Tien jaar Buitenaards Net / Micha Beuger

Tien jaar Buitenaards Net
2019-09-09 – Door Micha Beuger

Tien jaar terug lanceerde ik deze website. Voor uitwisseling van buitenaardse informatie. En als bijdrage aan onze – volgens mij – in gang zijnde ingrijpende massale transformatie. Sindsdien is er veel veranderd. In onze wereld. Bij mijzelf. En op deze site. Het is de hoogste tijd voor ingrijpende koerscorrectie en vernieuwing. Niet door telkens opnieuw het wiel en de gloeilamp te hoeven uitvinden. Hoogstens ledlamp en magneetinductie of nóg geavanceerdere technologie. Het jaar 2019 is mijn wedergeboorte met zware bevalling. Kind en ouders maken het goed. Dit was geen sprong in het Duister, maar een jarenlang zorgvuldig voorbereide stap in het Licht. Van de Oude Wereld naar de Nieuwe Wereld. Ik sta hier. Ik wil niet anders. Ik weet waarvoor ik hier ben. Ik heb vertrouwen en voldoening in mijn missie.

Oude stijl religie
Sinds mijn kleuterjaren koester ik gelijkwaardigheid, vreedzaamheid, vegetarisme en nudisme. Mijn beide zussen en ik zijn ietwat boeddhistisch opgevoed. Maar wij volgden later andere wegen. In mijn tiener en twintiger jaren was ik Mormoon. Ik deed zelfs LDS-ontwikkelingswerk in Bolivia. Van mijn dertiger tot zestiger jaren verkende ik diverse eigentijdse spirituele stromingen. Met meditaties, affirmaties, visualisaties, astrologie, numerologie, kristallen, aura’s en chakra’s. En herinnering aan andere levens, buitenzintuiglijke waarneming, channeling en klokkenluiden.  Met bijna alles ben ik gestopt. Te ongelijkwaardig – te dualistisch – te zweverig – te indirect. Ik doe niet meer mee. Ook niet aan bijvoorbeeld kerkdiensten, groepsmeditaties of protestmarsen. Ik hoor daar niet meer bij. Ik heb verder niets met commercialiteit, machtsstructuren of dogmatiek.

Oude stijl spiritualiteit
Ik ben niet de enige, die stopt met paranormale bezigheden. Spirituele toeters en bellen zijn waardevol. Maar zaaien soms meer verdeeldheid dan eenheid. Zoals bij traditionele religies. Ik zie ik zie wat jij niet ziet. Je moet geloven. Je moet gehoorzamen. Sommige godsdiensten vereisen zelfs, dat je tegen jezelf strijdt. Niet bevorderlijk voor de gezondheid. Aanhangers kunnen radicaliseren. En zich laten overhalen om zichzelf en anderen in gevaar te brengen. Bijvoorbeeld door overal complotten te signaleren en vervolgens daartegen ten strijde te trekken.  Of juist door ons zweverig in slaap te sussen omdat we zogenaamd niets fout zouden kunnen doen.