gelijkenissen in wanneer je naar de cirkels in de formatie kijkt. Robbert vond dit zo bijzonder dat hij het graag met u wilde delen (haar schets staat ook tussen de foto’s).
Robbert heeft nog geen echte boodschap door mogen krijgen, maar verwacht deze nog wel. Wel weet hij dat het een zeer transformerende formatie is.
Het land is eigendom van Mevr. De Lint en Albert van Damme. Hun bedrijf ‘Meerenzigt’  is ook gevestigd aan het Merenswegje. Het is voor hen de eerste keer dat er een graancirkel op hun perceel is gevallen. Zij zijn zo lief om hun land open te stellen voor het publiek. Vanaf morgenmiddag (16 juni) mogen de mensen de formatie bezoeken. Let wel, het Merenswegje is een smalle polderweg. Het desbetreffende veld heeft gelukkig een brede oprit waar een aantal auto’s op kunnen staan. Zorg dat ander doorgaand verkeer geen last heeft van geparkeerde auto’s. Geef ook deze keer weer gul (donatiebox), want het betreft een grote formatie die toch redelijk wat schade heeft veroorzaakt aan het gewas. Hiermee stimuleren we ook andere boeren, wanneer er bij hen een formatie verschijnt.