Heb Je Dit Oude, Kankerbestrijdende Medicijn In Je Tuin Groeien? ………… / door: Isabelle Z., 27 Juni 2019


Heb Je Dit Oude, Kankerbestrijdende Medicijn In Je Tuin Groeien? Over Het Algemeen Beschouwd Als Een Onkruid, De Meeste Mensen Proberen Het Uit Te Roeien.
door: Isabelle Z., 27 Juni 2019
Deze bloeiende plant, die mogelijk afkomstig is uit Eurazië, dankt zijn naam aan de Franse “dent de lion”, wat betekent dat het een leeuwentand is, vanwege de gekartelde, tandachtige bladeren. Paardebloemen, bekend om hun hoge vitamine A-gehalte, worden al lang gebruikt om op natuurlijke wijze urineweginfecties te voorkomen, omdat ze de groei van microben in het urinewegstelsel kunnen belemmeren.
De plant staat bekend om zijn leverondersteuning en zijn thee wordt vaak gebruikt voor ontgifting. Het is echter de wortel van de plant die de laatste tijd de meeste aandacht krijgt, omdat is aangetoond dat het extract van de plant een anti-kanker effect heeft. Tot nu toe heeft het kankercellen gedood voor kanker zoals melanoom, alvleesklierkanker, leukemie en darmkanker bij dieren in het proeflaboratorium. Een fase 1 klinische studie bij de mens is al aan de gang om het gebruik ervan te onderzoeken bij bloedkankers in het eind stadium, zoals lymfeklierkanker en leukemie.
In een studie van de Universiteit van Windsor in Ontario, werd aangetoond dat het extract van paardenbloemwortel de menselijke melanoomcellen ertoe aanzet om zichzelf binnen 48 uur te doden, waarbij de nabijgelegen gezonde cellen met rust werden gelaten. Ondertussen vond een studie die in het Internationale Dagboek van Oncologie wordt gepubliceerd dat  paardenbloemthee prostaat en borstkankercellen kon verminderen.
Naast zijn anti – kankereffecten, kan de paardenbloemwortel ook de gezondheid van het hart bevorderen. Zijn uittreksel kan helpen bloedzuurtegraad en hoge bloeddruk te behandelen, en de geneeskrachtige wortel kan bloedcholesterol verminderen en vet helpen op te lossen. Het kan ook ontstekingen remmen, die de kern vormen van veel moderne chronische ziekten.
Op welke wijze kan ik de profiteren van de gezondheidsvoordelen van de Paardenbloem?
Paardenbloemwortel kan worden gevonden in capsule-, vloeibare extract- of tinctuurvorm en kan zelfs worden gebrand als een gezond koffiealternatief. Hoewel het mogelijk is om kant-en-klare paardenbloemwortelthee te kopen, is het vrij eenvoudig om zelf de thee te maken als je deze plant in je tuin hebt staan. (Tenzij je pesticiden gebruikt op je gazon.)
Als je je eigen paardenbloemwortelthee wilt maken, haal dan de wortel van de plant voorzichtig uit de grond en spoel hem af, hak hem dan fijn of maal hem fijn. Food Revolution Network suggereert dat je een halve theelepel tot een volle theelepel per keer gebruikt, en dat je het in een theezakje stopt en het 20 minuten in kokend water laat trekken. Als je veel in één keer moet oogsten, kun je het drogen en bewaren. Ze raden aan om twee kopjes paardenbloemwortelthee per dag te drinken.
Natuurlijk kunt je ook de groene bladeren consumeren. Ze smaken geweldig in salade, of je kunt ze toevoegen aan soep of zelfs aan een smoothie om meer vitaminen A, B6, K en C te krijgen, samen met calcium, riboflavine, foliumzuur, magnesium, mangaan, ijzer en kalium, naast andere voedingsstoffen.
Stop met het verspillen van deze verbazingwekkende kankerbestrijdende plant en begin te experimenteren met manieren om paardenbloem in je dieet op te nemen voor een betere gezondheid.

Bron – Natural News

Vertaling: Martien